Nikt nie ma prawa wydawać opinii czy oceniać kogokolwiek. Rada ma to do siebie, że powinna nie być ocenna, każda i tak jest w jakims stopniu subiektywna. Mówienie komuś "ja na twoim miejscu to ...." mija się z celem zupełnie gdyż wywołuje sprzeciw od razu. Każdy ma jakieś swoje doświadczenia z kotami ale nie ma tu nikogo czyje koty by nigdy nie chorowały, zawsze miały apetyt i dobry humor. We wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek i umiar co dla jednego oznacza, że zrobi kotu badania za 300 zł a dla drugiego, że nawet nie pójdzie z kotem do weta bo samo przejdzie. A propos RC moja Kitka je go od 5 lat i wiem, że zasługuje na karę chłosty ale tylko to chce a mając do wyboru inne karmy je tylko to a inne koty nie chcą i jedą co innego. Oczywiście zaraz usłyszę, że odbije sie to na jej zdrowiu itd. ale pewnych spraw się nie przeskoczy a komfort kota też jest ważny i mój też, że je cokolwiek.
Klauduś, wiesz, że ilu Polaków tyle opinii. Proszę nie obwiniaj się, że coś zrobiłaś nie tak. Maryś jest kotką w średnim wieku po przejściach i niestety pewne rzeczy rzutują na jej obecny stan zdrowia. Jeśli nie będziesz chwilowo na miau to napisz mi na priv jak Mani, proszę. Przypominam
aswobodna@wp.plWesołych Świąt i odezwij się proszę....