Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 29, 2013 9:50 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Ale się rozśmieszyłam z tą zbroją...
A jedzenie podawać piką?

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Śro maja 01, 2013 21:01 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Co u persiczek ?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw maja 02, 2013 7:51 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

jedna z "nich" jest persikiem...

piano

Post » Czw maja 02, 2013 10:43 Re: Perska Blusia agent Mi5 pod przykrywką 8 lat i Gryzdynka

Ciociunie fofane tu Gryzdynka .
Na pomoc duża morduje koty !!!!!!!.
Od 8 rano chce dać Blusi antybiotyk a Blusia falczy jak lef aż siem biedaczka
( no Blusia ) zmenczyła i spociła i teras siem bojem ,że pszyjdzie kolej na mnijje.

Duża podrapaczona i pogrysiona az siem w koncu popłakała i srobiło mi siem jej żal ale potem sobie pszypomniałam jak fczoraj nas czesała i tesz była straszna fojna zez Blusiom bo ja tylko sobie miauczuniam ale nie gryzem i nie drapaczem ale Blusia jest faleczna jak całe stado kotóf.
Dużej siem f tej dużej głofie porobiło i chce żebyśmy były najśliczniejsze kot na śfiecie
NO PSZECIEZ JESTEŚMY i co ona jeszcze chce :mrgreen:

Śmiech , śmiechem ale mi już ręce opadają .Antybiotyk powinien być podawany równo co 12 h a ja z Blusiakiem mordowałam się do 10 z kawałkiem.
Ani prośbą ani groźbą a tu trzeba opanować dwie opazurzone łapy walące na oślep i gryzącą japę oj przydalaby się trzecia ręka do wciśnięcia tabletki z oszustwem .Do Blusi z resztą jak muszę zrobić coś czego nie zaaprobuje podchodzę tylko w okularach mimo ,że używam ich tylko do czytania. Już kilka razy chodziłam z podrapaną sznupą (w gwarze poznańskiej to twarz ,wyjaśnienie dla tych z innych okolic )
W grę nie wchodzi , tłuczenie na proszek i wymieszanie z jedzeniem , w tej chwili nie ma niczego za co by się dała sprzedać. Jest bardzo wybredna , druga zaś jada tylko kurze biusty,MUS Gurmeta , próbowałam sama zmielić na mus i domieszać po trochu do innego jedzenia , Blusia zjadła bo co w nie jej misce to napewno lepsze a mała nie tknęła.
Tak się zastanawiam ,że w swoim życiu musiały chodzić głodne a teraz takie fanaberie.
A ty zgaduj biedna obsługo co jaśnie panie raczą !

Trudno mi się do tego przyznać ale Blusia jest agresywną kotą,

chociaż jak ją przytulam i drapię obojętnie kiedy to mruczy i nadstawia się na więcej.
Nie ma porównania z tym co było w grudniu a trochę już tych zabiegów , których nie lubi już u
mnie przeszła , chociażby dwa razy dziennie zakraplanie noska , codziennie tabletka na serduszko itp.
Teraz śpi zadowolona kołami do góry i jak tu nie kochać takiej gadziny?
Obie są cudne , tylko Blusia ma trudny charakter , absolutnie nie mogła by być w domu gdzie są dzieci .Musi mieć tylko cierpliwego dużego i okazywania jej miłości i przywiązania.

Dobrze , że trafiła do mnie bo przy innej adopcji pewnie wróciłaby do Fundacji.

Tak miało być ,że ona tak długo czekała a ja ją znalazłam przez przypadek w ogłoszeniach na wp.
Obrazek
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Czw maja 02, 2013 12:02 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

piano pisze:jedna z "nich" jest persikiem...

Wiem :)
Ale trudno mi sie do tego przyzwyczaić :oops: Jakoś zawsze o Blusiu myślę " ona"

Blekitny.Irys

Post » Czw maja 02, 2013 12:10 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Nie wiem czy ten sposób u Blusi/a poskutkuje, ale swego czasu wielkiego, silnego Baltazara [*] zawijałam w ręcznik, tak że tylko głowa wystawała. Kot był zwabiany na ręcznik rozłożony na podłodze, na mizianki. Kiedy się rozochocił i rozciągnął na całą długość kota - szybciutkie rolowanie i tabletka w pychol. Natychmiast zwilżałam koci nosek, kot zaskoczony oblizywał pyszczek i tabletka znikała w kocich czeluściach.

Blekitny.Irys

Post » Czw maja 02, 2013 12:36 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Szybki sposób- rozbić na proszek, wsypać do strzykawki 2ml, dolać trochę wody, mało, jak najmniej, wymieszać, błyskawicznie wstrzyknąć z boku pyszczka, kiedy kot się nie spodziewa.

Gryzdynko, a Ty uciekaj i sie nie dawaj :P :)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw maja 02, 2013 12:43 Re: Perska Blusia agent Mi5 pod przykrywką 8 lat i Gryzdynka

Irysku to nie działa , zrolowana czy nie i tak potrzebne są trzy ręce.
Zresztą jest światełko w tunelu , antybiotyk podajemy tylko do wtorku z resztą jakoś sobie radzę .
Wyczesanie portek i brzuszka to dopiero będzie sport ekstremalny ! :mrgreen:

Obrazek

ewissko

Post » Czw maja 02, 2013 12:46 Re: Perska Blusia agent Mi5 pod przykrywką 8 lat i Gryzdynka

Kordonia ten sposób może się udać , wypróbuję wieczorem i napiszę.

I mi tu Gryzdynki nie buntuj , zadziwiające te persiste wszystkie i czytate i pisate ! :ok:

Miałczulek musi być czesany bo szybko się dredzi ale ona grzeczniutka jest a dziś przeniesiemy się z czesaniem na parapet jak mamy wyjdą z dziećmi do piaskownicy. Może to ją zainteresuje i czesania nie zauważy.( Dobra rada od cioci Kotkins)

Obrazek

ewissko

Post » Czw maja 02, 2013 14:45 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Pomyślcie dziewczyny co by było gdyby się nie trafiła Blusiowi Ewissko...
Jadę jutro albo pojutrze na wspólne czesanie pottfora.
Mam gogle i strój motocyklisty.
Maskę Batmana też mam...! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw maja 02, 2013 14:55 Re: Perska Blusia agent Mi5 pod przykrywką 8 lat i Gryzdynka

ewissko pisze:(...)

Trudno mi się do tego przyznać ale Blusia jest agresywną kotą,

(...)

Dobrze , że trafiła do mnie bo przy innej adopcji pewnie wróciłaby do Fundacji.

Tak miało być ,że ona tak długo czekała a ja ją znalazłam przez przypadek w ogłoszeniach na wp.

To że Bluś trafił do Ciebie, to jest absolutne przeznaczenie, ja wierzę w nie.
Tak miałam z moją Yoko.
No ale, że z jego punktu widzenia zabieg pielęgnacyjny i podawanie tabletek jest
znęcaniem się nad kotem, to broni się jak może. :twisted:
Nie jest to miłe, fakt.

kotkins pisze:Pomyślcie dziewczyny co by było gdyby się nie trafiła Blusiowi Ewissko...
Jadę jutro albo pojutrze na wspólne czesanie pottfora.

:mrgreen:
Ujrzeć to ... bezcenne ...

PS
dziewczyny a do czesania i tabletek nie można podać Blusiowi ( po uzgodnieniu z weterynarzem czy to bezpieczne ) kropelki Sedalinu na dziąsło ?
:roll:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw maja 02, 2013 17:52 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

kotkins pisze:Pomyślcie dziewczyny co by było gdyby się nie trafiła Blusiowi Ewissko... (...)

Wolę sobie nie wyobrażać. To MUSIAŁO być przeznaczenie...

kotkins pisze:(...) Jadę jutro albo pojutrze na wspólne czesanie pottfora.

Ooo tak, zobaczyc całą tę akcję...
Sprawozdanie mam nadzieję, będzie ?

Blekitny.Irys

Post » Czw maja 02, 2013 17:56 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

kordonia pisze:Szybki sposób- rozbić na proszek, wsypać do strzykawki 2ml, dolać trochę wody, mało, jak najmniej, wymieszać, błyskawicznie wstrzyknąć z boku pyszczka, kiedy kot się nie spodziewa. (...)

Fajny sposób. Zapamiętam.

Blekitny.Irys

Post » Czw maja 02, 2013 18:40 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Najlepiej z boczku pyska tak pod kątem prosto w gardło.
Dobrze jak pomaga 2 osoba w otwieraniu pyska bo tak to trzeba kota ubezwłasnowolnić np nogami aby obie ręce mieć wolne - jedna do otwierania pyska druga do wstrzykiwania.

piano

Post » Czw maja 02, 2013 19:09 Re: Perska Blusia i Krystyna od kordonii u ewissko.

Można, praktycznie rzecz ujmując, właściwie nie otwierać tego pyszczka za pomocą rąk, ale właśnie szybciutko bokiem wsunąć strzykawkę między zęby i natychmiast wstrzyknąć zawartość ;)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

[poprzednia][następna]