Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 26, 2015 11:57 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Zalezy jakie masz kolorowe akcenty w mieszkaniu :D
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro sie 26, 2015 11:59 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

W salonie jest fioletowy narożnik z seledynowymi poduchami. Dlatego ściany poprzednie pasowały,bo były seledynowo fioletowe,ale białego mi się zachciało i trochę żałuję :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro sie 26, 2015 12:03 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

No to moze fioletowa ramka?:D Albo seledynowa?

PixieDixie

Post » Śro sie 26, 2015 12:06 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Aannee, ramki mogą być czerwone. Albo po prostu super kolorowe zdjęcia wybierz :ok:
W Ikei jest fajowa nowość, właśnie na zdjęcia: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40291790/
takie proste, a takie genialne. Już kombinuję jak to wykorzystać :wink:

Koty są fajne :mrgreen:
Nawet moja kocica, niby niedotykalska, humorzasta, ale wystarczyło przejść do innego pomieszczenia, a nie dalej, jak po 5 minutach kotka przechodziła, niby przez przypadek, przez ten sam pokój :lol:

PixieDixie, ściana fajna. Ja się boję utrzymania czystości przy takiej fakturze :roll: Co nie zmienia faktu, że jak bedzie tylko okazja, to sobie taką sprawię, nawet jesli po pół roku będę miała ją burzyć, bo się nie będzie chciała doczyścić z kurzu :mrgreen:
Ostatnio edytowano Śro sie 26, 2015 12:08 przez Aia, łącznie edytowano 1 raz

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro sie 26, 2015 12:06 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Myślę o seledynowej :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro sie 26, 2015 21:18 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Hej :) Nie zdążyłam dziś zajrzeć dokładnie - jutro rano doczytam :) Ale to co zobaczyłam to wystrój mieszkania WOW widzę, że wszystko w najwyższej jakości, modny dizajn i mieszkanie, które może brać udział w sesjach do magazynów wnętrzarskich :) Brawo! a to Twój mąż wszystko zaplanował i kupił?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro sie 26, 2015 21:42 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Bardzo nam miło że Tak sądzisz ale chyba troszkę nas przeceniasz:)
Fakt faktem Maz wszystko wymyślił ja tylko zatwierdziłam pomysł. Nic bez mojej zgody nie ma:)

Mieszkanie będzie nowoczesne aż się boję że za nowoczesne żeby nie było "zimne".

No dzisiaj mogę powiedzieć że mój stary pixie wraca :) nie macie pojęcia jak się cieszę:)
Jestem zdrapana przez Nicie bo musiałam oko zakropic :(

PixieDixie

Post » Czw sie 27, 2015 11:01 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Do "zimnej nowoczesności" zawsze można dodać jakieś ciepłe dodatki - kwiaty, kolor, oświetlenie, książki, tkaniny, drewno, obrazki, koty :wink: Zdolni jesteście wymyślicie coś, a i z czasem mieszkanie samo nabierze Waszych cech charakteru :ok:

Aia

Post » Czw sie 27, 2015 11:07 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Hej :)
A dlaczego miałabym Cię przeceniać? Nabrałam kompleksów jak zobaczyłam Twoje mieszkanie :) Bardzo, bardzo podoba mi się umywalka. Gdzie ją kupiliście i całą resztę, bo nie wyglądają potocznie :) Prysznic i baterie też extra. Ja to jestem za głupia na taki wystrój, u mnie jest wszystko klasycznie. Chociaż ja nie mam aż takiej abstrakcyjnej głowy do wystroju nowoczesnego - mieliście projektanta?
U mnie dominuje właśnie klimat ikea połączony ze stylem angielskim :) Uwielbiam ikea za wielofunkcjonalność :)

Nie chciałybyście widzieć mojego kącika tv ;) U mnie widać, że mam koty :D Jedna biała komoda z ikea a na niej tv starego typu czarny i wielki drapak, labirynt i fontanna i 4 miseczki z suchym jedzeniem :D Plus talerzyki z mokrym. Patrzę wciąż na ten mój kącik i mam ochotę to wszystko przerobić, ale nie bardzo jest jak.
W każdym razie nowiutkie mieszkanko, na nowiutkim osiedlu w tym bardzo nowiutkim stylu - serio, jestem pod wrażeniem :) :201421 :201421 :201421
A co z mieszkaniem w Bytomiu planujecie?

Aha obraz w koty świetny - nawet kolorystycznie będzie świetnie współgrał. Tez mam kuzynkę malarkę :)

klaudiafj

Post » Czw sie 27, 2015 11:15 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

aannee99 pisze:Też mi się te ramki podobają,ale..może właśnie wzięłabym je w jakimś kolorze skoro meble i ściany są białe? ;)

Otóż się wypowiem :D
Do zdjęć, żeby wyglądały efektownie, najlepiej wybrać ramki właśnie niekolorowe, neutralne np biały, szary, czarny, złoty czy srebrny. Wszelkie kolory typu czerwień, zieleń, będą wartością dodaną do zdjęcia i będą się z nim kłócić, będą odwracać wzrok od istoty zdjęcia. To odnośnie zdjęć kolorowych.
Czarno-białe mogą wyglądać dobrze w kolorowej ramce, ale to trzeba dobrać ostrożnie.
Najlepiej zabrać zdjęcie ze sobą do sklepu i dobrać do niego ramkę, która nie będzie za bardzo pochłaniała uwagi i nie będzie konkurować ze zdjęciem, a wręcz przeciwnie uwydatni i podkreśli to co na zdjęciu.
:)

klaudiafj

Post » Czw sie 27, 2015 13:15 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Hej Dzieki :)

Wiesz co wiekszosc rzeczy jest z marketów Castorama (np umywalka) czy Lerloy Merlin (panel). Dużo inspiracji znaleźliśmy w necie, i tak sklejaliśmy pomysły w całość np bardzo trudny po pojęcia szczególnie dla starszej części rodziny ciemny sufit w dużym z białym podwieszeniem. Początkowo tylko słyszeliśmy ze będzie za ciemno, że nisko a teraz jednak mówią że ładnie to wygląda.

Nie mieliśmy projektanta. Rolę głównego projektanta przejął mój mąż. Oglądaliśmy na necie aranżacje itp. Na początku remontu zaplanowaliśmy wszystko, wybraliśmy i tyle. Tego sie konsekwentnie trzymamy.

Tak naprawde to juz male piwo ;)

U mnie miski beda raczej w kuchni… kuwety w lazience ;) Planujemy dokupić drapaki ;) By byl chociaz 1 / pomieszczenie.

Mieszkanie w bytomiu formalnie nie jest nasze więc nic. To jest mieszkanie teścia (po jego mamie). Prawdopodobnie ściagną tam babcie z Niemiec, albo wprowadzi się tam jego starszy brat. Tak naprawdę nam w tym momencie nic do tego. Troche szkoda bo trochę kasy włożylismy w to mieszkanie (generalny remont lazienki, meble w duzym wymienilismy, lodowke, szafe duza zrobilismy w malym). Z drugiej… teście bardzo nam teraz pomagają (choćby fakt ze kupili nam całe AGD do mieszkania)… + sama pomoc przy remoncie… jak by tak zatrudnić fachowca to poszlibyśmy z torbami. Więc jakoś to tam się równa, a w ręcz dług wdzięcznosci rośnie.

PixieDixie

Post » Czw sie 27, 2015 14:04 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Aha no to pięknie, że teście Wam pomogli w nowym mieszkaniu :)
Lubię Leroy :)
Ja mam kuchnię przeniesioną do salonu, także miski kocie też w salonie. Zawsze marzyłam o takim rozwiązaniu, ale jednak to ma swoje minusy. Szczególnie, że nie mam wydzielonej części na kuchnię tylko to jest jeden pokój a kuchnia na jednej ścianie. Z drugiej strony - kuchnia, kominek, tv z kanapą i stół jadalniany są w jednym miejscu to zawsze się spędza wspólnie czas w jednym miejscu i koty też tu mają swój kąt przy oknie :)
Drapak mam bardzo duży i z radością odkryłam, że Tosia drapie słupki sizalowe :D Kupiłam drapak rok temu chyba i ciągle jest jak nowy, bo Kitusia i Marysia go szanowały. A skąd ta mała pchła wie, że to służy do drapania to nie wiem, ale jest słodka jak tak drapie. Właśnie wczoraj zamieszkała na drapaku w budce i nawet teraz tam śpi. Moje dziecko już nie potrzebuje spać z mamusią :( Chyba się zrobiła ciut nastolatką a dopiero jej wybije 3 miesiące :)

klaudiafj

Post » Czw sie 27, 2015 16:36 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Ja też kiedyś sądziłam że bede chciala miec otwarta kuchnie... ale tak sie zakochalismy w tym mieszakniu ze nam nie przeszkadza to ze kuchnia jest osobno i nie ma mozliwosci otwarcia jej na salon.

Tosia na pewno skojarzyła drapanie z tym co dziewczyny robia. Ja widze ze moje dziewczyny tez duzo rzeczy zalapaly od Pixiora np drapanie po drapaku. Czy widze ze powoli dostosowuja sie do naszego trybu zycia i karmienia.

Wrocilam z pracy pixior juz wita mnie od progu z ogonem do gory :)

Dziewczynka rosnie :) U mnie tez tylko pixior spi w nogach, co akurat troche mnie cieszy bo 3 koty na tej rogowce to.... :) Mala spi na drapaku, nicia zwykle na oparciu rogowki mi nad glowa.... :)

PixieDixie

Post » Czw sie 27, 2015 19:02 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Pochwalę się, bo to z Twojego przepisu :wink:
Mój pierwszy knedlik :)
Obrazek
Trochę mnie zaskoczył, nie spodziewałam się takiej tekstury. Myślałam, że będzie przypominał kopytka, a to takie coś jak kluski na parze (jadam to z masłem i cukrem, można z dżemem/owocami i śmietana). Fajna rzecz. Ciekawe czy nadmiar można zamrozić albo jakoś przechować, by zjeść następnego dnia..

Otwarta kuchnia ma swoje plusy i minusy - wiadomo. Ja mam pół na pół, tzn mam ślepą kuchnię, która była połączona z salonem oknem, teraz okno jest wyburzone i będzie barek, o którym kiedyś wspominałam. Bardzo lubię takie rozwiązanie, gdy są goście. Poranną kawę "się wydawało" przez to okno, tak że goście tylko odkręcali się do tyłu na kanapie :) No i można gadać, pichcić i nie przerywać :D
Ale i tak najlepsza ze wszystkich jest kuchnia własna :wink:

Aia

Post » Czw sie 27, 2015 19:10 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

w sobote robie knedliczki!
Aia, a jak Ty masz wogle na imie?:D
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

[poprzednia][następna]