FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 25, 2012 18:27 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Ano niesprawiedliwie bo dziewczyny radzące meksykance pomagają kotom. Jednakże nic nie zapowiadało całej tej afery i dlatego inni mają prawo się dziwić i węszyć jakieś spiski. Bo naprawdę, czy by to wszystko wyszło, jakby meksykanka jednak oddała Fionkę?
No i zarzut, że u niej dwa persy były zestresowane, a u asher@amber nie, jest już nadużyciem, jak i że Fiona ucieka przed meksykanką. Znaczy, jak? Cały czas ucieka? Ech, niesmaczne toto.

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Sob sie 25, 2012 18:28 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

i nie interesuje mnie co kto robi dla kotów jeśli na forum traktuje innych tak jak to widać na tym wątku...
edit:a podłe to jest to co zostało zrobione tu Zosi...
Ostatnio edytowano Sob sie 25, 2012 18:42 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob sie 25, 2012 18:41 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

JD

A kto jest upoważniony :?: 8O

Ty nie, więc co tu robisz? "Weź się i zajmij czymś pożytecznym"
Ja też nie i zaraz się wynoszę.

Chyba ci, którzy byli i widzieli.

I tak, specjalistki się znają na kotach.

Nawiasem mówiąc, aferkę rodowodową można odczytać w zupełnie inny sposób. Mogę Ci na PW opisać.

A cytowanie byłej forumowiczki jest niesmaczne. Aż tak ją podziwiasz?

EOT

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob sie 25, 2012 18:47 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

jaaana pisze:JD

A kto jest upoważniony :?: 8O

Ty nie, więc co tu robisz? "Weź się i zajmij czymś pożytecznym"
Ja też nie i zaraz się wynoszę.

Chyba ci, którzy byli i widzieli.

I tak, specjalistki się znają na kotach.

Nawiasem mówiąc, aferkę rodowodową można odczytać w zupełnie inny sposób. Mogę Ci na PW opisać.

A cytowanie byłej forumowiczki jest niesmaczne. Aż tak ją podziwiasz?

EOT

upoważniony jest schron a ja jestem tu bo szlag mnie mało nie trafił po lekturze wcześniejszych postów...takie sprawy załatwia się inaczej i nie ocenia się "książki po okładce"...a ci co byli RAZ nie są władni do wystawiania ocen...
i nie mam pojęcia o jakiej byłej forumowiczce mowa 8O
jeśli można proszę o wyjaśnienia ze wskazaniem :wink:

J.D.

Post » Sob sie 25, 2012 18:58 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

J.D. pisze:i nie interesuje mnie co kto robi dla kotów jeśli na forum traktuje innych tak jak to widać na tym wątku...

A mnie, widzisz, interesuje TYLKO to, co ktoś robi dla kotów. Bo to forum kocie, a nie towarzyskie. Pracuję na co dzień w schronie z lękowymi psami. Meksykanka jest przesympatyczną osobą, ale czy ma umiejętność pracy z problemowym zwierzakiem? Wątpliwości doświadczonych osób traktuję poważnie.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob sie 25, 2012 19:03 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Zofia.Sasza pisze:
J.D. pisze:i nie interesuje mnie co kto robi dla kotów jeśli na forum traktuje innych tak jak to widać na tym wątku...

A mnie, widzisz, interesuje TYLKO to, co ktoś robi dla kotów. Bo to forum kocie, a nie towarzyskie. Pracuję na co dzień w schronie z lękowymi psami. Meksykanka jest przesympatyczną osobą, ale czy ma umiejętność pracy z problemowym zwierzakiem? Wątpliwości doświadczonych osób traktuję poważnie.

Z Mila i jej agresją sobie radzi, więc?

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Sob sie 25, 2012 19:06 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

dżizas ...
wiesz co Zosiu? jakiś czas temu toczyłaś wojenkę o to czy pokażesz kota czy nie a teraz chcesz innych zmuszać do tańczenia pod dyktando forum?oj hipokrytka z ciebie :twisted:
Zocha chce mieć Fionkę i wam qpka do tego...

J.D.

Post » Sob sie 25, 2012 19:07 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

maneki pisze:
Zofia.Sasza pisze:

Z Mila i jej agresją sobie radzi, więc?

Mili NIKT NIE CHCIAŁ a Fionką chcą dysponować wszyscy-a to różnica :ryk:

J.D.

Post » Sob sie 25, 2012 19:10 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

no i jeszcze jedno..
ja nie mam umiejętności i wiadomości do pracy z "zepsutą" bullowatą suczką a nie oddam jej za nic[!!!]-gdzie to zgłosić?
a i jeszcze jedno-ZOCHA NIE MA PRACOWAĆ Z FIONĄ-ONA JĄ CHCE ADOPTOWAĆ!!!!

J.D.

Post » Sob sie 25, 2012 19:13 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

J.D. pisze:no i jeszcze jedno..
ja nie mam umiejętności i wiadomości do pracy z "zepsutą" bullowatą suczką a nie oddam jej za nic[!!!]-gdzie to zgłosić?

dawaj adres na PW! Zaraz to zglosze w odpowiednim oddziale TOZu ;)
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Sob sie 25, 2012 19:17 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

ilonajot pisze:a na sam koniec uracze was jeszcze jedna z zycia wzieta opowiescia.

cala historia miala miejsce ladnych kilka lat temu, kiedy postanowilam zaangazowac sie w pomoc bezdomnym zwierzetom.
bylam wolontariuszka w trzech roznych schroniskach, dobrze poznalam schroniskowa rzeczywistosc.
po pewnym czasie dojrzalam do tego, zeby byc domem tymczasowym.

a poniewaz jestem milosniczka jednej konkretnej rasy (mialam wiele lat psa tejze rasy, ktory byl jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny, itd.), odszukalam wlasciwe forum, zalogowalam sie i niedlugo po tym mialam okazje dac DT mojej pierwszej tymczasowiczce, notabene tez Fionie ;)

celowo nie pisze, jaka to byla rasa i jakie forum.

z "moja" Fiona bylo tak. Wlasciciele oddali ja do schroniska, bo wyjezdzali za granice. Fiona miala 5 lat. Schronisko bylo w innym miescie i nie cieszylo sie dobra slawa (do tej pory sie nie cieszy). Fiona byla przez miesiac w boksie z dziewiecioma innymi psami, ktore nie dopuszczaly jej do miski. Jak do mnie trafila, byla szkieletem obciagnietym skora, z chora watroba i swierzbem. Miedzy innymi przez tego swierzba nikt inny z forum nie chcial jej wziac na tymczas.

Ja, zaprawiona w "schroniskowych" bojach i dobrze znajaca tamtejsza rzeczywistosc wiedzialam, ze swierzba leczy sie latwo i ze jeszcze tydzien, a Fiona o prostu szczeznie, jesli tam dluzej zostanie. Wiec nie ma chwili do stracenia. Potwierdzila mi to zreszta zaprzyjazniona wetka, w ktorej bylam z Fiona po przyjezdzie do Gdyni.

Poniewaz nie mam samochodu, wsiadlam w piatek po pracy w pociag, pojechalam (4 godz w jedna strone) po psa, odebralam na dworcu, wsiadlam (juz z psem) w pociag powrotny i dobrze po polnocy wyladowalam z chudziusienka Fionka w Gdyni ...

W sobote rano do weta, badania krwi, zastrzyki wzmacniajace itd. Wszystko na wlasny koszt oczywiscie. Tu musze oddac sprawidliwosc ludziom z tamtego forum - proponowali mi pomoc finansowa. Nie przyjelam jej. Pomyslalam sobie, ze jest wiele innych psow w potrzebie ...

Fionka byla u mnie ponad 2 tygodnie. Czula sie u nas swietnie, duzo jadla, przybrala troche na wadze, wyniki watrobowe sie poprawily. Chodzilysmy na dlugie spacery nad morze, choc nie od poczatku byly one dlugie, bo Fionka byla bardzo slaba. Prawie od pierwszego dnia spala z nami (mna i moja suka) w lozku. Jednym slowem sielanka ...

Bardzo predko znalazla sie Pani chetna na jej adopcje. Pani, ktora dopiero co uspila swoja suczke (chora na nowotwor pomimo dosc mlodego wieku). Sama Pani byla tez lekarka, ale ludzka.
Pani napisala juz w pierwszym poscie, ze chce adoptowac Fione i ze bedzie na nia czekac tak dlugo, jak to tylko jest konieczne, czyli jak dlugo potrwa leczenie Fiony w DT 8O Ewidentnie chciala przyjsc "na gotowe". Nie chciala brac na siebie klopotow zwiazanych z leczeniem Fionki ....

Mnie taki dom po prostu "nie rokowal". Za duzo sie naogladalam w schronisku ... Zobaczylam miedzy innymi, ze nie zawsze doktorski tytul jest gwarancja dobrego czlowieka .... i - odwrotnie - czasem przyjdzie jakis bardzo prosty czlowiek, a potem okazuje sie, ze jest najlepszym domkiem pod sloncem.

Powiedzialam o tym dziewczynom z forum i zaoferowalam sie, ze znajde Fionie inny dom. Niestety zignorowano mnie kompletnie. Nakazano mi NATYCHMIAST WYDAC psa, obsmarowano bezpardonowo na forum jako osobe NIEZROWNOWAZONA EMOCJONALNIE.

Natychmiast dostalam bana, wiec nawet nie mialam szans sie obronic.

Przypomina Wam to cos??

Poniewaz juz dostalam PW z zapytaniem, co sie DALEJ stalo z psem-Fiona ... Historyjki C.D.

Fiona zostala mi odebrana. Dziewczyna, ktora po nia przyjechala, troche sie dziwila, bo nie odebrala mnie jako osoby NIEZROWNOWAZONEJ EMOCJONALNIE (tak przynajmniej powiedziala ;) ).
Wysluchala nawet moich argumentow. Ale ... dostala PRIKAZ z gory, wiec musiala zrobic swoje.

Fiona zostala adoptowana przez rzeczona Pania Doktor. Poki co jest tam szczesliwa. I - dopoki jest zdrowa - wszystko bedzie ok, tego jednego jestem pewna.
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Sob sie 25, 2012 19:21 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

ilonajot-chyba należałoby zgłosić 8)
przecież nie mam umiejętności...no bo wszystkie znawczynie urodziły się z umiejetnościami ,wyssały je z mlekiem matki I od kołyski umiały poskramiać wredne,agresywne koty MCO Z RODOWODEM :mrgreen:
PARODIA!!!

J.D.

Post » Sob sie 25, 2012 19:25 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

No i w tym właśnie problem :( A tak nawiasem mówiąc - jestem, Asiu, zmuszona zmienić zdanie na Twój temat. Przykro. Uważałam cię za rozsądną osobę. A to co wypisujesz, to czysty obłęd :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Sob sie 25, 2012 19:32 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Zofia.Sasza pisze:

No i w tym właśnie problem :( A tak nawiasem mówiąc - jestem, Asiu, zmuszona zmienić zdanie na Twój temat. Przykro. Uważałam cię za rozsądną osobę. A to co wypisujesz, to czysty obłęd :(

Ale jakie ma znaczenie jaka ja jestem?przecież to forum kocie a nie towarzyskie :ryk:
no dobra-wytłumaczę ci w czym rzecz...
umiejętności do pracy musi mieć ten kto póżniej przekazuje kota do DS a Zosia jest już tym DS-em
nie musi MIEĆ UMIEJĘTNOŚCI...jak będzie trzeba poszuka pomocy....tylko mam nadzieję,że tym razem pomyśli i mądrzej wybierze specjalistki :wink:
Ostatnio edytowano Sob sie 25, 2012 19:42 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Post » Sob sie 25, 2012 19:41 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

J.D. pisze:
Zofia.Sasza pisze:

Ale jakie ma znaczenie jaka ja jestem?przecież to forum kocie a nie towarzyskie :ryk:
no dobra-wytłumaczę ci czym rzecz...
umiejętności do pracy musi mieć ten kto póżniej przekazuje kota do DS a Zosia jest już tym DS-em
nie musi MIEC UMIEJĘTNOSCI...jak będzie trzeba poszuka pomocy....tylko mam nadzieję,że tym razem pomyśli i mądrzej wybierze specjalistki :wink:

Przykro mi. NIGDY nie wydałabym problemowego zwierzaka do niedoświadczonego domu. Tym co piszesz obciążasz meksykankę, a to chyba sprzeczne z twoimi intencjami?
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]