Coraz nas mniej - Gucio ma nadczynność tarczycy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 14, 2015 10:17 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

Długich wspólnych lat w zdrowiu Sonieczko <3 :ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto lip 14, 2015 21:49 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

gatiko, casica dziękujemy :wink:
Dzień nam minął bez fajerwerków, nie było nawet prezentu (w poprzednich latach były), ale na szczęście Sonia nie jest roszczeniowa.No i nie ma zielonego pojęcia co to za święto.
Miałam dziś ciężki dzień, a jutro będzie jeszcze gorzej :oops:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro lip 29, 2015 10:38 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

Co u Was ? :-)

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Śro lip 29, 2015 19:06 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

gatiko pisze:Co u Was ? :-)

Jakoś się turlamy do przodu.
Ja dochodzę do siebie po chirurgicznym zabiegu u dentysty, dziś niestety przewróciłam się (drugi raz w tym miesiącu), potknęłam się o korzenie nad strumykiem i upadłam na twarz, mam rozcięty łuk brwiowy i starte kolana, uszkodziłam też okulary. Starość nie radość :oops:
Kuba ma kolejny raz infekcję pęcherza, tym razem dostał mocniejszy antybiotyk - idzie ku lepszemu. Reszta stada w porządku.
Figa po dwóch miesiącach odchudzania schudła 45 dkg.
W tych dniach (na przełomie lipca i sierpnia) przypadają 10-te urodziny Dymka. Nie wiem dokładnie kiedy się urodził, trafił do mnie z działek jesienią jako 2-3 miesięczne kocię. Dziś jest dużym, dorodnym kocurkiem o bajecznie zielonych oczach :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sen z powiek spędza mi rudy znajda, którym opiekują się znajomi, ale potencjalnego domku nie widać :(
Obrazek

Amica

Post » Wto wrz 15, 2015 20:21 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

1 września minęły 3 lata odkąd jest z nami Drupi. Taki malutki był...

Obrazek

A wczoraj Drupi dwiedził kociego dentystę i ząbki ma jak nowe :wink:

W niedzielę 13-go mieliśmy kolejną okrągłą rocznicę - 18 lat temu zamieszkała ze mną Sonia. Wtedy była jedynaczką.
Obrazek

Amica

Post » Wto wrz 15, 2015 21:06 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

:mrgreen: :ok: :201461

gatiko

Post » Sob paź 03, 2015 20:06 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

Zaczęliśmy obchody Międzynarodowego Dnia Zwierząt (przypadający w dniu wspomnienia św. Franciszka), zaczęliśmy oryginalnie - po raz pierwszy u nas w kościele (a właściwie przed kościołem) odbyło się spotkanie opiekunów z ich zwierzętami. Była słowo od naszego nowego wikarego na temat roli zwierząt w życiu człowieka i odniesień do nich w Piśmie Świętym, wspólna modlitwa i poświęcenie zwierzaków. Ksiądz podchodził do każdego, pytał o imię zwierzaka, potem był poczęstunek i pogawędki. Przyszło kilkadziesiąt osób, były 3 koty (w tym mój Drupi), chomik, 2 myszki, świnka morska i psy, głównie mniejsze, typowe "kanapowce". Umówiliśmy się na spotkanie za rok :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Sob paź 03, 2015 21:06 przez Amica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amica

Post » Sob paź 03, 2015 20:43 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

Super :-)
Pogoda dopisała, prawda?

gatiko

Post » Sob paź 03, 2015 21:08 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

Tak, było słonecznie i ciepło :wink: I bardzo sympatycznie. Nasz ksiądz tez jest posiadaczem czworonoga, ma 6-letnia suczkę rasy beagle.
Obrazek

Amica

Post » Sob paź 03, 2015 21:11 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

No to piekny dzionek :)
Tylko czy Drupi czasami, nie będzie za święty, bo jak poświęcony, to kto go tam wie :-)

Wrzucisz fotki swoich pociech futrzanych ? Chętnie zobaczę i popodziwiam :ok:

gatiko

Post » Wto paź 06, 2015 18:50 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

Nie mam nowych zdjęć, w tym roku chyba w ogóle nie robiłam :oops: Strasznie się zaniedbałam pod tym względem.
A Drupi i bez święconej wody jest "świętym" kotem.
Mam kłopot z Kubą, źle się czuje od dłuższego czasu, ma problemy z przewodem pokarmowym, po antybiotyku była lekka poprawa, ale krótkotrwała, pozostałe leki niewiele pomagają. Dziś nad ranem Kuba zwymiotował z krwią :( Boje sie, że jego świeczka już się dopala :cry:
Obrazek

Amica

Post » Wto paź 06, 2015 18:54 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

Smutne wieści, ale może jeszcze nie tym razem?
Mam nadzieję :ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto paź 06, 2015 18:57 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

Amica pisze:Nie mam nowych zdjęć, w tym roku chyba w ogóle nie robiłam :oops: Strasznie się zaniedbałam pod tym względem.
A Drupi i bez święconej wody jest "świętym" kotem.
Mam kłopot z Kubą, źle się czuje od dłuższego czasu, ma problemy z przewodem pokarmowym, po antybiotyku była lekka poprawa, ale krótkotrwała, pozostałe leki niewiele pomagają. Dziś nad ranem Kuba zwymiotował z krwią :( Boje sie, że jego świeczka już się dopala :cry:

Musisz nadrobić :)
Ja ostatnio, o mało na zawał nie zeszłam 8O wszystkie zdjęcia z 2 lat mi szlag zwąchał... komp mi się stentegował,a nie miałam kopii zapasowej :evil:

Biedny Kubuś... Nie mów tak, proszę. Może jednak coś można zrobić , dla chlopczyka ?
Jaka jest diagnoza, przepraszam,ale nie doczytałam :(

edit, przepraszam Cię, czytałam (kiedyś) tylko w tym stresie, teraz mi się jakoś...zapomniało.

Kciuki za Kubusia.

gatiko

Post » Wto paź 06, 2015 19:43 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

casica, gatiko, ja też mam nadzieję i nie poddaję się, ale ten dzień zbliża się nieubłaganie..On ma 16 lat, 6 miesięcy i kilkanascie dni i jest niepełnosprawny od urodzenia :(
Dziś przyniosłam z lecznicy (wizyty z Kubą ograniczam do niezbędnego minimum, bo on je bardzo źle znosi) Ornipural, żeby wspomóc trochę biedną kubusiową wątrobę. Kuba ma najprawdopodbniej wrzody żołądka i nadżerki w przełyku. Dostaje leki osłonoowe (m.in. mleczko alugastrin). Niestety mam coraz większy problem z podawaniem mu leków w jakiejkolwiek postaci. On najlepiej toleruje zastrzyki, ale dla mnie to straszny stres, bo on się składa z samych kosteczek i skóry. Dzisiaj go myłam do "pasa", tez stres, żeby przy wycieraniu nie połamać mu czegoś. Na szczęście je (po odrobinie, ale w ciągu dnia uskłada się z tego solidny posiłek) i bardzo ładnie pije. Ostatnio lepiej tez sypia, przewaznie udaje mu się przespać całą noc dzięki czemu i ja się wysypiam.
Starość jest okropna, niestety nie da się przed nią uciec.
Obrazek

Amica

Post » Wto paź 06, 2015 19:53 Re: Sonia i S-ka,moje koty osobiste, Sonia ma 18 lat!!!

Biedny Kubuś, biedna Ty. :(
Starość, jest taka... byle jaka, nie udała się Bogu.
Takie kruchutkie stworzonko jest z Kubusia ? Słuchaj... ja wiem,że jestem upierdliwa z ostropestem plamistym 8O Ale skoro ma wątrobę chorą, poczytaj w temacie.
Stosowałam i stosuję ( u zwierzaków i u siebie też ) - nie tylko ja, od razu zaznaczam, ze skutkiem bardzo pozytywnym.
Może warto poczytać i podawać chlopaczkowi, do jedzonka. ładnie je, to posypiesz dzien w dzien jedzenie i niech przyswaja ładnie i się regeneruje to, co powinno.

gatiko

[poprzednia][następna]