Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2011 9:53 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

współczuję

Zdzichu
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon wrz 12, 2011 10:08 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Ktoś napisał w sprawie Mroczka.
Nie wiem co myśleć, ani pół pytania o kota tylko:
"jestem zainteresowana, kiedy można odebrać kota?"
Coś mi nie pasuje :roll: Nawet nie chce najpierw zobaczyć kota, którego ma zamiar adoptować... :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon wrz 12, 2011 10:48 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

caldien pisze:Ktoś napisał w sprawie Mroczka.
Nie wiem co myśleć, ani pół pytania o kota tylko:
"jestem zainteresowana, kiedy można odebrać kota?"
Coś mi nie pasuje :roll: Nawet nie chce najpierw zobaczyć kota, którego ma zamiar adoptować... :roll:

Brzydko :(

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon wrz 12, 2011 11:48 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

odpisz, że zapraszamy najpierw na wizytę i podaj nr telefonu, jak zadzwoni, to można coś dalej próbować, a jak nie, to "kij w oko"
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon wrz 12, 2011 11:59 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Napisałam wierszyk :)
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon wrz 12, 2011 17:56 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Tak, caldien, ktoś mógł użyć tzw. skrótu myślowego i nie ma złych zamiarów, tylko dobre. Umów się na wizytę, niech przyjdzie i porozmawia z Tobą.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon wrz 12, 2011 18:42 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Odpisałam, że powinniśmy się najpierw umówić na spotkanie, żebym i ja była pewna, że kot trafi w dobre ręce, i ona, że chce na pewno tego kota... Na razie cisza, zobaczymy...
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Pon wrz 12, 2011 20:09 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Dostałam maila sugerującego, że kobieta wcale nie przeczytała ogłoszenia:
"ok, najważniejsze aby lubił dzieci (7 lat)"

Aż sama nie wiem co jej odpisać, chłopak sugeruje przesłanie jej tekstu ogłoszenia... :roll:
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Pon wrz 12, 2011 20:19 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Przynajmniej nie trzeba się zastanawiać, czy może to dobry dom.
Napisz, że nie lubi dzieci i pies z nią tańcował.

Są różne szkoły pisania ogłoszeń.
Niektórzy twierdzą, że powinny być jak najkrótsze, bo ludzie długich nie czytają.

Moja trudna do wyadoptowania Freśka miała kolejno trzy komplety ogłoszeń - coraz krótsze.
Ostatnie składało się z trzech zdań + kontakt.
Zaczynało się: "Fresia jest roczną kotką...". Oczywiście, pierwsze pytanie o kota brzmiało: "W jakim jest wieku?"
Załamałam się wtedy.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon wrz 12, 2011 21:49 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

Badylku, Duża kazała mi spamować.
Podrzucajcie ten wątek viewtopic.php?f=1&t=132989
może stanie się cud i ktoś zechce pomóc tym maluszkom

Ptachu

„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto wrz 13, 2011 5:15 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

jaaana pisze:Przynajmniej nie trzeba się zastanawiać, czy może to dobry dom.
Napisz, że nie lubi dzieci i pies z nią tańcował.
Są różne szkoły pisania ogłoszeń.
Niektórzy twierdzą, że powinny być jak najkrótsze, bo ludzie długich nie czytają.
Moja trudna do wyadoptowania Freśka miała kolejno trzy komplety ogłoszeń - coraz krótsze.
Ostatnie składało się z trzech zdań + kontakt.
Zaczynało się: "Fresia jest roczną kotką...". Oczywiście, pierwsze pytanie o kota brzmiało: "W jakim jest wieku?"
Załamałam się wtedy.

Czyli Fresia w końcu znalazła dom?
O tym, że ludzie nie potrafią czytać ani komunikować się w rozmowie, nie trzeba mnie przekonywać. Największe trudności z komunikacją mają ludzie parający się nią zawodowo :evil:
No, a Mroczek zasługuje na najlepszy domek :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto wrz 13, 2011 6:14 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

jak baba nie potrafi zadzwonić, to widać mało co ją kot obchodzi
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto wrz 13, 2011 7:16 Re: Badylek - cushingowiec, przybył Mroczek - straszek

A szkoły pisania ogłoszeń są różne w zależności od okoliczności. Sama jestem raczej za krótkimi ogłoszeniami, ale moje krótkie ogłoszenia ostatnio nie przynoszą rezultatów.
:(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]