Mysia i Neron(*) *kotowanie z Alą*wątek kocio-kulinarny 5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 31, 2011 20:33

alus1 pisze:
kussad pisze:Pojawiam się rzadko - nie ma chętnych na jedzenie, syn wyjechał a my powinniśmy trzymać dietę :oops:
Wogóle rzadko można mnie gdziekolwiek spotkać bo angażuję się głównie w akcje - głosowania np. te z mojego podpisu zwłaszcza trudno jest w Geopark Kielce a dziś ostatni dzień :wink:

Dobrze że można Cię spotkać :1luvu: zagłosowane 8) hamburgery z poniedziałku też były pyszne
zrobiłam z wołowiny gulaszowej 8)

Bardzo dziękujemy Alusiu :1luvu:
Szczególnie zainteresowały mnie te hamburgery - chodzą za mną od jakiegoś czasu i zastanawiałam się z czego zrobić dobre mielone :oops:

U nas ostatnio pojawiło się trochę zdjęć Mruczusia, którego chyba też nie znałaś :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro sie 31, 2011 20:43 Re:

kussad pisze:

Szczególnie zainteresowały mnie te hamburgery - chodzą za mną od jakiegoś czasu i zastanawiałam się z czego zrobić dobre mielone :oops:

U nas ostatnio pojawiło się trochę zdjęć Mruczusia, którego chyba też nie znałaś :wink:

Do Was zaglądam tylko się nie odzywam :oops:

hamburgery zrobiłam z samej wołowiny, takich kawałków na gulasz które często w Carrefour są dostępne za całkiem przystępną cenę jak na wołowinę, do tego cebulka i natka pietruszki, jajko i trochę tartej bułki do zagęszczenia i przyprawy tymianek ale nie za dużo, pieprz, sól i trochę gałki muszkatołowej to wszystko smaczne bardzo bo bez domieszek wołowina smakuje niesamowicie 8)

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro sie 31, 2011 20:47 Re: Re:

alus1 pisze:
kussad pisze:

Do Was zaglądam tylko się nie odzywam :oops:

hamburgery zrobiłam z samej wołowiny, takich kawałków na gulasz które często w Carrefour są dostępne za całkiem przystępną cenę jak na wołowinę, do tego cebulka i natka pietruszki, jajko i trochę tartej bułki do zagęszczenia i przyprawy tymianek ale nie za dużo, pieprz, sól i trochę gałki muszkatołowej to wszystko smaczne bardzo bo bez domieszek wołowina smakuje niesamowicie 8)

Bardzo dziękuję - zacytuję sobie u siebie bo mi to zaraz zginie i będę się zastanawiała :oops: Widzisz a ja też Was odwiedzałam ukradkiem ale nieraz zastanawiałam się kto nas tak też odwiedza :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro sie 31, 2011 20:48 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

alus1 pisze:
co do jedzenia hmmm
to nie biszkopt tylko ciasto jogurtowe :lol:
a w deserze najważniejsze były sierpniowe maliny
które z ciotką Kasią uwielbiamy :mrgreen:

Pfff, w deserze, w którym są lody i rzeczy, lody są najważniejsze :D Ale ja jestem chyba po prostu zboczona, lody kocham obłednie... Owocowe mniej, ale wszystkie czeko, śmieto, toffiowe...mniaaaa....
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw wrz 01, 2011 8:58 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Lody były lody :-D z malinami!! :D :D

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Czw wrz 01, 2011 9:10 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

w sobotę będę piekła sernik z malinami :mrgreen: :mrgreen: na chrzest mojej siostrzenicy :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Czw wrz 01, 2011 9:12 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Agata&Alex pisze:w sobotę będę piekła sernik z malinami :mrgreen: :mrgreen: na chrzest mojej siostrzenicy :mrgreen:

:|

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Czw wrz 01, 2011 17:59 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

CatherineTheGreat pisze:
Agata&Alex pisze:w sobotę będę piekła sernik z malinami :mrgreen: :mrgreen: na chrzest mojej siostrzenicy :mrgreen:

:|

no co? 8O
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Nie wrz 04, 2011 17:40 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Tort dlamojej bratanicy wyszedł jako tako
nawet czujna Mysz wydała certyfikat jakości
ja miałam więcej krytycyzmu i może przy kolejnych próbach
wyszła by lepiej ale cóż poszłam na żywioł i zrobiłam raz :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A koty korzystając z pięknej pogody leżakowały
a to na "solarium"
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
a to na stole :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

alus1

Post » Nie wrz 04, 2011 18:45 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Obrazek

Jaka pauśna :love: :love: :love: :love:
Piękny torcik, napewno smaczny :oops: . A w srodku jaka masa?
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie wrz 04, 2011 18:48 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Danusia pisze:
Jaka pauśna :love: :love: :love: :love:
Piękny torcik, napewno smaczny :oops: . A w srodku jaka masa?

taaa się napuszyła :lol: :lol: :lol:

w środku biszkopt, śmietana prawie nie słodzona i przecier z truskawek też bez cukru bo to co na wierzchu to sam cukie :wink: 8)

alus1

Post » Nie wrz 04, 2011 18:50 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Uwielbiam truskawkowe torty :oops:
i wszystko co ma lukier tez :mrgreen:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie wrz 04, 2011 21:38 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Zawsze wiedziałam, że jesteś zdolna i torcik napewno bardzo smakował! :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon wrz 05, 2011 12:33 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

Ala, Ty swoimi wypiekami sprawiasz, że to dziecko nigdy nie zapomni żadnych swoich urodzin :lol: :ok:

Obrazek
To jest postawa pewnej swego prawdziwej kociej baby :ok: :1luvu: :D
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon wrz 05, 2011 13:06 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 5

JoasiaS pisze:Ala, Ty swoimi wypiekami sprawiasz, że to dziecko nigdy nie zapomni żadnych swoich urodzin :lol: :ok:

Obrazek
To jest postawa pewnej swego prawdziwej kociej baby :ok: :1luvu: :D

z politowaniem patrzącej na moje tarzanie się po owłosionym dywanie z Nerysiem :lol:

Dziękuję :D
staram się żeby w tym zgiełku i w tej koszmarnie wielkiej ilosci prezentów które otrzymuje
aby to co dostaje ode mnie było inne, niekonmiecznie kosztowne ale takie dla niej i chyba mi się udaje jak na razie
w tym roku oprócz tortu dostała ode mnie między innymi blachę do ciasteczek z foremkami do wycinania
bardzo tego pragnęła i już wczoraj piekła swoje ciasteczka serowe 8)

alus1

[poprzednia][następna]