Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 27, 2009 18:50 Re: Matylda [*]

Patyś, Aga mądrze napisała.
Trzymaj się kochana.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt lis 27, 2009 21:17 Re: Matylda [*]

Dziewczyny, dziękuję za Wasze słowa, za to, że jesteście.
Na razie mało co do mnie dociera niestety :(

W ten dzień miałam kilka opcji do wyboru. Bardzo bym chciała wiedzieć, że wybrałam tę odpowiednią, że cokolwiek bym nie zrobiła Ona i tak by nie dała rady :( Przeraża mnie to, że wybrałam źle i dlatego jestem winna Jej śmierci.

Fakt, że działo się coś nie tak. Od ponad doby nie siusiała, tylko tyle co popuściła w trakcie ataków. Jak wetka Ją wysikała, moczu było mnóstwo. Od dwóch chyba dób nie robiła kupki. Ale to jej się wcześniej zdarzało, wiec zrzuciłam to na karb padaczki. Brzuch Jej rósł od niesamowitych ilości jedzenia, które pochłania dosłownie. Po każdym ataku była w stanie zjeść puszkę 100gr. Ale po tych ostatnich atakach już nawet nie wstawała do miski :( Po podaniu narkozy bardzo dużo wymiotowała. To tak wyglądało jakby większość tego całego jedzenia nie była nawet strawiona, jakby to wszystko zatrzymywało się w pęczniejącym brzuszku.

Tak bardzo chciałabym wiedzieć, że zrobiłam wszystko, że dobrze wybrałam, że to, co się stało było ponad moją wolę.

Matylda leży u Domino76 w ogródku. Zawinęłam Ją w ciepłą flanelkę w różowe misie.
I nadal nie wiem jak mam bez niej żyć.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt lis 27, 2009 21:49 Re: Matylda [*]

Boo77 pisze:Obrazek

Śpij Maleńka spokojnie. Trzyma mnie przy życiu to, że będziesz na nas czekać. Biegaj i skacz ile wlezie, za całe swoje życie, kiedy nie mogłaś tego robić.

nikt nie jest winny.
przeżyła przy Was wspaniałe, cudownie kocie życie. wiem, bo znałam Was i wiem co mówiliście mi o Matyldzie. ona nigdy tak naprawdę nie odejdzie. będzie w Was. we wspomnieniach, które macie. pewnego dnia będziecie z uśmiechem wspominali jej wybryki, jej zwyczaje, jej sposób bycia. wiem, bo tak samo mam z Domino [*]... zawsze gdy o nie myślę, mam łzy w oczach, ale wiem, że nic już ją nie boli... że zawsze już będzie szczęśliwa, zdrowa... tak samo jest z Matyldą [*]. Domisia na pewno na nią czekała i powiedziała jej: "Cześć Tyldzia, tyle o Tobie słyszałam! A wiesz, że nasi Duzi się znali? To tak jakbyśmy my były przyjaciółkami!". Domino ją oprowadzi po pięknym świecie za Tęczowym Mostem. Powie jej, że to już tylko chwila, że niedługo ktoś powie: "Wiesz kto przyszedł do Ciebie? Twoja Duża!". ja w to wierzę. miziankom, barankom i tulankom nie będzie końca.

Boo, ona odeszła, ale tam - za TM - ona wie, że Ty i Grześ jesteście bardzo potrzebni. i trzyma mocno za Was łapki i pazurki, żebyście uratowali tyle jej braci i sióstr, ile możecie.

a po tej stronie Tęczowego Mostu są Twoi przyjaciele, którzy też tęsknią za kimś małym, futrzastym, kto wybrał lepszy świat. i wszyscy Twoi przyjaciele mocno Was ściskają i są całym sercem z Wami. pamiętaj.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt lis 27, 2009 21:50 Re: Matylda [*]

Tak mi smutno z powodu Matyldzi [']
Nie umiem nic mądrego napisać. Bardzo smutno. Nie spodziewałam się pożegnania...

Rana jest świeża, ale - pomyśl - nie nad wszystkim mamy kontrolę. Nie jesteśmy bogami.
Ze względu na Matyldę ważniejsze są te wspomnienia, które dotyczą Waszej ciepłej wyjątkowej relacji. Pamiętać Matyldzię w każdym różowym światełku, nie w czarnej rozpaczy. Ona przecież wie ile dla niej zrobiłaś. Wie to na pewno. Wie.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lis 27, 2009 21:55 Re: Matylda [*]

Trysiu, kiedyś przeczytałam na czyimś profilu słowa "Nie chcę iść do raju jeśli tam moje koty mnie nie powitają!" .... jak odszedł Mauryś miałam to stale w głowie.... żyjemy z nimi dla nich, Człowiek, który kocha zwierzaki, który nie jest obojętny na ich krzywdę wierzę, ze dostąpi raju ... ale wierzę tez w to że Oni nasze koty, psy też tam będą..., że na nas czekają. ..
Mój Mautycy leży w moim ogrodzie w miejscu , które lubił najbardziej, wygrzewał się na słoneczku... tylko dla mnie to już nie jest ten sam ogród.....i nigdy nie będzie...
Obrazek Obrazek
moja kocia miłość za TM

DGrażyna

Od: Wto lis 29, 2005 15:11

Post » Pt lis 27, 2009 22:07 Re: Matylda [*]

Wiesz twoje wątpliwości czy mogłaś zrobić więcej, inaczej zostaną już w tobie na zawsze. I zawsze ten żal do losu, że było za krótko, za szybko, że tak bardzo się kochało to futerko, a ono odeszło w za młodym wieku. Ja cały czas tak przeżywam, a niedługo minie rok jak nasz Lemurek odszedł. A ja dalej się kłócę z losem i żadam od niego odpowiedzi na pytanie : Dlaczego? Albo oglądam jego zdjęcia, czytam po raz któryś z kolei jego wątek, a łzy lecą mi po twarzy, że zamazują cały ekran.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lis 27, 2009 22:18 Re: Matylda [*]

[*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lis 27, 2009 23:11 Re: Matylda [*]

Kochana Patusiu jestem z Tobą...
Najmocniej jak umiem Cię przytulam .
Trzymaj się ...choć wiem jak to trudno ...

Cudna koteczko brykaj spokojnie za Tęczowym Mostem ....

Asca

Od: Pon sie 21, 2006 11:05

Post » Sob lis 28, 2009 20:40 Re: Matylda [*]

A u nas bryka Kręciołek schroniskowy.

Obrazek

z tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=102746&p=5255853#p5255853

Piździk jest cudowny i wesoły. Ale to nie Tyldzia ;(

Oczywiście Kręcioł jest na tymczasowym tymczasie, tydzień góra dwa max.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob lis 28, 2009 20:43 Re: Matylda [*]

Kręciołek ma mega szczęście, że do Was trafił :D
I cóż, że to tylko tymczasem, ale przynajmniej poczuje, co to znaczy mieć dom :D
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Sob lis 28, 2009 20:44 Re: Matylda [*]

Boo77, jesteś aniołem :aniolek:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob lis 28, 2009 21:14 Re: Matylda [*]

Boo :ok: :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob lis 28, 2009 21:39 Re: Matylda [*]

dobrze, że czarnuszek jest u Was
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Sob lis 28, 2009 23:04 Re: Matylda [*]

Dopingowałam Kręciołkowi w jego wątku i bardzo się cieszę :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie lis 29, 2009 16:38 Re: Matylda [*]

Tydzień mnie nie było. Dopiero wróciłam. Zajrzałam do Twojego wątku, a tu... :cry:
Pati, przytulam najmocniej jak potrafię. Dziewczyny napisały tu dużo mądrych, ważnych słów, pod którymi mogę się tylko podpisać.
Dzięki Wam Tyldzia miała mimo swojej niesprawności, choroby dobre, szczęśliwe życie. I to jest najważniejsze.
Jeszcze raz przytulam.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

[poprzednia][następna]