Ja-smina pisze:kotkins pisze:Masz proste persy...
To może one nie są persy?
Kotkinsu najukochańszy - JA MAM PERSY !!!
Moim koszmarem jest, że kiedyś na youtubie na ten przykład jakiś krasnolud umieści filmik z karmienia Dupka w moim wykonaniu![]()
Cowieczorne karmienie Dupka składa się z następujących kroków:
wstęp (pokrojenie wołowinki w paseczki w sam raz, sprawdzenie, czy jest zamknięte okno bo hałas Dupka rozprasza, wygonienie z kuchni pozostałych kotów bo odwracają uwagę, etc.),
1. złapać Dupka (ucieka, nawet jak przedtem miaukolił, że chce wołowinki),
2. postawić go na blacie (do jedzenia nie wskoczy, mimo, że normalnie potrafi),
3. precyzyjnymi ruchami wkładać paseczki przemrożonej wołowinki w paszczę, rozdziawioną, ale to trudne, bo Dupek próbuje współpracować, co oznacza, że zawsze podstawia pychol w nieodpowiednim miejscu, jednocześnie przemawiając do Dupka cichutko, pieszczotliwie i uspokajająco (Dupek musi mieć do jedzenia odpowiedni NASTRÓJ),
4. ooooo, spadło z paszczy, i co teraz ?????
5. podnieść spadnięte z paszczy i da capo al fine,
6. starać się w tym czasie nie przeklinać, nie zabić Dupka ani się nie samookaleczyć !!
W ten sposób podanie 5 deko trwa jakieś 10-15 minut i nie zawsze kończy się sukcesem (ostatnio, jak próbowałam zamiast polędwicy podać tatara - Dupek się obraził i dzięki temu cała rodzina przez 3 dni wcinała łazanki, bo szkoda było tatara wyrzucić).
Sama widzisz - mam persy - c.b.d.o.
Kochana- ja karmię dopyszcznie Leosia. Kilka razy dziennie. Leoś nie ma zębów.
I się łatwo rozprasza.
Znaczy- robi przerwy w myśleniu.
Potem karmię Lalusia. On też robi przerwy.
Ale jakoś nam idzie.
Rytualnie muszę też podawać mjenso Fio- odwróconej tyłem, przez ramię.
Każdy kawałek musi być obwąchany. Dokładnie.
Bo jak wiadomo księżniczki czasem bywają otruwane...
Fio i Lal to drobiazg. Ale Leoś...jemy wypada, wypadało mu nawet jak miał ząbki. Do tego ma ogromny entuzjazm do jedzenia, czyli mu wypada.
Dajesz Dupkowi tylko wołowinkę czy to dodatek? Jestem ciekawa jak karmisz, mam na tym punkcie fioła ostatnio...
Shira- Ty masz rację a ja nie mam kasy!!!

Będzie mniej metrów.
Wolę pojechać na wakacje , niż spłacać 4 tys kredytu!!!!