Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 7:49 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

Zastanawiam sie nad tym ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro paź 26, 2011 8:32 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

pozdrowionka od Broszki :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro paź 26, 2011 19:44 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

Ojej piękne zdjęcia. :1luvu: A Maniusia uśmiechająca się na czwartym zdjęciu powalająca, to mina rozkosznej, bardzo zadowolonej koteczki :mrgreen: .
Conchita też cudna... ja tam jestem średnio wierząca w takie tam różne cuda na kiju, ale wierzę, że pewne rzeczy dzieją się po coś, te smutne także... Mania i Mela mają teraz kochający, troskliwy dom... :)

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Pt paź 28, 2011 14:42 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

viewtopic.php?f=1&t=134953 Kochani pomóżcie kotkom bezdomnym ze Stargardziej Starówki znależć ciepłe domki. :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: Tyle kotków nie ma domków. Jedna trikolor, trzy czarne chyba mają po 4 miesiące oraz ich matka i 4 małe, które zaczynają patrzeć na oczka. :roll: :roll: :roll: :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw lis 03, 2011 12:00 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

W poniedziałek gotowałam gołąbki. Przykryłam je luźnymi liśćmi kapusty. Potem je zdjęłam i odłożyłam. Niestety, czarny złowieszczy kot o imieniu Melisa uznał, że pożąda kapusty :roll: Trzy razy kapusta była odzyskiwana i trzy razy Melka dopuszczała się kradzieży. Kapustę żarła ze smakiem, warcząc jednocześnie na Mańkę.
Po chwili namysłu sięgnęłam jednak po internet, gdzie przeczytałam, że kapusta szkodzi kotom. Złapałam więc Melisę i pognałam do weta, ciągnąc za sobą syna. Młody jednak nie chciał wejść ze mną do gabinetu. "Chcesz powiedzieć - panie doktorze, mój kot zjadł kapustę i na pewno umrze??? Ja z tobą nie wejdę, jesteś stuknięta" - orzekł Młody :twisted:
Pan doktor pocieszył mnie, że Melisie raczej nic nie będzie, ale dla uspokojenia moich skołatanych nerwów dał jej jakąś pastę osłonową na jelita (taką z glinki kaolinowej). Melce oczywiście nic nie było :twisted:

A tu dokumentacja (przepraszam za jakość, to z komórki w kiepskim świetle)

Obrazek

Potem pan doktor zarządził dietę w ciągu dnia. Micha była pusta, co wzbudziło wielkie niezadowolenie Emmy...

DAWAJ JEŚĆ!!!

Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Czw lis 03, 2011 12:48 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

no, ale ile ten demoniczny czarny kotek mógł zjeść tej kapusty?
pół centymetra kwadratowego?
:twisted:

a babcia Emma, to wyglada na nieźle wk...urzoną :mrgreen:
Ludzie, głodzą babulinkę, tylko dlatego, ze jakaś smarkula chciała się pobawić w kapuście (może myślała, że tam kociaczka znajdzie 8) )

swoją drogą, ten weterynarz, to musiał mieć żelazne nerwy, że nie zaczął się śmiać;
no bo jednak kapusta, to nie gwiazda betlejemska :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw lis 03, 2011 13:01 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

Conchita pisze:
DAWAJ JEŚĆ!!!

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wyglada jak Hogata pod lodowka jak chce mleka :mrgreen:

Piekny plaskacz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Czw lis 03, 2011 14:09 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

Dodam, że przebarwienia pod oczkami w tej chwili w głównej mierze wynikają z nieustanego zakraplania braunolu (na zalecenie weta-okulisty, oczywiście). Braunol jest brązowy, ale dzięki temu nie robią się infekcje pod oczami (a tak się zdarzało).

P. wet mówi do Emmy "cześć, gremlinie :twisted: " :ryk:

Gremlinek niestety ma ostatnio coś na kształt demencji, rozpaczliwie wydziera się nocami, a jak do niej wstaję, wygląda na zdezorientowaną... Trzeba ją wymiziać, pogadać do niej i zabrać ze sobą do łóżka.
Obrazek

Conchita

Post » Czw lis 03, 2011 14:13 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

Conchita pisze:Dodam, że przebarwienia pod oczkami w tej chwili w głównej mierze wynikają z nieustanego zakraplania braunolu (na zalecenie weta-okulisty, oczywiście). Braunol jest brązowy, ale dzięki temu nie robią się infekcje pod oczami (a tak się zdarzało).

P. wet mówi do Emmy "cześć, gremlinie :twisted: " :ryk:

Gremlinek niestety ma ostatnio coś na kształt demencji, rozpaczliwie wydziera się nocami, a jak do niej wstaję, wygląda na zdezorientowaną... Trzeba ją wymiziać, pogadać do niej i zabrać ze sobą do łóżka.

wszystkich nas to czeka
żeby tak wtedy znalazł się ktoś, kto wymizia i do łóżka zabierze :roll:
Mnie się ogromnie podoba ten wyraz urażonej godności na zdjęciach Emmy :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw lis 03, 2011 14:23 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Post » Czw lis 03, 2011 14:21 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

Conchita pisze:Gremlinek niestety ma ostatnio coś na kształt demencji, rozpaczliwie wydziera się nocami, a jak do niej wstaję, wygląda na zdezorientowaną... Trzeba ją wymiziać, pogadać do niej i zabrać ze sobą do łóżka.

Jedna z moich seniorek ma takiego kociego Alzhimera - zaczynało się podobnie, dezorientacja, nocne nawoływania i zawodzenie. Potem doszło to że okresowo nas nie poznawała i była nawet agresywna. Dostaje na to leki i jest lepiej.
Przy okazji pogadaj o tym z wetem :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw lis 03, 2011 16:41 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

Conchita pisze:W poniedziałek gotowałam gołąbki. Przykryłam je luźnymi liśćmi kapusty. Potem je zdjęłam i odłożyłam. Niestety, czarny złowieszczy kot o imieniu Melisa uznał, że pożąda kapusty :roll: Trzy razy kapusta była odzyskiwana i trzy razy Melka dopuszczała się kradzieży. Kapustę żarła ze smakiem, warcząc jednocześnie na Mańkę.
Po chwili namysłu sięgnęłam jednak po internet, gdzie przeczytałam, że kapusta szkodzi kotom. Złapałam więc Melisę i pognałam do weta, ciągnąc za sobą syna. Młody jednak nie chciał wejść ze mną do gabinetu. "Chcesz powiedzieć - panie doktorze, mój kot zjadł kapustę i na pewno umrze??? Ja z tobą nie wejdę, jesteś stuknięta" - orzekł Młody :twisted:
Pan doktor pocieszył mnie, że Melisie raczej nic nie będzie, ale dla uspokojenia moich skołatanych nerwów dał jej jakąś pastę osłonową na jelita (taką z glinki kaolinowej). Melce oczywiście nic nie było :twisted:

A tu dokumentacja (przepraszam za jakość, to z komórki w kiepskim świetle)

Obrazek

Potem pan doktor zarządził dietę w ciągu dnia. Micha była pusta, co wzbudziło wielkie niezadowolenie Emmy...

DAWAJ JEŚĆ!!!

Obrazek

Może to bardzo nie wychowawcze, ale :piwa: dla Młodego :ryk:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lis 03, 2011 21:54 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

Wspaniale Mela wygląda z tym liściem kapusty. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Sliczne wszystkie zdjęcia koteczek.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon lis 07, 2011 10:27 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

Melisa o 5 rano bawiła się piłką z dzwoneczkiem :twisted: TŻ wstał, żeby jej to zabrać i po ciemku przywalił czołem w kant uchylonych drzwi :roll: Słów, które wypowiadał, nie da się powtórzyć publicznie, a dziś między brwiami ma wielkiego, gustownego guza w odcieniach fioletu :twisted:
Obrazek

Conchita

Post » Pon lis 07, 2011 10:34 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

to tylko nauka, zeby nie zabierać kotkom piłeczek i nie psuć zabawy :twisted:
Niech się cieszy, że łukiem brwiowym nie przywalił; już dwóch moich znajomych, całkiem niezależnie od siebie ma gustowne szycie 8)

pozytywka

Post » Pon lis 07, 2011 10:39 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - zdjęcia 72

A tak w ogóle, to w czwartek będą urodziny Melisy - tzn rok, od kiedy mama Olafen nam ją przywiozła :)
Obrazek

Conchita

[poprzednia][następna]