Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 11, 2011 23:31 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Ja mam od lat różne 'skrzywienia' :wink:
Zaczęło się od kolorowych karteczek i papeterii, potem nastał czas koralików & rzemyków i zapachowych świeczek (mania ta zresztą, w nieco ograniczonym - na korzyść innych, nowszych manii - natężeniu trwa do dziś, właśnie siedzę przy cudnie pachnącej na cały pokój cynamonowej :1luvu: ), wkrótce doszły herbaty i wina...
Jeżeli chodzi o kosmetyki (głównie - ale nie tylko - aromaterapeutyczne żele pod prysznic i płyny/olejki do kąpieli, mleka/sole, mydełka marsylskie w kostce, pachnące kremy do rąk i balsamy, 'smaczne' błyszczyki i sztyfty do ust), jestem niepoprawna i niereformowalna. Mam nimi zapchane wszystkie trzy szafki w łazience + dwie i szufladę w pokoju i od dłuższego czasu muszę dosłownie je utykać, bo nic już nie chce się mieścić... A do niedawna uparcie kupowałam nadal :oops: Z bielizną z konieczności muszę się często powstrzymywać, albowiem w taniej nie gustuję :twisted: , fijoły herbaciany i kolczykowy nie są aż tak niebezpieczne :wink: ...
Ale boję się samej siebie, bo jestem pewna, że gdybym 'tylko' odpowiednio dużo zarabiała, z całą pewnością uzależniłabym się też np. od szpilek na niebotycznych obcasach (które kocham i chyba nawet nauczyłam się już w nich chodzić ;)).
Bo ja taka sobie rusałka - wamp jestem :mrgreen:

Uprzejmie informuję, że właśnie spożyłam całą porcję warzywek z ryżem.
O takich (tyle, że ja zapłaciłam za nie w Leclercu niecałe 4 zeta :twisted: ):
http://www.frisco.pl/product/5900477005 ... lore.xhtml

Żeby powiedzieć CAŁĄ prawdę: zagryzłam karmelowym pawełkiem :oops:

Idę schować Księżniczce chrupki, mam nadzieję, że 10 h głodówki (przed pobraniem krwi) wystarczy.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob lut 12, 2011 0:30 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Nuśka i Maciej mruczą na dwa głosy. Mrrrrr mrrrrrr mrrrrr mrrrrr... Najpiękniejsza, najszczersza muzyka świata ;)
Piję korzenne winko. Pali się przepiękna cynamonowa świeczka...
I gdyby tylko jeszcze był tu ze mną Ktoś...

Całe szczęście, że muszę rano wstać - może raz w życiu nie prześpię całego dnia...?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob lut 12, 2011 9:58 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Wstałam.
Malinowe ptasie mleczko :1luvu:

Zbieramy się.

Wielbłądzio

Post » Sob lut 12, 2011 10:11 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

malinowe ptasie 8O dane proszę :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lut 12, 2011 10:16 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Mhmm. Nowość :mrgreen:
Z serii tych Alpejskich Milki.
Z nowości jest jeszcze pyszne wedlowskie truskawkowe :1luvu: i pomarańczowe (mnie średnio smakowało, cytrynowe dużo lepsze :wink: ).
:pig: :pig: :pig:
W Leclercu jest teraz w promocji, tańsze. Mogę Ci kupić, ale na przesyłkę nie będzie mnie już stać, więc byłabyś zmuszona mnie zaprosić :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Sob lut 12, 2011 10:23 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Brawo, Wielbladziu! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lut 12, 2011 10:37 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Dorota pisze:Brawo, Wielbladziu! :D

Za co? Że wstałam?
Nie miałam wyjścia, gady same do weta nie pojadą :twisted:

PS. Lili oszczał ścianę w kuchni :twisted:
MARCELIBU, jesteś tu :twisted: ???
Zabieraj :twisted: :twisted: :twisted:
Ostatnio edytowano Sob lut 12, 2011 10:39 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz

Wielbłądzio

Post » Sob lut 12, 2011 10:39 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Wielbłądzio pisze:
Dorota pisze:Brawo, Wielbladziu! :D

Za co? Że wstałam?
Nie miałam wyjścia, gady same do weta nie pojadą :twisted:

I to goopie nie jest :mrgreen:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Sob lut 12, 2011 10:44 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Wielbłądzio pisze:Mhmm. Nowość :mrgreen:
Z serii tych Alpejskich Milki.
Z nowości jest jeszcze pyszne wedlowskie truskawkowe :1luvu: i pomarańczowe (mnie średnio smakowało, cytrynowe dużo lepsze :wink: ).
:pig: :pig: :pig:
W Leclercu jest teraz w promocji, tańsze. Mogę Ci kupić, ale na przesyłkę nie będzie mnie już stać, więc byłabyś zmuszona mnie zaprosić :mrgreen:

no cos ty ,nic mi nie kupuj ,ja i tak już jestem hm tego no troszkę większa niż być powinnam :twisted:
ale malinowe to brzmi smacznie :mrgreen:

ja robiłam (jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ) racuchy z jabłkami ,bardzo je lubię tylko muszą być dobre jabłka ,ale dostałam karton jabłek i zrobiłam z tego co miałąm ,robiłam tuż przed pracą ,myślę sobie wrócę to pojem ,a co tam ,jak wróciłam przed 23 to jeszcze były ,postawiłam sobie na stole co jak bym w nocy zgłodniała to se sięgnę ,sięgnęłam :evil: a tam pusty ,wylizany talerzyk :twisted: ktoś mnie uprzedził ,ktosiem na 4 łapach :twisted:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lut 12, 2011 10:54 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

ja też jestem potworem słodyczowym i z tego właśnie powodu zapewne nigdy w życiu nie będę szczupła :crying:
co z tego, że poza słodyczami nie jem prawie nic, skoro one same wystarczająco makabrycznie idą mi w d**ę :( ...?

dobra, pakuję gwiedź i w drogę
hmm, tylko najpierw chyba powinnam się ubrać... bo siedzę tu w samych majtkach :oops: , a chyba dosyć chłodno dzisiaj jest, przeziębiłabym się :roll: ale z drugiej strony... może dzisiaj jest w lecznicy doktor Adam :mrgreen: ?

Wielbłądzio

Post » Sob lut 12, 2011 11:01 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

:lol: :lol: :lol:

Dorota

Post » Sob lut 12, 2011 11:04 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Dobra, ubrałam się. trudno. Zdrowie ważniejsze :twisted:
Jedziemy.

A Ty Dorota numer konta mi dawaj, bo inaczej zamiast kasy przyślę Ci w odwdzięce Julka :kotek:

Wielbłądzio

Post » Sob lut 12, 2011 11:43 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Wielbłądku, uśmiałam się czytając opis Twoich fiołów - masz bajerne "pióro". No, coś trzeba kolekcjonować jakby nie było. I to wcale nie jest takie "kopnięte", wręcz przeciwnie. Znam większe zakręty. Co powiesz na lekarza stomatologii, zdrowo po "pięćdziesiątce", który postanowił dostać się na zaoczny wokal - ma barytonik, całkiem niekiepski, kocha operę i chce swoją pasję rozwijać. Ktoś by mógł powiedzieć że to śmieszne - dziadek chce karierę robić - ale jak dla mnie to imponujące bo realizuje się w jakiś sposób. Więc jak Cię kręcą herbatki i błyszczyki... Swoją drogą jakoś mi się ubrdało bezpodstawnie ze Ty jesteś chudzielec... Nie ma to jak myśleć obrazami...
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Sob lut 12, 2011 12:46 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Dzięki Kinga 8)
Chudzielec nie jestem bynajmniej: 58,5 kg żywej wagi przy niecałym 1,60 m wzrostu :(

A nie mówiłam, że będzie doktor Adam... ? A ja się głupia wzięłam i ubrałam <ikonka waląca głową w mur> :crying:
Innym razem :smokin:

Krew Buziaczka pobrana, Żabiszon dostał antybiotyk na kolejne 5 dni (tym razem 24-godzinny, nie 48-, czyli bedę musiała kłuć go codziennie) + małe opakowanie karmy hypoallergenic na próbę (czy jeśli nie będzie jadł nic innego, przestanie się drapać). W środę na kontrolę... No i Dziuńce przydałoby się na wszelki wypadek też zbadać krew.
Wysiadamy. Zostało nam wszystkiego razem niecałe 1000 złotych. Tylko dzisiaj (za krew, żarcie i 5x zastrzyki) - 110 złotych :( Naprawdę muszę poszukać jakiegoś dobrodusznego weta, który będzie skłonny przyjmować ode mnie opłaty w naturze :roll:

Wielbłądzio

Post » Sob lut 12, 2011 13:51 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

Laska jesteś. Przy 161cm ważę dobre 35 więcej niż Ty. No, wiem - nawet z moją masywną budową to ociupinkę za wiele. Ociupinkę. Pocieszę cię w kwestii weta. Twierdzenie że szóstego dnia pan Bóg stworzył weta aby kot był zdrowy a człowiek ubogi nabiera w UK wyjątkowej treści - za zaszczepienie Pięciokota p-ko wściekliźnie (przedłużenie paszportów) daliśmy prawie 200 funtów. Szczegół, c'nie?
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

[poprzednia][następna]