CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 01, 2014 12:27 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Poczytuję ;)

:201461
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto lip 01, 2014 22:04 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Jesteśmy i zaglądamy tutaj ukradkiem!
Do urlopu coraz bliżej a pracy i służbowej i prywatnej wcale nie ubywa więc mnie tutaj nie widać!
Leczenie suni musimy skontrolować koniecznie przed wyjazdem ale się opóźnia.
Jak się czujecie i Wy Wszyscy i Starsza Czekoladowa Księżniczka i wszystkie Wasze zwierzaki?
Od Ani i Jagusi viewtopic.php?f=46&t=163021&start=75#p10653402 zacytuję sobie to
tosiula pisze:Obrazek

Wszystkiego najlepszego psiaczki :ok:
Pozdrawiamy Ewa&Choco&Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lip 01, 2014 22:07 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Dla wszystkich psiaczków najlepszego dnia każdego nie tylko jednego ! :201430

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro lip 02, 2014 22:03 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Bardzo dziękujemy :1luvu:

Stopniowo gdy zaglądnę na trochę dłużej odpowiem także na inne posty :wink:

Mąż był dziś z Choculą u weterynarza.
Laboratorium przysłało wyniki bezpośrednio też na prywatnego maila…
T4 identyczne jak 7 tygodni temu - 13,0. (dlaczego mimo regularnego zażywania leku? :!: ) :(
Konsultacja z Naszą Wet dopiero jutro popołudniu na kolejnym dyżurze…. Czekam….
…..
Choco dziś została „zaFiprexikowana”
……
Niedawno kupioną kartę sieciową zainstalowałam i działa mi stacjonarny internet.
….
Ku pamięci zapiszę sobie jakie rośliny kupiłam i posadziłam 21.06.2014 –
2 x malina czarna „Bristol” a 7,- - sklep ogrodniczy przy ul. Krakowiaków,
1 mahonia pospolita a 15,- po drugiej stronie ulicy,
Poziomka Regina – 1,5 – na targu naprzeciwko.
Zdjęcie wkleję kiedyś przy okazji - teraz jest w rozładowanym aparacie a nie mam czasu na przegrywanie :oops:
….
Najwyższy czas przed podróżą ubrać Przystojniaka i zacząć się uczyć chodzić w szelkach…..
Zabrałam się do tego niezbyt fachowo…. Zamiast z wołowinką zamruczeć kotusia ubrana w bluzeczkę z krótkim rękawem pozwoliłam się zaatakować w obronie przed czymś zakładanym i dziabnąć….
Oczywiście szelki tylko zahaczone na łebku zdjął zanim je zapięłam….
Udało się dopiero kolejne podejście wg wcześniej opisanej strategii…
Ciekawe czy rano jeszcze będzie ubrany…
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw lip 03, 2014 19:14 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Przegapiłam Światowy Dzień Psa :oops:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lip 03, 2014 20:57 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Witam :) chwila przerwy bo pracy dużo, a po zabiegu Indii ciężko było ze snem. Bidula piszczała całą noc z wtorku na środę - dostała środek przeciwbólowy, ale domagała się... głaskania. Chyba nie najlepiej się czuła psychicznie. Oprócz czyszczonych zębów miała usunięty guzek na łapce z przodu i narośl na powiece, więc chodzi teraz w kołnierzu. Dziś już dobrze - gdyby nie "abażur" na szyi pewnie szalałaby jak zwykle:)

India T4 ma na poziomie 8,8 ng/ml, fT4 0,97 ng/dl. Leczenie zaczniemy po zdjęciu szwów. Przez 8 tygodni Forthyron 200 2 x dz po 1/4 tabletki. Po 8 tyg badanie krwi. Pani wet mówi, że Indyczka nie ma, oprócz linienia, charakterystycznych cech dla niedoczynności. Poza okresami linienia 2 razy do roku sierść ma ładną, nie jest gruba, na spacerach bardzo aktywna. A jak jest u Choco? czy oprócz linienia coś jeszcze Cię niepokoiło? I oczywiście co dostaje na swoją dolegliwość?

pozdrawiam ciepło!

Gosiex

Od: Pon mar 08, 2004 17:05

Post » Pt lip 04, 2014 7:14 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Zaglądam na moment – z premedytacją zanim rozpocznę maraton jeszcze nie zaglądałam na maila….
Leczenie Chocuni?
Do tej pory zażywaliśmy "Forthyron 400" 2 x dziennie po ¼ tbl.
Wtedy od września T4 – 10 do października podniosło się do 13,0.
W sumie zażyła 40 tabletek i przestała.

Miałam obserwować sytuację podczas kolejnego linienia.
Było mniej obfite, skórka sucha i z łupieżem.
Nie widzieliśmy żadnych innych objawów.
Dawniej liniała bardziej obficie ale to nikogo nie niepokoiło.
Waży jak zawsze 12 kg.

Teraz w sumie zażyła w tej samej dawce 20 tbl. i organizm wewnętrznie wcale nie zareagował… jedynie klinicznie wygląda dobrze.

Zmieniamy leczenie.
Może do tej wagi to była za mała dawka.
Zastosujemy przez 50 dni 2 x dziennie po 1 tbl. "Euthyrox N125"….
Potem znowu się badamy a prawdopodobnie w tym okresie będzie osłabiona przez cieczkę (poprzednia była w połowie listopada) …
……..
Nero nie rozebrał szelek ale po przypięciu smyczy w mieszkaniu on siedzi ja stoję więc nie wiem jak nam się udaje chodzenie w szelkach a bardzo daleka podróż coraz bliżej… :|
…..
Opóźnia się rozpoczęcie kolejnej akcji – poprosiłam o zawiadomienie prywatnie na FB i podałam różny sposób – prawdopodobnie dowiecie się o tym wcześniej niż ja :1luvu:
Pozdrawiamy Ewa&Choco&Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob lip 05, 2014 12:26 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

witam,
ja po prosbie prosze o udostepnianie wydarzenia https://www.facebook.com/events/1438330 ... ar&fref=nf :ok:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Nie lip 06, 2014 10:20 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Spokojnych wakacji :ok:

U nas dalej upał :evil:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie lip 06, 2014 10:57 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

kussad pisze:Nero nie rozebrał szelek ale po przypięciu smyczy w mieszkaniu on siedzi ja stoję więc nie wiem jak nam się udaje chodzenie w szelkach a bardzo daleka podróż coraz bliżej… :|
Dobrze, że nie chodzi do tyłu, jak Niki ;)
Za naukę czarnulka :ok:
Za zdrowie czekoladki :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Nie lip 06, 2014 20:10 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Witaj :) trzymam kciuki za naukę chodzenia w szelkach. Nasz Eliot nigdy nie miał z tym problemów, Gabi walczy dzielnie do dzisiaj;) może nie przykładałam się do tego odpowiednio. Właśnie okryłam różnicę między naszymi Czekoladkami;) Indyczka ma 51 cm wzrostu i waży 15 kg, więc wydaje się być większa. Z Indii cieczkami jest dziwnie, bo miewa je rzadko, nieregularnie i jest w tym czasie nieatrakcyjna dla psów. Gorąco pozdrawiamy znad Pilicy - Indyczka czuje się już dobrze i odliczamy dni do zdjęcia szwów!

Obrazek

Gosiex

Od: Pon mar 08, 2004 17:05

Post » Nie lip 06, 2014 21:32 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Melduję że:
- czasem gdy się doczekam w kolejce - TZ nie zabrał swojego laptopa...uda mi się zaglądnąć na forum i nawet odezwać jeśli zadziała zalogowanie,
Przy tym łączu widzę, że bedzie to próba odezwania sie jedynie u nas - jest faktycznie bardzo wolniutkie i słabe i niczego nie da się zrobić....

- wczoraj dopiero z wątka mistrzostw dowiedziałam sie o wyniku meczu.... :)
- radio odkryłam jak uruchomić dziś :oops:

- dojechaliśmy szczęśliwie,
- przejeżdżając z daleka poznaliśmy miejsca, które kiedyś zwiedzaliśmy np. Święty Krzyż,
w pewnym momencie zdziwiona odkryłam, że widzę Wisłę i przecież gdzieś niedaleko jest Sandomierz :wink:

- w piątek na działkę ani nigdzie już nie dotarłam - wróciłam z pracy po 19:15... tak jak napisałam na wątku mistrzostw ale miałam niespodziankę - zebrane porzeczki i agrest czekały na mnie na stole :twisted: podobno tam juz niewiele zostało, nie wiem jakie kwiaty zdążyły zakwitnąć, nie wiem nic, nie wiem co dokładnie znaczy określenie niewiele....

- na trasie było gorąco, chwilami zachmurzenie a nawet deszcz... ale zwierzaki zniosły to spokojnie,

- Neruś nie zrozumiał do czego służy smycz i trawa - nie miał ochoty nigdzie chodzić ani się załatwić a gdy już się ruszył to tylko po to żeby się schować pod samochodem :twisted:

- szelki dobrze zapięte,

- moskitier narazie nie zakładam - w domu jest przyjemny chłód więc okien wcale nie otwieramy :wink: !

- Dziś był potworny upał, chwilami pochmurno i niedaleko grzmiało ale na tym się skończyło...
- obok domu z psem spuszczonym ze smyczy oprócz ogrodu nie ma gdzie chodzić - dosłownie wszędzie trzeba dojechać samochodem :evil:
- Wszystkie drogi w stronę górki kończą sie prywatną zagrodzoną działką... :evil:

Jest prześlicznie, za oknem cudnie śpiewaja ptaki :D
Robert też już nas odwiedził...

Na spacer z podejściem na niebieski szlak z Szymbarku wybrałam sie genialnie - nie jak turystka tylko jak stałam i chodziłam koło domu - w sukience, w której byłam w kościele i sandałkach bez nieodstępnego aparatu fotograficznego tylko z telefonem :ryk:
a tutaj w "Radio Kraków" słyszę ostrzeżenia co robic w górach podczas spotkania ze żmiją i po ukąszeniu :evil:

Nero zareagował depresją :(

Na jutro zapowiadają nie dosłyszałam ile ponad 30 stopni i popołudniu burze!

TZ już zgasił światło więc jeśli chcę jeszcze w łóżku coś sobie poczytać czas się tam przenieść!

Życzymy zdrowia i udanego spokojnego wypoczynku podczas urlopu i wakacji wszędzie :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiamy z Gorlic Ewa&Choco&Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon lip 07, 2014 18:08 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Witamy :) Zazdraszczamy urlopu i widoków...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]