shira3 pisze:A ja mam 5Też je uwielbiam, ale w tej chwili kwitnie tylko jeden
U mnie kwitną 3 w różnych stadiach... Ale wszystkie mają minimum po jednym pędzie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bianka 4 pisze:Też uwielbiam storczyki, ale niestety u mnie w mieszkaniu jest zbyt suche powietrze i wszystkie marnieją
juana pisze:Bianka 4 pisze:Też uwielbiam storczyki, ale niestety u mnie w mieszkaniu jest zbyt suche powietrze i wszystkie marnieją
Musisz spryskiwać korę (nie liście) jak tylko są suche. Ale nie przemoczyć ich za bardzo bo zgniją.
kalair pisze:juana pisze:Proszę![]()
Urocze sa!!![]()
A masz same phalenopsisy?
kalair pisze:juana pisze:Bianka 4 pisze:Też uwielbiam storczyki, ale niestety u mnie w mieszkaniu jest zbyt suche powietrze i wszystkie marnieją
Musisz spryskiwać korę (nie liście) jak tylko są suche. Ale nie przemoczyć ich za bardzo bo zgniją.
I podloze do storczykow. Nie zwykla ziemia.
juana pisze:kalair pisze:juana pisze:Bianka 4 pisze:Też uwielbiam storczyki, ale niestety u mnie w mieszkaniu jest zbyt suche powietrze i wszystkie marnieją
Dobrze do tej wody dolewać nawóz do storczyków. A moje wszystkie są z supermarketów np. Z Biedronki. Albo kupiłam albo dostałam
kalair pisze:juana pisze:kalair pisze:juana pisze:Bianka 4 pisze:Też uwielbiam storczyki, ale niestety u mnie w mieszkaniu jest zbyt suche powietrze i wszystkie marnieją
Dobrze do tej wody dolewać nawóz do storczyków. A moje wszystkie są z supermarketów np. Z Biedronki. Albo kupiłam albo dostałam
Mnie tez niestety jeden padl, a jeden sie ladnie trzyma. Musze w przyszlym roku zmienic mu doniczke, bo urosl sporo.
Nawoz jak najbardziej. A sa nawet specjalne doniczki do storczykow, z tym, ze u falenopsisow nie trzeba az tak kombinowac, one juz sa dosc udomowione odmiany.
kalair pisze:Tem kolorek jest cudny-
juana pisze:kalair pisze:Tem kolorek jest cudny-
Jest![]()
![]()
![]()
. Ostatnio w Kauflandzie widziałam łaciaty
- biało-bordowy. Najcudniejszy jaki widziałam
![]()
![]()
.Ale nie kupiłam bo nie miałabym gdzie postawić
.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości