NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 09, 2012 13:13 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

rudy kociak pisze:Jamniki mają to do siebie,że lubią rozkopywać :wink: jedyne pocieszenie to,że krety u ciebie nie uchowają się w ogrodzie,wyniosą się jak nic :D moja znajoma ma działkę i zawsze zabiera ze sobą swojego jamnika,pies rozkopuje kopce krecie :wink: krety wyniosły się na sąsiednią działkę :lol:

To będzie pociecha z Jamnisia.
Obrazek A tutaj moja Pusia i czarna koteczka, która zaraz pojedzie do nowego domku. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto paź 09, 2012 13:40 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Witam wietrznie :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto paź 09, 2012 13:46 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Malutka czarnulka pojechała już do nowego domku. Zrobiłam jej jeszcze jedno zdjęcie.
Obrazek
Obrazek

jasia0245

Post » Wto paź 09, 2012 19:03 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

dorcia44 pisze:a bieg przez płotki już był :mrgreen:
moje stare dupy zeżrą wszystko co zostawię na stole :twisted: pobiły rekord chamstwa zżerając truskawki :evil:
Staram się nic nie zostawiać ale co jakiś czas głupia zapomnę się :oops:

Przez płotki jeszcze nie, ale wszystko przed nami :mrgreen: narazie przez własne nogi i owszem...o mało się nie przewróciłam przez diabełka jak szarpał mnie za kapcie nie dajac mi przejść przez pokoj...
narazie z witaminek ...pożera jabłka :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto paź 09, 2012 19:04 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

rudy kociak pisze:Jamniki mają to do siebie,że lubią rozkopywać :wink: jedyne pocieszenie to,że krety u ciebie nie uchowają się w ogrodzie,wyniosą się jak nic :D moja znajoma ma działkę i zawsze zabiera ze sobą swojego jamnika,pies rozkopuje kopce krecie :wink: krety wyniosły się na sąsiednią działkę :lol:

Ale mnie pocieszyłaś :ryk: sąsiedzi miewają dużo kretów, u nas nasze kociątka pilnują krecich dziurek...jeszcze jamniś stanie na straży to liczba kretów u somsiadów się wyrażnie zwiększy....jeszcze się na nas obrażą :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 09, 2012 19:05 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

lidka02 pisze:Witam wietrznie :mrgreen:

Też witam :1luvu: nie tylko wietrznie...deszczowo również :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 09, 2012 19:05 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

jasia0245 pisze:Malutka czarnulka pojechała już do nowego domku. Zrobiłam jej jeszcze jedno zdjęcie.
Obrazek

Twoja Pusia ma piękne futerko, dłuższe od mojej Luni... :D
Nie dziwię się, że tak szybko znalazłaś domek dla Czarnej kici...jest cudna, pewnie nowi opiekunowie będą z niej bardzo zadowoleni :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 09, 2012 19:52 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Dzisiaj mieliśmy próbę sił...
Ja i mój z metra cięty po długości...
Walka trwała 40 minut...walczyliśmy o maleńką serwetkę...leżała sobie na kwietniku...na niższej półce...nikomu nie wadziła...do momentu, kiedy wypatrzył ją ŁOTR!
Dużej na stoliku już nie zauważa, odkąd ściągnął ją razem z książkami i cukiernicą...nauka nie poszła w las...
Jutro na maleńkiej serwetce położę jakiś przedmiot...

Uparty jak osioł...
Łapał serwetkę w zęby i w nogi...ja zanim...zabierałam mu z 15 razy...on 15 razy zabierał z kwietnika...
Byłam bardzo cierpliwa...
On też...
Prośby łagodnym głosem traktował jako zabawę...
Grożenie gazetą ignorował...(gazety siem czyta, a nie bije małe pieski)
Na krzyk reagował odszczekiwaniem się...z serwetką w pysiu...

A zmaltretowana serwetusia wygląda tak
Obrazek

Stąd znikała...
ObrazekObrazek

Sprawca wygląda tak...
Obrazek

Zmaltretowanej siebie nie pokażę...

Kropcia ma wszystko gdzieś...
Obrazek

Lalunia lekko poirytowana...
Obrazek

Kacperek mający wszystko pod ogonem, ze stoickim spokojem udał się do kuchni na mecz...
Obrazek
Wojna zakończyła się rozejmem...
Do akcji wkroczył Małż ...
Serwetka wylądowała w koszu do prania, jamniś poszedł do ogródka a ja...
A ja się nie przyznam, co usłyszałam od Małża :ryk: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto paź 09, 2012 21:33 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:
jasia0245 pisze:Malutka czarnulka pojechała już do nowego domku. Zrobiłam jej jeszcze jedno zdjęcie.
Obrazek

Nie dziwię się, że tak szybko znalazłaś domek dla Czarnej kici...jest cudna, pewnie nowi opiekunowie będą z niej bardzo zadowoleni :1luvu:

Jej siostra jest taka sama ładna. Jest też śliczny kocurek pingwinek oraz jeszcze jeden kotek biały w łatki szaro=bure. Jeśli chodzi o Pusię to w ubiegłym roku musiałam jej połowę futerka ściąć bo zrobił jej się od spodu dosłownie taki filc. Teraz czeszemy Pusię bardzo często co najmniej jeden raz dziennie.
Obrazek Tutaj Pusia jak odrastało jej futerko. Miała karniaczka, bo Pusia to taki niejadek i kiedyś ją zamykałam z jedzeniem w drugim pokoju. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto paź 09, 2012 22:28 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

jasia0245 pisze:
AnnAArczyK pisze:
Obrazek

Jej siostra jest taka sama ładna. Jest też śliczny kocurek pingwinek oraz jeszcze jeden kotek biały w łatki szaro=bure. Jeśli chodzi o Pusię to w ubiegłym roku musiałam jej połowę futerka ściąć bo zrobił jej się od spodu dosłownie taki filc. Teraz czeszemy Pusię bardzo często co najmniej jeden raz dziennie.
Obrazek Tutaj Pusia jak odrastało jej futerko. Miała karniaczka, bo Pusia to taki niejadek i kiedyś ją zamykałam z jedzeniem w drugim pokoju. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Pusia jest taka niebieska jak moja Luna i taka puchata jak mój Gapciu, czyli dwa w jednym :ryk:
Faktycznie,czeszecie ją często...nasz Kacperek jest czesany tylko raz w tygodniu, on nie ma klopotów z filcowaniem...jedyny filc jaki go dopadł, to gruby na ok.4 cm w momencie, kiedy 10-lat temu przyszedł do nas pod płot, prosić o ratunek...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 10, 2012 14:46 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Urwis z jamniura :ryk:
Żeby z Dużą walczyć o serwetkę, o kiełbasę rozumiem, ale żeby o serwetkę :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro paź 10, 2012 15:05 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Moja Pusia do Lunki jest podobna tylko z koloru sierści a do Persika długością włosów, bo Pusia jest persem. Kocham ją bardzo, mam też jeszcze szylkretkę Sisi.
Obrazek Sisi kładzie się spać.
Obrazek

jasia0245

Post » Śro paź 10, 2012 16:08 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

AnnAArczyK pisze:

Ale mnie pocieszyłaś :ryk: sąsiedzi miewają dużo kretów, u nas nasze kociątka pilnują krecich dziurek...jeszcze jamniś stanie na straży to liczba kretów u somsiadów się wyrażnie zwiększy....jeszcze się na nas obrażą :ryk:

Jest na to sposób niech sobie sprawią po jamniku :lol: wtedy na całej ulicy kreta nie uświadczysz :ryk:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro paź 10, 2012 22:15 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

Miraclle pisze:Urwis z jamniura :ryk:
Żeby z Dużą walczyć o serwetkę, o kiełbasę rozumiem, ale żeby o serwetkę :ryk: :ryk: :ryk:

Wiesz, taka jego przekorna natura :ryk: co zobaczy to jego... :ryk:
gdyby tam leżała przypadkiem kiełbaska, to walka byłaby króciutka...
zanim bym do niego dobiegła, zdążył by ją pożreć :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 10, 2012 22:23 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

też zupełnie tego nie rozumiem, po co komu serwetka :?: :roll: no, chyba, że dla zabawy :wink: :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

[poprzednia][następna]