Lesio...Malutki.cz.II-Koki (*) Dino (*) ;(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 23, 2009 18:18

Iza, jak ja Cię rozumiem. To wszystko wymaga od nas wiele siły i hartu ducha. Trzymam za Was kciuki, wiem jakie to trudne.

Przytulam mocno!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto cze 23, 2009 18:48

mumka27 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4593353#4593353

bazarek pierwszy na Kokisia. jeśli wet doświadczony mówi, że walka ma sens to trzeba walczyć i na pewno się nie poddasz,temat wyjazdu był już maglowany :wink: masz jeszcze trochę czasu na zastanowienie.za Kokisia nieustannie kciuki trzymamy i wierzymy w Ciebie, ze mimo przeciwności i smutku będzie dobrze i dasz radę.

Aniu, dziekuje :oops: :)
usciskaj TZ i do zobaczenia niebawem.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Wto cze 23, 2009 18:52

bardzo niebawem :wink: głaski dla Kokisia i kociastych wszystkich.
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Wto cze 23, 2009 18:53

Iza Koki ma calkiem calkiem wyniki. SPokojnie. Kicia mojej siostry dlugowlosa Zosia ma na stale nieczynna jedna nerke i ma staly poziom krea 3,7
Ma torbielowatosc wlasnie. I zyje sobie spokojnie. Wiec ja mysle ze i Koki bedzie zyl. Eprex i tak warto zebys miala w lodowce. Mam tylko problem bo Kosmatypl nie ma na forum i od piatku wisi moje pw. Probowalam dzwonic ale ma wylaczony telefon:( nagralam sie. Moze jest na wakacjach:(
Mam nadzieje ze zdazymy na czas.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto cze 23, 2009 19:06

Jak czytam wyniki innych nerkowych kotow to jest mi przykro, ze ta wstretne postepujaca choroba dosiega tyle futrzakow.
Z drugiej strony odnajduje jakies swiatelko i nadzieje, ze Koki jeszcze troche ze mna bedzie bo radzi sobie z choroba.

Wyczytalam na miau, ze fortekor moze tez podwyzszac kreatynine. Koki dostaje fortekor a kreatynina ciagle wzrasta i nie chce sie zatrzymac.Moze jutro zadzwonie do dr Poplawskiego i dokladnie dopytam o ten lek.

Aga, powtarzam sie ale bardzo dziekuje, za tak wielkie zaangazowanie w ratowanie Kokiego :)

Izabela

Post » Wto cze 23, 2009 19:08

Aha, dzis przyszla paczka z Purina nerkowa ( nowosc jakas, Purina wprowadzila karmy weterynaryjne) i trovet rid.
I jedno i drugie Koki zajada ze smakiem. W koncu nie bede musiala wpychac w niego hillsa k/d.

Izabela

Post » Wto cze 23, 2009 19:11

Izabela pisze:Jak czytam wyniki innych nerkowych kotow to jest mi przykro, ze ta wstretne postepujaca choroba dosiega tyle futrzakow.
Z drugiej strony odnajduje jakies swiatelko i nadzieje, ze Koki jeszcze troche ze mna bedzie bo radzi sobie z choroba.

Wyczytalam na miau, ze fortekor moze tez podwyzszac kreatynine. Koki dostaje fortekor a kreatynina ciagle wzrasta i nie chce sie zatrzymac.Moze jutro zadzwonie do dr Poplawskiego i dokladnie dopytam o ten lek.

Aga, powtarzam sie ale bardzo dziekuje, za tak wielkie zaangazowanie w ratowanie Kokiego :)

IZa fortekor bardzo moze zaklamac wyniki krea. Zosia jak dostawala ten lek to wyniki poszybowaly w gore bardzo.

Nie dziekuj mi. Wszystkie nerkowe koty sa mi bardzo bliskie. Bardzo.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto cze 23, 2009 19:19

moja Grubcia ma 4,6 stały poziom kreatyniny, w krytycznym momencie miała 6,7...każdy kot jest na pewno inny i inaczej przebiega choroba, ale też się martwię, że będą gorsze wyniki jak pójdę w tym tygodniu do weta...

Purina nerkowa-fajnie, co raz większy wybór jest.
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Wto cze 23, 2009 19:21

aga9955 pisze:
Izabela pisze:Jak czytam wyniki innych nerkowych kotow to jest mi przykro, ze ta wstretne postepujaca choroba dosiega tyle futrzakow.

IZa fortekor bardzo moze zaklamac wyniki krea. Zosia jak dostawala ten lek to wyniki poszybowaly w gore bardzo.

Nie dziekuj mi. Wszystkie nerkowe koty sa mi bardzo bliskie. Bardzo.

Caly czas mysle o tym, jakie leki i co podawalam w pierwszych 3 tyg, jak zawital do mnie Koki.
23 kwietnia kreatynina byla na poziomie 1,88.
a 7 maja juz 1,70 czyli spadla.
a 26 maja podniosla sie do 2,03 :roll:
W miedzyczasie zostal przepisany wlasnie fortekor do podawania. I od tamtej pory kreatynina juz rosnie.
Nie mam pojecia gdzie moglabym zmierzyc mu cisnienie krwi w 3miescie. Weci te dusznosci obstawiaja problemami z krazeniem ale rownie dobrze mga one byc od duzej zawartosci mocznika we krwi.
Mam myslowke, nie tylko ja. Anka rowniez martwi sie o Agatke.
Agunia nie je, zaczela sie slinic, chyba ma nadzerki w pyszczku, stad ten brak apetytu :(

Izabela

Post » Wto cze 23, 2009 19:29

mumka27 pisze:moja Grubcia ma 4,6 stały poziom kreatyniny, w krytycznym momencie miała 6,7...każdy kot jest na pewno inny i inaczej przebiega choroba, ale też się martwię, że będą gorsze wyniki jak pójdę w tym tygodniu do weta...

Purina nerkowa-fajnie, co raz większy wybór jest.

Pawel to fajny wet i leczy moje koty. Na prawde polecam Ci go Aniu. A taka niezalezna diagnoza innego weta zawsze sie przydaje.

Ciesze sie, ze wprowadzaja na rynek inne karmy nerkowe bo wieczne namawianie na zjedzenie chrupka k/d czasami przyprawia mnie o palpitacje serca ;)

Izabela

Post » Wto cze 23, 2009 20:46

Iza, trzymaj się.
I odpocznij. Mimo wszystko.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto cze 23, 2009 21:26

Iza, Fortekor bym odstawiła, jeżeli wyniki crea rosną i kot gorzej się czuje, bo ten lek dodatkowo obniża ciśnienie krwi.
Niestety, za badaniem ciśnienia w Poznaniu u zwierząt też kiepsko :roll:
:roll: A przy niskim ciśnieniu nie powinno się go podawać....
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto cze 23, 2009 21:42

Dziekuje Aniu za wpis.
Sama nie bede odstawiac leku ale dowiem sie u dr Poplawskiego. Od czegos ta kreatynina rosnie, byc moze on leku lub postepujacej choroby.
Kotuch, kiedy do mnie trafil mial w sumie kreatynine minimalnie podwyzszona a mocznik mogl byc wysoki od zaglodzenia bo Kokis szwedal sie po plazy. Tyle, ze USG wykazalo wielotorbielowatosc nerek.

Izabela

Post » Śro cze 24, 2009 10:08

Jak się dzisiaj macie?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 24, 2009 19:11

Poszlam dzisiaj ze skulonym ogonem do weta, ktory prowadzi Lechutka...
Poprosilam o konsultacje wynikow.
Mamy odstawic fortekor i furosemid. Jedynie plukanie, dieta chociaz niekoniecznie i Rubenal. W poniedzialek kontrolne badanie.
Dopiero teraz dowiedzialam sie, ze dr Benkowski jest urologiem :oops: i ma duze doswiadczenie w leczeniu chorob nerek.
Troche mi glupio i przykro, ze do niego ostatniego zwrocilam sie o pomoc przy Kokim. Do tej pory z powodzeniem leczy moje domowe koty a ja polazlam jak ta oslica do kogos innego...

Kokis dzis osowialy, troche pojadl, rzucil pawika. Za chwile kolejna porcja plukania.

Izabela

[poprzednia][następna]