Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 20, 2014 22:35 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Milenko, ja też nie :( Ale już nie mam wyboru :(

Też kocham kiedy kotek mruczy, lubię zasypiać kiedy słyszę jak oddycha :)

Kotek może oddychać, sapać, mruczeć, chrapać - wszystko jest cudne i super się przy tym zasypia, co ciekawe - to samo nie dotyczy m. na którego chrapanie mam alergię ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob gru 20, 2014 23:05 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

jak robisz te gołąbki wegetariańskie?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie gru 21, 2014 0:35 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ooo,super prezencik :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie gru 21, 2014 8:14 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie gru 21, 2014 11:17 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Mireczko to nawet nie są wegetariańskie specjalnie tylko to jest przepis na tzw gołąbki staropolskie - najlepsze pod słońcem, a robi się je tak:

Kapusta - wiadomo
Farsz - kasza gryczana, suszone grzyby, cebula, czosnek i przyprawy jakie kto woli.
I najważniejsze SOS - sos ma być grzybowy z grzybów suszonych, na śmietanie. Myślę, że każdy wie jak się taki sosik robi :)
I tyle - to jest tak pyszne, że muszę robić ilości hurtowe, bo każdy kto choć raz tego skosztuje to potem czeka na to cały rok :)
A najwięcej smaku dodaje ta kasza :) Niebo w gębie i polecam serdecznie taką potrawę :)

Ewo piękna karteczka :) Dziękujemy :)

klaudiafj

Post » Nie gru 21, 2014 12:46 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

klaudiafj pisze:Mireczko to nawet nie są wegetariańskie specjalnie tylko to jest przepis na tzw gołąbki staropolskie - najlepsze pod słońcem, a robi się je tak:

Kapusta - wiadomo
Farsz - kasza gryczana, suszone grzyby, cebula, czosnek i przyprawy jakie kto woli.
I najważniejsze SOS - sos ma być grzybowy z grzybów suszonych, na śmietanie. Myślę, że każdy wie jak się taki sosik robi :)
I tyle - to jest tak pyszne, że muszę robić ilości hurtowe, bo każdy kto choć raz tego skosztuje to potem czeka na to cały rok :)
A najwięcej smaku dodaje ta kasza :) Niebo w gębie i polecam serdecznie taką potrawę :)

Ewo piękna karteczka :) Dziękujemy :)

no to już nie dla mnie :(
kaszy nie lubię, choć ja często gotuję bo WS woli niż ziemniaki do obiadu
sosów żadnych też nie cierpię
ale przepis ciekawy i być moze mojemu ślubnemu by pasowało
sos to robisz z tego wywaru po grzybach do gołąbków?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie gru 21, 2014 13:07 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Uwielbiam kaszę :)
Obrazek

aannee99

Post » Nie gru 21, 2014 13:17 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Każdy już czym prędzej bieży,
by dołączyć do pasterzy.
I ja spieszę z życzeniami,
bo nie mogę być tam z Wami.
Zdrowia, szczęścia, pomyślności
i niech dobro wśród Was gości.
I niech Boga wielka moc
na Was spłynie w świętą noc.

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Nie gru 21, 2014 13:58 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Mireczko tak, z tej wody :) I z grzybów.
Aniu piękna karteczka :) Dziękujemy :)

klaudiafj

Post » Nie gru 21, 2014 17:46 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

A u nas na święta nie jada się gołąbków. Takie "staropolskie" to kiedyś jadłam, jak święta spędzaliśmy na wyjeździe. Jakoś nie piałam z zachwytu, no ale dla mnie najważniejszymi potrawami świątecznymi są pierogi z kapustą i grzybami i barszczyk z uszkami.

A propos kotów i muzyki - dziś rano Ofelia przytuliła się do mnie całym kotem (oczywiście zakociem przy mojej twarzy) i chrapała :evil:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon gru 22, 2014 17:58 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

MB&Ofelia pisze:A u nas na święta nie jada się gołąbków. Takie "staropolskie" to kiedyś jadłam, jak święta spędzaliśmy na wyjeździe. Jakoś nie piałam z zachwytu, no ale dla mnie najważniejszymi potrawami świątecznymi są pierogi z kapustą i grzybami i barszczyk z uszkami.

U nas też się nie jada, ale pewnie co region, to obyczaj. U nas jest karp z ziemniakami, do tego kapusta z grochem i grzybami. A na zupkę barszcz czerwony z uszkami. Mniam

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon gru 22, 2014 20:53 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ja jestem wegetarianką i u mnie nie ma karpia, więc musiałam dawno temu znaleźć jakąś dodatkową potrawę. Też się u mnie tego nie jadło - przepis miałam z netu :)

klaudiafj

Post » Pon gru 22, 2014 22:11 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Wesołych Świąt Klauduś :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Miziaj mocno dwie śliczne panienki :201461 :201461 :201461

Obrazek

Ps. Ja też jestem wege... ale jestem sama w całej rodzinie :mrgreen:
Karp jest jak co roku, ja nie jem... :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Wto gru 23, 2014 14:43 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Dziękuję Rilla07 :) U mnie w rodzinie też jest karp, a mnie co roku serce boli przez to...
Ja właśnie robię gołąbki i widzę, że jak co roku mam ten sam problem - dwie kapusty i 4 tytki kaszy i wiecznie brakuje i muszę dorabiać ;)

Kochani Wszyscy, którzy nas czytacie :)
Obrazek

Zwlekałam z życzeniami, bo chciałam uchwycić jakość fajnie dwie moje panny, ale mi to nie wyszło, nawet przy choince ;p

Więc życzymy Wam wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, świąt w gronie rodzinnym i życzę Wszystkim Waszym kotkom i pieskom (i wszystkim zwierzątkom) miziaków tak dużo, aby miały ich dość w kolejnym roku:)
Życzę też Wszystkim bezdomnym kotom, aby znalazły cudowne domy, aby skończyło się cierpienie zwierząt na całym świecie. Aby ludzie w końcu zaczęli szanować braci mniejszych. I życzę też, aby wszystkie zwierzęta w schroniskach znajdowały szybko domy.
Wszystkim życzę też zdrowia, bo to najważniejsze!

Ogólnie tyle bym chciała życzyć i tak bardzo bym chciała, żeby się spełniło... ach :s5:
Ostatnio edytowano Wto gru 23, 2014 18:15 przez klaudiafj, łącznie edytowano 4 razy

klaudiafj

Post » Wto gru 23, 2014 14:44 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt i ciepłej rodzinnej atmosfery! Miziamy pod bródką! <3

Obrazek
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

[poprzednia][następna]