Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 07, 2013 19:57 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Alterry używałam od kiedy ją namierzyłam - wszystko z serii co było w naszym rossmanie. Ale w pewnym momencie przestała mi odpowiadać. Jeśli chodzi o cenę to nowe, niektóre kosmetyki ziaji są tańsze.

Ale z tymi różanymi chodzi o to, że jeśli jeszcze Bułgarzy nie kombinują, to sa oparte na prawdziwym olejku różanym. Kiedyś moja matka miała takie drewniane opakowanko po fiolce z olejkiem. Ludzie to przywozili z wczasów w Bułgarii - nie było tam jeszcze takie drogie. Pachniało po latach. Gdzieś mi się w przeprowadzkach zapodziało :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sie 07, 2013 22:31 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Takie o: http://www.bulgarskaroza24.pl/ ?
Pachnie :1luvu: Olejek też wtedy dostalam w prezencie.
Bulgaria jest największym na świecie producentem różanych olejków i kosmetyków. Tą serię z linku można kupić - za ciężkie pieniądze - na zachodzie.
Olejek, niestety, kosztuje stówkę lub więcej.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw sie 08, 2013 6:55 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Szkoda, że nie wcześniej z tymi kosmetykami... Mogłyśmy sie podzielić kosztami wysyłki i bym odebrała we Wro :D Przy wielkości mojego zamówienia, te 15,- to więcej niż niejeden kosmetyk :twisted:

Podobno dziś ma być 38 st., ale jak narazie są chmury - ciepło jednak bardzo.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 08, 2013 9:11 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

ojej, jak tu ładnie pachnie :D
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw sie 08, 2013 9:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

To ja się wyłamię z szeregu: bardzo nie lubię zapachu róż :twisted: :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw sie 08, 2013 13:31 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Broszka pisze:To ja się wyłamię z szeregu: bardzo nie lubię zapachu róż :twisted: :twisted:

8O 8O No wiesz, niepojęte :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw sie 08, 2013 15:05 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Pojęte. :lol: Znam więcej takich. Róż, kwiatków , też nie lubisz?
Ja nie lubię zapachu cytrusów w kosmetykach np. , tak w ogóle to mogą być. Pewnie dlatego, że nie lubię kwaśnego.

Pomalowałam łazienkę. Muszę dokupic farbę -jutro- i domalować jedną ścianę drugi raz. I wtedy mi zostanie znowu farba i będę musiała coś nadplanowo pomalować :twisted: Jakąś inną ścianę..
Narobiłam sie jak głupia, bo to malowanie za rurkami, rurek, za kiblem i za pralką, bo nie miałam jak jej przestawić..Trochę szpitalnie bo teraz jest niebiesko-biała.
No, i przydało sie okno w łazience, otwarte na oścież, kwiatki na zewnętrznym parapecie, a koty nawet nie sie nie zorientowały .
Zjadłam obiadek i zrobię sobie kawę, a co :D Koty nie jedzą 8O

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 08, 2013 15:09 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

W tym roku ktoś na grunwie dał mi spróbować nalewkę różaną własnej roboty - pyszna była i pachniała obłędnie :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sie 08, 2013 18:03 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Ktoś tu, chyba Megana, robił/robi wino różane.. o, ludzie :roll: albo i nalewkę.. :lol: Nawet przepis dała.. :D
Alienor, a Ty nie robiłaś?

Obrazek

morelowa

Post » Pt sie 09, 2013 8:39 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A Wy znowu o nalewkach :lol:
morelowa pisze:Zjadłam obiadek i zrobię sobie kawę, a co :D Koty nie jedzą 8O

Ostatnio nawet Maurycy nie miał siły przyjść na jedzenie :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt sie 09, 2013 14:10 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Ja tam zawsze mam siłę na jedzenie :mrgreen:

Idę domalować część łazienki, na którą wczoraj zabrakło farby. Znaczy na pomalowanie drugi raz.
A pownieważ jest między 14 a 16.00, to jednocześnie muszę sobie ugotować cokolwiek.. :? Właściwie to wolałabym malowac komuś coś, a ktoś by mi ugotował obiad . I kolacje :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Pt sie 09, 2013 14:14 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Ktoś tu, chyba Megana, robił/robi wino różane.. o, ludzie :roll: albo i nalewkę.. :lol: Nawet przepis dała.. :D
Alienor, a Ty nie robiłaś?

Nie, nie robiłam różanej. W dodatku dostęp do niektórych składników mi padł na razie, więc nie poszalałam w tym roku.

Co do malowania za jedzenie - jak podasz co możesz, to chętnie :ok: Tylko pokój Ali i przedpokój. :P . Ale najpierw muszę tam pewne rzeczy ogarnąć, więc raczej nie w tym miesiącu ani przyszłym.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 09, 2013 14:41 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Możesz do mnie też przyjechać malować w zamian za jedzenie :mrgreen: :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt sie 09, 2013 19:19 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Grzmi 8O Lato się skończyło :placz: Gorąco gorącem jak jest za gorąco, ale już jest za zimno :cry:

Alienor, w Wy takie wysokie dziewczynki.. nie lubicie malować? :mrgreen:
Musiałabym w dwa dni, bo na dłużej kotów nie mogę zostawiać...

Muszę sie wyłączyć - idzie burza!!

Obrazek

morelowa

Post » Sob sie 10, 2013 7:36 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Spokojnie mogłam się nie wyłączać - kilka razy zagrzmiało i tyle jeśli chodzi o burzę :? A teraz to już zapomniałam co chciałam napisać.
Oprócz tego, że sobie niektórzy wymodlili - u nas 14 st., leje od nocy ciurkiem większym lub mniejszym ale bez przerwy.. Wilgoć w domu, wilgoć na zewnątrz...
Zaraz nie będę miała energii do niczego :( i będe musiała sobie coś upiec. A jak upiec skoro nie ma owocków np. w domu? Mam iść w ten deszcz i mróz??

Jedyna zmiana to to, że koty zjadły kolację bez narzekania i trochę łapami poruszały więcej niż ostatnio :lol:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]