Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 05, 2020 11:37 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Dobrze, coś znajdę :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon paź 05, 2020 12:39 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Mam wykształcenie humanistyczne, jestem w wykształcenia psychologiem z 30letnim stażem, a muszę teraz w pracy zajmować się weryfikacją list płac, przelewów do US, ZUS, sprawdzaniem naliczania płac, składowymi wynagrodzeń, windykacją, odbieraniem telefonów od księgowych itp. Nic z tego nie rozumiem mimo że mi tłumaczą, oni do mnie mówią ja na nich patrzę i nie dociera to do mnie, czuję się jak upośledzony umysłowo którego chcą na siłę nauczyć pojęć abstrakcyjnych a przecież wiadomo że się nie nauczy bo to przekracza granice biologicznej wydolności mózgu. To nikogo nie obchodzi - masz to robić, niecierpliwią się jeśli nie na czas, wskazują popełniane codziennie błędy. Po takim dniu pracy mam ochotę iść prosto pod pociąg, albo skoczyć z mostu itp. To wszystko z powodu covidu - przed nim - były normalne zadania zawodowe.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pon paź 05, 2020 12:43 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Ania skoro jesteś humanistką to nie dziwię się ze nie pojmujesz spraw ksiegowych.
I nie masz powodu sie załamywac bo nie masz umysłu ścislego.
I skoro inni mówią Ci ze ich to nie obchodzi to powiedz im to samo. Ze Ciebie tez nie obchodzi bo sie nie kształcilaś na ksiegowa i niech cudów nie wymagają.
I nie dołuj sie przez to bo to nie świadczy o Twoim ograniczeniu ani umysłowym ani żadnym. Z własnego dośwuadczenia wiem (po ekonomiku jestem, jako ksiegowa też pracowałam) że to nie jest prosty kawałek chleba. Wrecz przeciwnie, to bardzo stresująca robota (dlatego sie zwolniłam :o )
Po prosty Ty sie specjalizujesz w czymś innym.
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon paź 05, 2020 13:52 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Zuniu, bedziesz slicznie wygladac w rozowej sukni:-)
Mam nadzieje, ze nabierzesz niebawem cialka! Czasem sie ma slabsze okresy, czasem lepsze. Bedzie dobrze!
Mia w ostatnich tygodniach stwierdzila, ze nie bedzie zjadala oleju z kryla. A przydaloby sie jej bardzo. Kupilam na promocji kilka opakowan i teraz sie zastanawiam, czy cos z tym olejem jest nie tak.
Aniu, mysle ze powinni Cie w takim razie wyslac na szkolenie, skoro musisz robic rzeczy absolutnie niezgodne z TWoim wyksztalceniem. Powinna Ci firma za taki kurs zaplacic i na pewno wtedy byloby Ci latwiej?
U nas sa takie serie ksiazek "... for Dummies". Na pewno sa tez w Polsce, cos w stylu Accounting for Dummies. Nie obraz sie to tylko taki tytul. Sama mam kilka ksiazek z tej serii, m.in. data mining, pl sql. Bardzo mi pomogly w poprzedniej pracy i zawsze fajnie czegos nowego sie nauczyc, bo mozg ma zajecie i jest cwiczony i lepiej dziala, na nasza korzysc. I jak zajety, to nie ma czasu na martwienie. Sprobuj, a noz widelec sie wciagniesz i bedzie latwiej w pracy. :ok:
Fredziu, Fredziulku
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pon paź 05, 2020 14:07 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Aniu, wiem, jak to jest. Studiowałam farmację, potem wylądowałam w laboratorium i zdobiłam specjalizację z diagnostyki laboratoryjnej (czyli musiałam się nauczyć od podstaw trochę innego zawodu. A potem, jak weszły różne przepisy prawne, procedury, prawo zamówień publicznych, przetargi, konkursy, RODO i inne durnoty, musiałam się tego wszystkiego nauczyć, po drodze opanowując obsługę komputera i Office. Wściekałam się, bo wszystko to, czego się nauczyłam z diagnostyki laboratoryjnej zapominałam. Uważałam, ze szkoda moich kwalifikacji na grzebanie w papierach, które o wiele lepiej, sprawniej zrobiłby prawnik czy ekonomista. Ale takie były realia. Kiedy odchodziłam na emeryturę, mówiłam sobie - Jak to dobrze, że już mnie nie interesuje, jakie nowe zmiany wprowadzają właśnie w Prawie Zamówień Publicznych :twisted:
Ale Twoja sytuacja jest inna, bo te umiejętności księgowej prawdopodobnie przestaną Ci być potrzebne, jak pandemia się skończy. Poza tym jesteś typową humanistką, więc wyobrażam sobie, jak się czujesz, próbując ogarnąć sprawy księgowości, przelewów... Ale nie możesz się załamywać, wina nie leży po Twojej stronie, tylko Twoich szefów, którzy Cię zmuszają do robienia rzeczy niezgodnych z Twoimi kompetencjami. I to jeszcze na szybko, już, bo w księgowości wszystko jest pilne. Poza tym - ja miałam jednak czas, te wszystkie nowe rzeczy, które przyszło mi robić, wchodziły stopniowo. A Ciebie rzucają na głęboką wodę i oczekują, że będziesz robiła nieznane ci rzeczy równie sprawnie, jak ktoś, kto się tym zajmował od lat. To jest po prostu skandal i myślę, że może powinnaś napisać oficjalne pismo, że te zadania przekraczają Twoje obowiązki i np. prosisz o skierowanie na jakieś szkolenie, dotyczące spraw, którymi z marszu musisz się zajmować, nie mając do tego zawodowego przygotowania. A jeśli popełnisz błędy w skutek braku takiego szkolenia, to nie ponosisz za nie odpowiedzialności, bo uprzedziłaś kierownictwo o braku zawodowego przygotowania w tym zakresie.
Pismo może być bardzo grzeczne, spokojne, nie w formie skargi, ale informacji, że choć bardzo się starasz, to brak ci przygotowania i prosiłabyś o jakiś kurs, szkolenie w tym zakresie. Nie chodzi o ten kurs, tylko o to, żebyś miała dowód, że uprzedzałaś kierownictwo o braku kwalifikacji pracownika księgowości. A jak Ci taki kurs zafundują, to przynajmniej ktoś ci wszystko po kolei wyłoży, od podstaw.
Pomyśl, może to by miało sens.
A tak w ogóle to chyba jednak powinnaś szukać innej pracy, bo się w końcu rozchorujesz ze stresu.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon paź 05, 2020 14:13 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Zuniu, czy taka suknia może być?
Obrazek
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon paź 05, 2020 14:32 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Ja bym Zuni zaproponowała może jakąś suknie z tiulem
Bo ona taka delikatna koteczka :1luvu:

MonikaMroz

Post » Pon paź 05, 2020 14:35 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Zunia chciała coś prostego, a tiulowe zwykle proste nie są :D Ale fakt, tiul pasuje do takiej delikatnej koteczki :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon paź 05, 2020 14:48 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

O wlasnie, taka oficjalna prosba o wyslanie na szkolenie na pewno bylaby dobrym pomyslem i powinna byc dobrze odebrana przez szefostwo. A moze nawet w obliczu kosztu za kurs pomysleliby o tym, ze moze lepiej zebys robila to, do czego masz kwalifikacje a ktos inny kto juz ma przygotowanie niech robi te sprawy ksiegowe.
Musze tez przyznac, ze ksiegowosc jest trudna. Mialam przez pewien czas stycznosc z tematem, ksiegowa mi zrobila 4 godzinne szkolenie ale jednak nie zdecydowalam pojsc w tym kierunku i rozumiem, jesli Cie to zupelnie nie interesuje i nie pociaga w ogole, a w dodatku perspektywa taka, ze po tym calym wirusie wrocisz do swoich normalnych obowiazkow tez nie zacheca, zeby teraz kuc ksiegowosc. Ale jesli teraz sie tym zajmujesz, to moga chciec zebys zawsze juz to potem robila?
Fredziu, Fredziulku

pibon

Post » Pon paź 05, 2020 14:53 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Dla Zuni <3 Obrazek

MonikaMroz

Post » Pon paź 05, 2020 14:55 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Ja myślę, że na kurs Ani nie wyślą. Ale gdyby coś się zdarzyło, jakiś poważny błąd, to Ani nikt by nie mógł obciążyć winą, bo przecież zgłaszała, że każą jej robić rzeczy, na których się nie zna.

O, jaka śliczna suknia :1luvu: Tylko ma napis firmowy, trudno to usunąć :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon paź 05, 2020 14:56 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Oj, piekna! I ten kolor! Taka eteryczna, idealna dla Zuni!
Fredziu, Fredziulku

pibon

Post » Pon paź 05, 2020 15:13 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Obrazek

Obrazek

MonikaMroz

Post » Pon paź 05, 2020 15:14 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

Obrazek

MonikaMroz

Post » Pon paź 05, 2020 15:15 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 5

No tyle znalazłam.
Choć ta pierwsza i tak mi sie najbrdziej popdba. Szkoda że jest napis :(

MonikaMroz

[poprzednia][następna]