Boluś ze śmietnika. Kupię krowę w trybie PILNYM!! ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 25, 2012 6:55 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Bolesław Olabog BardziejKot jest piękny!!!!
Może gerberka by jadł? :?
Serniczek

Post » Pt maja 25, 2012 6:59 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Upijemy się razem z Tobą:-) Możemy korespondencyjnie - mozemy na tym obiecanym grillu u mnie - będzie powód!!!!!!!

Na zachłystowe zapalenie płuc to jestem za głupia........na szczęście. Panicznie sie tego bałam przy Malwinie.

Skoro je łapczywie - to chyba oznacza to, że jest głodny tak na logikę. Jak u dziecka - wprowadza się słoiczki.

ps. Maria - psiaki były sierotki i też ssały palce - wiec najlepiej do dzioba było mi wetknąć coś na nich:-). A'propos nie chce któraś szczeniaka? W stodole obok działki znajomi odkryli........śliczne.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt maja 25, 2012 7:05 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Aniada, możesz szykować porcje na 2 karmienia. On często je, więc kilka godzin w lodówce mleku nie zaszkodzi.

ad.1 parskanie, kaszel, mleko idzie nosem, piszczenie jest chrypliwe,
ad.2
pyt.1 - bardzo wysilone oddychanie, takie z przepony,
pyt.2 - bardzo niechętnie i z przerwami na krzyk i wywijanie się,
ad.3 - zalać to nie, ale zachysnąć - tak. Nawet dorosły kot może się zachłysnąć. Jak masz podejrzenie, że się zachłysnał, zawsze możesz go "wytrząsnąć": w stulone dłonie, łepek w dół i bujamy energicznie.
Odbekujesz go w pionie po karmieniu?
ad.4 - :| warto go do tego skłonić, ale nie wiem jak. Przeszukałaś posłanko, może gdzieś w nim znajdziesz zgubione bobki?

A propos Gerberków - na niektóre kociaki działają rozwalniająco, może warto "przepchnąć" Bolka przy ich użyciu?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt maja 25, 2012 8:04 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Aniada, myslę, ze to mleko jest dla niego za bardzo rozwodnione, on waży już 200 gram.
Podaje się 10gram dziennie na 160 gram wagi ciała w tym wieku, więc powinien dostać 16 gram, nie 10.g

A pomyslałaś o karmieniu go parę razy dziennie tym http://www.krakvet.pl/royal-canin-conva ... -2000.html?
Ja wszystkie kociaki karmiłam convalescente w proszku.
Ryśka kiedyś też zachwalała to w karmieniu kociaków.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt maja 25, 2012 9:46 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

No teraz jak Boluś będzie jadł mięsko to nie mam wątpliwości to jest prawdziwy tygrys :D tak trzymaj mały :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pt maja 25, 2012 10:41 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Maluchy dokarmiane przeze mnie między 3 a 4 tygodniem zaczęly dostawać taką papkę z mleka w proszku (zwyklego, bo innego nie bylo) i kociej puszki plus witaminki dla kociąt i chyba odrobina tranu. Wyglądalo, że zapach byl interesujący bardzo, ale na początku niektóre się w tym glównie papraly wlażąc do miseczki. Zalapaly po paru dniach, a najbardziej danie podeszlo kotce, która wciągala to w tempie ekspresowym.
Żadnych sensacji nie odnotowano, choć mniej więcej w tym samym czasie cale towarzystwo zostalo odrobaczone, no ale one mialy jeszcze swoją mamusię.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt maja 25, 2012 10:47 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

OLABOGA! Tradycyjnie pozdrawiamy śliczności i trzymamy kciuki za jedzenie i rośnięcie :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 25, 2012 11:39 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

anna57 pisze:Aniada, myslę, ze to mleko jest dla niego za bardzo rozwodnione, on waży już 200 gram.
Podaje się 10gram dziennie na 160 gram wagi ciała w tym wieku, więc powinien dostać 16 gram, nie 10.g

Aniu, przy ostatnich karmieniach podałam mu podwójną dawkę, czyli podzielone jakieś 20 g. + 2,5 razy więcej wody. Wypija wszystko, zostawia dosłownie parę kropli na dnie i jest wyraźnie spokojniejszy.

Zaraz pójdę na zakupy, dam mu gerberka, a w tzw. miedzyczasie machnę ten rosołek. Zobaczymy, co będzie.
Ostatnio edytowano Pt maja 25, 2012 11:52 przez Aniada, łącznie edytowano 1 raz
Aniada

Post » Pt maja 25, 2012 11:41 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Czekamy zatem na realcję :ok:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt maja 25, 2012 11:55 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Aniada pisze:Jak on zacznie jeść sam i kuwetkować, to ja się po prostu upiję. :twisted: :twisted: :twisted:

Jednym słowem dzięki Bolusowi popadniesz w alkoholizm :strach: :lol:, więc mam pewne wątpliwości za co tu teraz trzymać kciuki ;)
Moje korzystają z kuwety juz 11 lat.... :P
Co do Gerberków to polecam te opcje do 5 m-ca życia - dla takiego malca.

I olaboga, gwoli tradycji rzecz jasna :)
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pt maja 25, 2012 15:19 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Olaboga Bolusiu :ok: Olaboga Aniado :ok:

Ja tak z tym olaboga tylko ale doradzić nic nie umiem :oops: trzymanie kciuków i olabogowanie wychodzi mi najlepiej ,więc tak robię.

Jedz rośnij i WYDALAJ Bolutku ku uciesze Aniady i reszty forum :D
Bolutku a może byś tak q....la walnął ,co?Taaaaakiego wieeelkiego....Aniada ,twoja kocia mamunia by się ucieszyła :roll: Waalnij qupala,pól forum będzie tańczyło z radości :D

OLABOGA Bolutku za qupala :ok:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pt maja 25, 2012 15:26 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

OLABOG

a może dać mu mielonej indyczyny? (albo drobno posiekanej)
to podobno najzdrowsze mięcho
ja tam nie lubię konserw
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt maja 25, 2012 15:42 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Nie wiem czy indycze najzdrowsze, ale ma ponoć bardzo dużo tauryny, a tej kot dużo potrzebuje. Może rosołek z indyka zamiast z kuraka?
A co do kupala - też kiedyś panikowałam, że kocię nie kupkało od kilku dni, już się pakowałam do weta, gdy znalazłam kociego bobka zakopanego w mojej apaszce... Nie wiedziałam, czy się cieszyć czy kląć. Co prawda kocię było starsze niż Boluś i już samodzielnie łażące po mieszkaniu.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt maja 25, 2012 15:45 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Akurat tauryna się rozkłada w trakcie gotowania, więc rosołek bez różnicy z jakiego mięska ;)
Ale też słyszałam, że indycze bardziej wartościowe dla kota. Chyba indyki nie są aż tak pędzone chemią jak kurczaki?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt maja 25, 2012 15:47 Re: Boluś ze śmietnika. Się je - się rośnie???

Przypomniało mi się że dawałam do mleczka żółtko jajka 8) :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]