Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prośba na koniec tego wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 20, 2009 21:55 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

MarciaMuuu pisze:Byłby jak Kotlecik Sojowy :roll:

kotleciki sojowe są pycha :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Sob lis 21, 2009 20:05 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Już Joasia zadba że nie był sojowy :wink: :lol:
Kciuki jeszcze są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob lis 21, 2009 20:15 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Joasia dzisiaj gotowała i nie były to kotleciki sojowe :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pon lis 23, 2009 9:52 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

alus1 pisze:Joasia dzisiaj gotowała i nie były to kotleciki sojowe :mrgreen:

Zgadza się - w sobotę zrobiłam leczo :) . Zmyślnie podwoiłam proporcje podane przez Alusię, żeby zostało coś na niedzielę.
Tym sposobem w sobotę mieliśmy leczo z ryżem:
Obrazek
a w niedzielę z bagietką :wink: :
Obrazek
Nie muszę chyba dodawać, że bardzo dobre i że znów kłaniam się Alusi do samych stóp :D

A skoro przy jedzeniu jesteśmy... Mimo regularnie podawanego antybiotyku, Sznycek nie je :( . Po czwartkowej, chwilowej poprawie wróciliśmy do stanu z początku ubiegłego tygodnia :( . Kot podchodzi do misek, próbuje jeść i rezygnuje. W weekend próbowałam podawać mu wiele rzeczy, żeby w końcu zaskoczył. Miał w miskach: różne rodzaje saszetek (z convem Royala włącznie), pasztety dla kotów i ludzi, tuńczyka, kiełbasę (kawałek, którego nie pokroiłam do leczo), wędlinę, chrupki, gerberka z mięsem, żółtko...
Zainteresował się jedynie taką konserwą :roll: :
Obrazek

Od soboty pije wyłącznie niewielką ilość mleka i zjada odrobinę masła lub pasty odkłaczającej :| . Jestem załamana :( . Dziś zabieramy go znów do weta. Dostanie kroplówkę, bo przecież od tygodnia praktycznie nie je! Pobierzemy też krew do badania. To musi być coś poważniejszego, niż zapalenie gardła, choć kot zachowuje się jak gdyby nigdy nic – uczestniczy w życiu domu, ma chęć na zabawę, myje się, nie jest ospały ani osowiały... Zupełnie tego nie rozumiem, dziewczyny :| . Kciuki nadal potrzebne, bardzo, bardzo, bardzo...
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon lis 23, 2009 10:14 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

kciuki dla mojego Ukochanego Papulka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: nie wygłupiaj się chłopie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pon lis 23, 2009 10:20 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Papulku kochany no jedz, nooooo!` :roll: :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon lis 23, 2009 10:29 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

To dobra szyneczka :wink: ja też czasem daję troszkę jak mam i wiem że koty ją lubią :P
Ale że aż tak źle z apetytem to się nie spodziewałam :( Kciuki są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i ciepłe myśli :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon lis 23, 2009 11:22 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

i jak Sznycusiu się czujesz??

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Pon lis 23, 2009 11:38 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

bazylica pisze:i jak Sznycusiu się czujesz??

Nie je, jak pisałam powyżej. Sprawia przy tym wrażenie, że samopoczucie ma dużo lepsze od mojego :roll: .
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon lis 23, 2009 14:36 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

JoasiaS pisze:
bazylica pisze:i jak Sznycusiu się czujesz??

Nie je, jak pisałam powyżej. Sprawia przy tym wrażenie, że samopoczucie ma dużo lepsze od mojego :roll: .

Obrazek

a może on je jak nie widzisz ? :roll:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon lis 23, 2009 14:43 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

A czy Sznycuś ma wszystko w porządku z buzią? Może jakieś zapalenie dziąsełek lub jakiś ząbek go boli ?

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pon lis 23, 2009 14:48 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

amyszka pisze:a może on je jak nie widzisz ? :roll:

Chciałabym :lol:

mięta pisze:A czy Sznycuś ma wszystko w porządku z buzią? Może jakieś zapalenie dziąsełek lub jakiś ząbek go boli ?

Sznycek miał usuwane ząbki jakiś czas temu. Z wyglądu dziąseł do dziś nie jestem tak do końca zadowolona, ale od września cały czas podaję mu lek homeopatyczny, po którym ku mojemu zaskoczeniu nastąpiła poprawa. Myślę, że to jednak nie dziąsła :roll: . Wyglądały kiedyś dużo gorzej, a zajadał z apetytem :|
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon lis 23, 2009 14:51 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

to nadal kciuki trzymam za zdrówko, i żeby wiadomo w końcu było czemu nie je , tak jak wcześniej.

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pon lis 23, 2009 14:52 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

mięta pisze:to nadal kciuki trzymam za zdrówko, i żeby wiadomo w końcu było czemu nie je , tak jak wcześniej.

Dziękuję :) . Mam nadzieję, że te badania krwi coś nam podpowiedzą :roll:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon lis 23, 2009 15:31 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Kciuków nigdy za wiele :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

[poprzednia][następna]