Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 06, 2015 16:15 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:A krzesła pomalowałaś jeden raz, ale jaką farbą? I nie zabezpieczałaś lakierem?

No właśnie tą samą farba malowałam :P Powinnam też pozdzierać, ale zapomnij, Nie miałam na to ochoty. :oops:
Słusznie, bo szkoda by było mojej pracy dla Lafci. Ona drapie nózki, a Iriska oparcia.. :twisted:
Nie, już nic nie lakierowałam. Miało być na chcwilkę, a krzesła zostały, i sobie na razie są... :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 06, 2015 18:12 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Wątek u Klaudii to już wątek budowlano-remotowo-wykończeniowy :D
Kiedyś tą wiedzę wykorzystam, obiecuje :D

Poki co grzecznie się witam i życze miłego weekendu :mrgreen:
Pozdrowionka dla Kotków :D i dla zapracowanego męża :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt lut 06, 2015 23:59 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześć Klauduś z Kitusią i Marysią :piwa:

Martuś ja też mam nadzieję, że kiedyś t wiedzę wykożystam budowlno-remontową :piwa:

A takiego kolege Klaudia to olać :D Z zadrości to mówi :piwa: Niektórzy tak po prostu już mają 8)
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob lut 07, 2015 8:40 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześć kochani :D
Mój mały tarpan biega od samego rana z mężem po mieszkaniu, budząc mnie :D
Ale to jest chyba jeden z lepszych widoków i wybaczam im wszystko bo tak się skubani ze sobą super bawią :ryk:
Miłego dnia Klaudia, glaskam wszystkie kotki z osobna po grzbieciku :201461
Obrazek

Moli25

Post » Sob lut 07, 2015 10:13 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Kurcze, ciężko mi sobie wyobrazić bliskiego kumpla, który tak wszystko hejtuje. Może on ma jakiś kompleks na Twoim punkcie?

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob lut 07, 2015 10:34 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej Dziewczynki :)
On nie robi tego złośliwie i poważnie no ale fakt, że zawsze wtyka, że on ma lepsze to czy tamto trochę dziwi, ja przynajmniej się tak nie odzywam. Ale on nie jest całkiem normalny, właściwie ma spore odchylenia :) Przez to nie ma kobiety swojej od ... nigdy :)

Ale przez moje mebelki odezwała się też znajoma dawna, z którą nie rozmawiam - i mówi, że ładne, ale pyta co mnie tak wzięło na meble, czy to jakaś moda teraz, że wszyscy robią decoupage i malują meble, czy robię to zawodowo. Ona też robi decoupage. No tak, ona wie, że robię fotki, ale myślała, że coś więcej 8O . I ogólnie chodziło o to, że ona myślała, że jest wyjątkowa, a tu nagle ja wkraczam na jej drogę artystyczną i coraz więcej osób też. A na koniec jak już zaczęłyśmy rozmawiać to stwierdziła, że jest sfrustrowaną bezdzietną katechetką i dopiero teraz odkryła siebie, ale nie chce jej się uczyć, ale nagle jest artystką. 8O Ona zawsze była dziwna i nikt jej nie lubił za bardzo. Ale doprowadziła do tego, że ja musiałam się tłumaczyć czemu pomalowałam swoje meble 8O . Masarka to jest :D Co z tymi ludźmi. Wyrastają teraz jak grzyby po deszczu fotografowie czy twórcy artystycznych tortów czy Ci co robią coś własnymi rękami - ale to chyba dobrze, że społeczeństwo stawia na rękodzieło i rozwija się artystycznie. W czym problem, ja tego nie ogarniam. Poza tym te meble mam od lat i od początku wiedziałam, że są do przerobienia. No przecież nie będę trzymać smutnych, brązowych, prlowskich mebli ech :) Podoba mi się też, że teraz wiele osób chce pomalować swoje meble, jak czytam w komentach. Uważam, że to super, że tak wiele osób, zamiast stawiać na nowe to przerabia stare - bardzo mi się ten trend podoba :)

Spiesze się, bo zaraz jedziemy na targ staroci, a ja nie mogłam się zwlec z łóżka przed 10. Miałam nastawiony budzik na 9 i nie dałam rady wstać. Wczoraj wymalowałam jeszcze drzwi od łazienki na szaro i chciałam się wycwanić - kupiłam próbkę 30 ml szarej farby Annie Sloan za 30 zł i myślałam, że jakimś cudem mi to wystarczy na jedną stronę drzwi i framugi :/ No niestety! Wprawdzie drzwi już są szare, ale wymagają drugiego pokrycia, a framugi nie ruszone. I teraz muszę kupić dwie puszki po 145 zł każda :/ Wczoraj zaczęłam szukać alternatywnych farb i faktycznie - już jakieś powstają :)
Marysia już nie jest smutna, wieczorkiem wrzucę zdjęcia, a teraz na szybko biegnę do Was.

Pozwalam sobie wrzucić link jakby komuś umknęły ostatnie zdjęcia ;) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=166966&start=1005
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lut 07, 2015 11:35 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

doczytałam :D
mebelki ładnie się prezentują :ok: , choć ja osobiście nie przepadam za białymi, bo kto by mi je sprzątał, ja nie :mrgreen:
ta farba jest bardzo wydajna, jak tyle udało Ci się pomalować jedną puszką, a nieraz kupi się tańsze i nie będą wydajne i ogólnie wyjdzie drożej
ciekawe co uda ci się dzisiaj kupić :)
w Będzinie też są targi staroci w każdą pierwszą niedzielę miesiąca, ale nigdy nie byłam, za to kiedyś sie wybraliśmy na Jarmark Rękodzieła , też w Będzinie , chyba co roku organizują, http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 4276,d.d2s, tam można było uczestniczyć w pokazach różnych technik rękodzieła i trochę sie nauczyć, przynajmniej podstaw :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 07, 2015 13:44 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hejka Dziewczynki!
Klaudia, nie przejmuj się dziwnymi ludźmi. Ty masz być zadowolona z siebie i tego i co robisz. Nie patrzeć, czy inni kręcą nosem, bo coś tam. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lut 07, 2015 13:45 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Dokładnie,nie ma czym się przejmować,trzeba robić swoje i już :) Ciekawa jestem czy coś fajnego upolowałaś? :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob lut 07, 2015 16:30 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej :)
Dziś upolowaliśmy dużo, bo zazwyczaj nic nie kupujemy :/ Oto łupy :D

W alejce zwykłych ludzi na krzaczku wisiała taka oto cudna torebka - 10 zł
Obrazek
U tej samej miłej pani na ziemi leżał ... zapomniałam jak to się nazywa - emaliowany podłużny garnuszek
Obrazek
Bardzo chciałam taki mieć, u mnie w domu rodzinnym był i jest najlepszy do zapiekanek jarzynowych :) Nowy jest drogi a ten za 27 zł (utargowałam 1 zł :ryk: )

Potem szłam i taki staruszek biedny bardzo chciał, żebym kupiła poduszkę za 5 zł, a że to była ta alejka zwykłych biednych ludzi coś tam chciał mi dać za darmo, nie wiem co, ale wziełam te dwie poduszki i zapłaciłam 10 zł - niech ma i niech się cieszy, że sprzedał poduchy. Właście się wyprały. Uszyję na nie poszewki i będą sobie leżały w salonie, a jak coś to będą kocie :) Są chyba wełniane, takie krupuwkówe:
Obrazek

Potem kupiłam rameczkę za 3 zł, bo też siedział taki staruszek, a zdjęcie mi się spodobało, więc wzięłam :) Rameczka brzydka, ale juz wiemy, że...?... wszystko można pomalować i będzie ładne :D
Obrazek

Potem kupiłam też nowy notesik z długopisem za 2 zł:
Obrazek

i.................... ostatni hit... mąż kupił kotom
.
.
... pan łasica!
Obrazek
Wiem, to okropne! Przecież to biedny, umęczony nieboszczyk :( Ale leżał taki bidok, a pan chciał tylko 10 zł to kupił go mąż kotom zamiast myszy. Na razie został przez Marysię obwąchany od nosa po paznokieć u nogi, potem pewnie małż będzie się bawił z Marysią tym, bo już przywiązał do sznurka i ona za tym biegała, ale to długie jak sama Marysia. Teraz m. jest na siłowni, więc Pan Łasica ma spokój. W ostateczności pochowamy go latem tak jak mu się to należy od dawna. Nie ma rączek - te pewnie poszły jako breloki do kluczy :/ Straszne to jest, biedny taki borok.

I zachorowałam na coś czego małż zły i niedobry mi nie kupił. Stałam przy tym jak zaczęliśmy zwiedzać i na koniec stałam 10 min, żeby małża złamać i żeby mi kupił i ostatecznie mi nie kupił a pan łaskawie chciał spuścić tylko 5 zł a już się pakował - a chodzi o dzwonek z kotem! Znalazłam w sieci dwa podobne -
Obrazek
Obrazek
Tamten podobny był do tego pierwszego i kosztował 85 zł. Kota pomalowałabym na biało i mam idealne miejsce dla niego. Pięknie też dzwonił achhhh chcę go...

Tutaj koty i ich nowy kolega - koty nie rozumieją dlaczego jest taki płaski i się nie rusza :/
Obrazek

A co do farb to Mirko nie mam porównania - te meble malowałam średnio po 3 razy każdy i jeszcze farby mi zostało na całą komodę :) Ale teraz muszę kupić dwie puszki :( Nie mam odwagi ryzykować z tańszą, u już wiem czego sie spodziewać, a drzwi z łazienki w pięknym odcieniu francuskiej szarości wyglądają cudnie, matowe i szlachetne :)

Na jarmarku zjedliśmy jeszcze ciepłego oscypka z grila z żurawina i jednego dużego kupiliśmy do domu :) Porobiłam trochę zdjęć, ale odkąd mnie jeden facet ochrzanił i darł się na pół targu to mam teraz awersję do fotografowania tam :/ Pokaże Wam potem jak takie miejsca wyglądają :)

klaudiafj

Post » Sob lut 07, 2015 16:39 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ten dzwonek z kotkiem-BAJKA! :1luvu:
Ale łasiczki bym nie kupiła..widziałam, jak zabijają zwierzęa na futra.. :(
Poduszeczki super, garnek też1 Do zapiekanek właśnie taki garczek :D
Torebusia taka wyjścióweczka, niewielka pewnie? :P
Masz dar do wybierania ciekawych rzeczy. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lut 07, 2015 16:53 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Torebka jak to się mówi - nie mieszcząca a4 :) wiele się zmieści do niej bo ma dużo materiału. Raczej myślę że na co dzień na zakupy, jedyna jej wada to pasek za krótki, ale zaradzimy jakoś :)
Też miałam opory przed tą łasiczką, ale trudno, wiadomo, że ona ma już pewnie ze 20 lat, nic jej losu już nie zmieni, a zawsze mogę ją zakopać i zakończyć jej smutną tułaczkę. A widziałaś jak się zabija zwierzęta na mięso? Dla mnie to to samo - ja jestem ogólnie przeciw zabijaniu, dlatego zostałam wege.

klaudiafj

Post » Sob lut 07, 2015 17:06 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

widziałam. Ale chodzi tez o humanitarne podejście. Żadna śmierć nie jest przyjemna.A wierz mi, to naprawdę przekracza wszelkie granice.. Teoretycznie futro musi byc nienaruszone, więc.. Załuję że ten fim obejrzałam, a właściwie fragment. Mało co mnie rusza, ale ten obraz mnie prześladuje. I nawet nie odważyłabym się wstawić linka.
A bycia wegetarianką zazdraszczam. :ok: :ok: :ok: Na jakim to byliście targu??? :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lut 07, 2015 17:28 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Jarmark w Bytomiu - jest co miesiąc tylko i przyjeżdżają najwięksi handlarze :)

klaudiafj

Post » Sob lut 07, 2015 17:35 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Torebka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Cholera jaka pikna :1luvu:
Fajne łupy :D
Dzwonek byłby mega 8) 8O
Obrazek

Moli25

[poprzednia][następna]