Mamusia, Kira i Chester. +Biska... Tatuś za tęczowym mostem.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 13, 2009 21:42

Tal-Rash pisze:Aha to super bo zmartwiły mnie dwa złamane.
Ciekawa obserwacja.

Czasami kociak kociakowi ogryzie dla rozrywki wąsy. Miałam takiego "fryzjera" obgryzającego rodzeństwu wąsy równo z futerkiem.
Odrastają. :)

Tal-Rash pisze:W łóżku leży mój ręcznik.
Kociaki oszalały i sie w nim tarzają. Znaczy sie co ze zapach mój czują? Fakt ręcznik pachnie mną ;]
Tylko takie pobudzone są i tarzają sie i wycierają w niego jak wściekłe. :roll:

A jakich kosmetyków używasz? Czasami koty tak reagują na niektóre zapachy. :D
Zdarza się też że kotki (nawet kastrowane) szaleją za mężczyznami o wysokim poziomie testosteronu. 8)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob cze 13, 2009 21:49

Stało się. Serce Agaty podbił Rudolf czyli Lizak bo lizał ją. Rudolf zostaje.
No a Biały Nosek podbił przed chwila moje. Nie ważne czym. Zostaje.
Tak więc nie robimy ogłoszeń. Fibi bierze Kati. Reszta zostaje... Cztery koty... Uhhhh...
No chyba że Kati zechce się dokocić. Może będziemy mieli serce sie podzielić... ;-)
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Sob cze 13, 2009 21:49

MariaD pisze:
Tal-Rash pisze:A jakich kosmetyków używasz? Czasami koty tak reagują na niektóre zapachy. :D
Zdarza się też że kotki (nawet kastrowane) szaleją za mężczyznami o wysokim poziomie testosteronu. 8)

WOW ! Obrazek
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob cze 13, 2009 21:55

MariaD pisze:
Kociaki oszalały i sie w nim tarzają. Znaczy sie co ze zapach mój czują? Fakt ręcznik pachnie mną ;]

Hmmmmm w sumie to żadnych chwilowo :) Wiesz, jestem facetem jak jest wolne i nie chodzę do pracy to śmierdzę, myję się raz w tygodniu i takie tam :oops:
Ostatnio edytowano Sob cze 13, 2009 21:56 przez Tal-Rash, łącznie edytowano 1 raz

Tal-Rash

Post » Sob cze 13, 2009 21:55

Tal-Rash pisze:Stało się. Serce Agaty podbił Rudolf czyli Lizak bo lizał ją. Rudolf zostaje.
Tak więc nie robimy ogłoszeń. Fibi bierze Kati. Reszta zostaje... Cztery koty... Uhhhh...
No chyba że Kati zechce się dokocić. Może będziemy mieli serce sie podzielić... ;-)

Czteropak! :dance:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob cze 13, 2009 22:14

Tal-Rash pisze:
MariaD pisze:

Hmmmmm w sumie to żadnych chwilowo :) Wiesz, jestem facetem jak jest wolne i nie chodzę do pracy to śmierdzę, myję się raz w tygodniu i takie tam :oops:

Agat123, gratuluję mężczyzny z wysokim testosteronem! :ryk:

Przy mieszanych płciowo kociakach musicie bardzo uważać, bo możecie w tempie geometrycznym mieć 20 kociaków. :roll:
Obrazek

MariaD

Post » Sob cze 13, 2009 22:27

kwinta pisze:
MariaD pisze:A jakich kosmetyków używasz? Czasami koty tak reagują na niektóre zapachy. :D

WOW ! Obrazek

Mam taka testerkę w domu - Bajrę. Kastratka od 6 lat, a jak się pojawi 100% mężczyzna to się od niej opędzić nie może. 8)
Ktoś chętny na testy? :twisted:
Obrazek

MariaD

Post » Nie cze 14, 2009 5:59

Tal-Rash pisze:Stało się. Serce Agaty podbił Rudolf czyli Lizak bo lizał ją. Rudolf zostaje.

znając perwersje Tal-Rasha to np, mogła nasikać na jego ulubioną koszulkę ;) :twisted:
przypilnujcie sterylek w wieku ok 7-8 miesięcy, najlepiej jeszcze przed rujką, wtedy napewno nie będzie ryzyka nieplanowanego chowu wsobnego
a kociakom taka sterylka napewno już nie zaszkodzi
swoje wydawałam już po sterylkach (tak na wszelki wypadek, bo ludzie są różni)
ogłoszenia może jednak zróbcie - dla mamuśki i Biski
a właśnie - co się dzieje z Biską?
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie cze 14, 2009 7:26

Oj, może być i wcześniej - właśnie niedawno znalazłam minikicię w wieku ok. 6 miesięcy (była taka drobniutka, że dawałam jej nawet mniej), już zaciążoną. Podczas sterylki okazało się, że była w trakcie poronienia :?
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Nie cze 14, 2009 8:33

MariaD pisze:
kwinta pisze:
MariaD pisze:A jakich kosmetyków używasz? Czasami koty tak reagują na niektóre zapachy. :D

WOW ! Obrazek

Mam taka testerkę w domu - Bajrę. Kastratka od 6 lat, a jak się pojawi 100% mężczyzna to się od niej opędzić nie może. 8)
Ktoś chętny na testy? :twisted:

O kurczę ja jestem chętny:
Bajra Koci Szarm*PL, ur. 11.07.2001
Ta data to data moich urodzin :) Tylko rok nie ten :P
---
Nowe miejsce odkryte przez Kirę i Chestera.
Torba z reklamówkami. Wystarczy wielki podskok i zrobienie pożytku z pazurów i jest się w środku :)
http://rash.home.pl/koty/torba.jpg

Tal-Rash

Post » Nie cze 14, 2009 10:52

Tal-Rash pisze:O kurczę ja jestem chętny:

Ty masz piątkę własnych testerów. Ale zapraszam. :D

Wracając do mieszanego stadka: kocurki bym wykastrowała w wieku 14 tygodni. Chyba w Poznaniu znajdzie się wet robiący kocięce kastracje. To prosty zabieg i po kilku godzinach kocurek nie pamięta że coś mu ubyło. Wtedy można poczekać ze sterylką koteczek.
Obrazek

MariaD

Post » Nie cze 14, 2009 12:05

Myślę że wykastrujemy kocurki właśnie jak piszesz a kotki później. Kastracja kociaków chyba droższa dużo jest. Poza tym chyba 14tygodniowy kocurek nie będzie sióstr molestował.

Tal-Rash

Post » Nie cze 14, 2009 12:12

Tal-Rash pisze:Myślę że wykastrujemy kocurki właśnie jak piszesz a kotki później. Kastracja kociaków chyba droższa dużo jest. Poza tym chyba 14tygodniowy kocurek nie będzie sióstr molestował.

Mogę napisać o zabiegu jaki przeszedł kocurek ode mnie w Warszawie - nie był droższy niż kastracja w późniejszym wieku. Tylko do tego trzeba lekarza wet. doświadczonego w takich zabiegach. Nie kastrowałam jeszcze kotek, nie umiem powiedzieć czy koszty są różne w zależności od płci.

14 tygodniowy kociak jeszcze nie myśli o seksie. :D

Porozglądajcie się po lecznicach już teraz. Może elisee Wam pomoże jako hodowca w znalezieniu odpowiedniego lekarza?

Możesz też założyć wątek na hodowcach z zapytaniem o takiego lekarza.
Obrazek

MariaD

Post » Nie cze 14, 2009 12:16

normalni8e szczeka mi opadla Tal

4-pak

a ja mam tylko dwa kotki :))

Maria D upowszechnij testerke 100% facetow ..... :lol: :lol: :lol: ide po spirytus....musze myc popluty monitor z wrazenia ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie cze 14, 2009 14:24

4-pak pod warunkiem że Kati26 nie zechce dwóch a zechce zapewne po kilku jazdach Fibi skorej do zabawy gry Kati zmęczona ledwo będzie miała otwarte oczy.
Lub znajdzie się bez ogłoszenia ktoś naprawdę ekstra :)

Tal-Rash

[poprzednia][następna]