Też kocham kiedy kotek mruczy, lubię zasypiać kiedy słyszę jak oddycha

Kotek może oddychać, sapać, mruczeć, chrapać - wszystko jest cudne i super się przy tym zasypia, co ciekawe - to samo nie dotyczy m. na którego chrapanie mam alergię

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
klaudiafj pisze:Mireczko to nawet nie są wegetariańskie specjalnie tylko to jest przepis na tzw gołąbki staropolskie - najlepsze pod słońcem, a robi się je tak:
Kapusta - wiadomo
Farsz - kasza gryczana, suszone grzyby, cebula, czosnek i przyprawy jakie kto woli.
I najważniejsze SOS - sos ma być grzybowy z grzybów suszonych, na śmietanie. Myślę, że każdy wie jak się taki sosik robi
I tyle - to jest tak pyszne, że muszę robić ilości hurtowe, bo każdy kto choć raz tego skosztuje to potem czeka na to cały rok
A najwięcej smaku dodaje ta kaszaNiebo w gębie i polecam serdecznie taką potrawę
Ewo piękna karteczkaDziękujemy
MB&Ofelia pisze:A u nas na święta nie jada się gołąbków. Takie "staropolskie" to kiedyś jadłam, jak święta spędzaliśmy na wyjeździe. Jakoś nie piałam z zachwytu, no ale dla mnie najważniejszymi potrawami świątecznymi są pierogi z kapustą i grzybami i barszczyk z uszkami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Fatka i 41 gości