Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 20, 2012 10:41 Re: Choco Mruczek[*] i Nero 3

Obrazek

Wesołych i przede wszystkim zdrowych Świąt
oraz spokojnego i pozbawionego zmartwień Nowego Roku

życzą
Monika
Simbo, Sarabi i Arctica
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt gru 21, 2012 11:14 Re: Choco Mruczek[*] i Nero 3

Bardzo dziękujemy :1luvu:
Zacytuję z wątka Kici Yoda viewtopic.php?f=1&t=121219&start=765
Kicia.Yoda pisze:Obrazek

Radomczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami bierze udział w konkursie KRAKVET. RTOZ Radomsko to Kocia Arka Noego obecna forum miau.

viewtopic.php?f=1&t=143656

Instrukcja do głosowania

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, dwa razy e-mail, dwa razy hasło oraz rozwiązujesz zadanie - potwierdzenie rejestracji
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8.wybierasz wątek "Poznajmy się"
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 51ee6e7637
i wpisujesz jeden post uprawniający do głosowania w ankiecie, wystarczy zwykłe 'witam'
9.dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - grudzień 2012”
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16076
10.wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję nr 1 (pierwsze miejsce w ankiecie) - Radomszczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami (Radomsko) klikasz pod ankietą „wyślij”
11.Podajesz nr telefonu komórkowego ( dziewięciocyfrowy), smsem dostajesz kod weryfikacyjny, który wpisujesz i zatwierdzasz oddanie głosu.

Jeśli kiedyś już głosowałeś i jesteś zarejestrowany w KRAKVECIE i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!

UWAGA!

W przypadku trudności z zagłosowaniem ( np informacji "Oddano już głos z Twojego komputera") NIE PODDAWAJ SIĘ ! Spróbuj głosowania przez przeglądarkę Internet Explorer lub Opera.

W imieniu radomszczańskich kotów DZIEKUJE z calego mego kociego serducha
Kicia.Yoda pisze:Obrazek

Obrazek
Przypomnę banerek Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/krakvetw][img]http://tnij.org/krakvetkanb6[/img][/url]
Wątek KAN viewtopic.php?f=1&t=143656
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob gru 22, 2012 16:28 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob gru 22, 2012 23:08 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

Myszolandia pisze:Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo dziękujemy :1luvu:

Zaczął się weekend. Już wczoraj w ciągu dnia było widać jak dużo ludzi jest na urlopie. Ja będę w biurze dopiero w przyszły piątek!
Teraz jestem zajęta –około północy z czwartku na piątek przyjechał Krzyś…
Jak i gdzie spędzicie Święta, czy gdzieś wyjeżdżacie, czy do kogoś idziecie czy ktoś przychodzi do Was?
My Wigilię spędzimy wspólnie z Teściową i starszym Bratem Męża w domu u Teściowej. Prawie wszystko przygotowuję ja – Andrzej zrobi jakąś sałatkę, pomoże w smażeniu ryby, kupili napoje i jakieś ciasto.
W nocy siedziałam bardzo długo i musiałam się zdecydować wg których przepisów piekę ciasta w tym roku…
Teraz bawię się w kuchni na zmianę z przygotowaniem czegoś smacznego dla Syna albo związanego ze Świętami lub Wigilią…
Najpierw były „Cynamonki” a przed chwilą wyłączyłam piekarnik z „Sernikiem Majana - Szybki sernik z bakaliami”
……
Życzymy Wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt, szczęśliwych chwil spędzonych wśród najbliższych!
Obrazek
Ewa& Choco& Nero & W & K
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob gru 22, 2012 23:55 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie gru 23, 2012 17:10 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

Dzisiaj jest ten rodzaj ciszy,
Że każdy wszystko usłyszy;
I sanie w obłokach mknące,
I gwiazdy na dach spadające.
A wszędzie to ufne czekanie.
Czekajmy - dziś cud się stanie...

Obrazek

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Pon gru 24, 2012 12:22 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

Zdrowych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia
i by Nowy 2013 Rok miał tylko dobre i piękne dni!

Obrazek

Pozdrawiam z pracy, do której ledwo dotarłam, pada marznący deszcz i na ulicach i chodnikach szklanka. Ale chociaż świąteczne gify można ściągnąć.
U na smutne święta Mama coraz słabsza, kociaki mi bardzo chorują - jest opcja pp, a tu nikt nie poda surowicy :(
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon gru 24, 2012 13:58 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

Radosnych i pogodnych Świąt Życzymy Tobie i Twojej ludzkiej i zwierzęcej ferajnie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 24, 2012 15:29 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

Obrazek

Zdrowych i spokojnych Świąt życzy Potfforna gromadka 8)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon gru 24, 2012 20:08 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

Ciekawe, co nam nasze gady o północy powiedzą...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon gru 24, 2012 23:11 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

Bardzo dziękuję Wam za pamięć i piękne życzenia!
Bardzo podobają mi się też te inne, niewidoczne na otwartym wątku. Wsród nich były takie:
Jest taka noc, na którą człowiek
czeka i za którą tęskni. Jest taki wyjątkowy
wieczór w roku, gdy wszyscy obecni gromadzą
się przy wspólnym stole, Jest taki wieczór,
gdy gasną spory, znika nienawiść…
Wieczór, gdy łamiemy opłatek, składamy życzenia…
To noc wyjątkowa…Jedyna…
Niepowtarzalna…Noc Bożego Narodzenia…

Spokojnych, Radosnych Świąt Bożego Narodzenia życzy...

…..
Wigilia, Kończy się dzień! Kończy się równocześnie Dzień Moich Imienin.
Odezwali się Wszyscy Moi Najbliżsi albo byli tutaj ze mną. Myślę o Tych, którzy są gdzieś daleko. Składaliśmy sobie dziś wszyscy życzenia, siedzieliśmy przy stole a mnie było smutno – widzę i wiem jak traci siły ktoś spośród najbliższych, jak z wiekiem pogarsza się stan zdrowia i nie wiadomo czy to nie było ostatnie spotkanie, czy spotkamy się znowu w tym gronie za rok… :(
Najważniejsze dla nas Wszystkich są życzenia zdrowia dla Was i Waszych Najbliższych i Waszych Przyjaciół i wierzę w pozytywną odmianę trudnej sytuacji i rozwiązania problemów!!!
Jeszcze raz życzę Wam Wszystkim zdrowia, spokoju, wiary, wyciszenia i dużo sił na wszystko!
Ewa
:1luvu:
W Warszawie rano podczas spaceru z Choco chodziłam po oblodzonym chodniku, potem było coraz cieplej, mgła, mżawka. W tej chwili o godzinie 23:00 jest+2 stopnie C i wszędzie mokro…
Choco pomyliła się pora roku – przewiduje wiosnę – całymi garściami wyjmuję z niej i wyczesuję futro…. :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto gru 25, 2012 15:26 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

Ewo, spokojnych, pięknych Świąt!
Wszystkiego najlepszego!
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto gru 25, 2012 18:48 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

Bardzo dziekuję :1luvu:

Jak Wam do tej pory mija czas Świąt, czy jesteście zdrowi? Czy dajecie radę wypocząć?
My bez zmian. W tej chwili jest spokojnie - każdy zajął się tym co lubi. Krzyś cichutko gra na 5-strunowym basie, my coś sobie robimy na komputerze :)
Najbardziej przeżywałam Wigilię. Zawsze najtrudniejsze są dla mnie rodzinne spotkania w tym gronie ale było spokojnie! Pozostają refleksje, uderzające w nas problemy Najbliższych i związany z tym smutek! :(
Niezmiennie w tym dniu czekam czy ktokolwiek będzie pamiętał, że dla mnie to Dzień Imienin, obserwuję to i... jak zwykle - oprócz domowników, brata, najbliższej rodziny nie pamięta prawie nikt, nawet Ktoś na Kogo najbardziej czekałam - wszyscy są pochłonięci własnymi Świętami i Wigilią :(
Urodziny? - nigdy nie dowiem się kto pamiętał o nich naprawdę a kto zauważył informację o nich na forum albo FB :|

Zdążyłam ze wszystkim i było smaczne. Nawet kulinarne nowości mogę sobie zapisać jako udane. Makowiec kupiony na wszelki wypadek - Teściowa miała podobno bardzo dużego, który do Wigilii tajemniczo zniknął zanim tam doszliśmy, Krzyś zjadł prawie natychmiast po przyjeździe jeszcze przed rozpoczęciem Świąt.. Sernik upieczony wg całkiem nowego przepisu sama widziałam, że był poważnie zagrożony –Krzyś zjadł sam prawie cały ważący 1,4 kg - skończył go w Wigilię. :twisted:

Jakie gotowaliście potrawy na Wigilię – czy macie jakieś tradycje rodzinne, coś co pamiętacie jeszcze z domu rodzinnego, co udało Wam się przenieść do obecnego życia?

Jak kotki zareagowały na choinkę – Nero postanowił ją systematycznie rozbierać. Już sama nie wiem ile rozbił baniek – siadał słupkiem i trącał je łapką - nie wiem gdzie zniknęły nietłukące… Namiętnie ściągał łańcuch. Trochę przegiął gdy TZ zobaczył choinkę półleżącą opartą o stół. :wink:

Za wszystko i Wszystkich bardzo mocno trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam Ewa&Choco&Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro gru 26, 2012 11:19 Re: Choco i Nero 3 w Krakvecie głosujemy na RTOZ z Radomska

:s4:
Wciąż jesteśmy w komplecie.
Od wczoraj nie wymiotują, trochę zaczęły jeść same, próbują się bawić.
Są bardzo słabe, głównie śpią przytulone pod kołdrą.
Kupy wciąż rzadkie, ale nie jest to już żółta piana z krwią.

Duże koty dziś w nocy do nas wróciły. ( Jak małe zachorowały wyniosły się do Mamy, która nie lubi kotów z wzajemnością)

Pogoda u nas obrzydliwa, odwilż, wszędzie brudna woda i lód pod spodem.

Pozdrawiamy !
Spokojnego wypoczynku pod choinką :s4:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia][następna]