Nie tylko dla VIP-ów, cz.6...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2012 20:42 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

EVA2406 pisze:
Bianka 4 pisze:Kochana, idziesz w moje ślady :mrgreen:
1999 pojawił się Filemon
2002 Dudek
2008 Neska
2009 Fibik oraz psiaki Ch'timie i Noblik
2010 Bianeczka i Zazi
2011 Fotka
2012 Izunia i Miminka
Najtrudniej było mi podjąć decyzją o trzecim kocie... :roll:

Bianeczko, ale u Ciebie to między jednym, a drugim kotem było rok różnicy, a u Gosi są to dni.......... :mrgreen:

Ewuniu, no niezupełnie.... w czerwcu pojawiła się Ch'timie, w październiku Noblik (OK to psiaki), w grudniu Fibik... w lutym Bianeczka... później do września był spokój i znalazłam Zazi... :roll: A w tym roku Izunia przyjechała w lutym, a Miminkę podrzucono pod Paluch w marcu lub na początku kwietnia...
No i ja też niestety nie potrafię być DT - patrz Zazi, Fotka i Mimi :oops:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sie 26, 2012 20:42 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Ciotki kochane, przepraszam...strasznie mnie głowa rozbolała...
Nie gniewajcie się, pójdę już sobie :( .
Dobrej nocy wszystkim życzę, dziękuję Wam bardzo za wsparcie :1luvu: .
Do jutra, cioteczki!
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie sie 26, 2012 20:45 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

vip pisze:Ciotki kochane, przepraszam...strasznie mnie głowa rozbolała...
Do jutra, cioteczki!

Odpoczywaj i już nie rycz, będzie dobrze :ok:
Spokojnej nocki :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Nie sie 26, 2012 20:46 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Śpijcie dobrze :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie sie 26, 2012 20:48 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

vip pisze:Dziewczyny kochane...naprawdę myślicie, że dla mnie główną tragedią jest to, że on się pojawił?
Nie...ja ryczałam, bo naprawdę całkiem poważnie mówię zawsze, piszę i powtarzam, że ja NIE MOGĘ BYĆ DOMEM TYMCZASOWYM .
Naprawdę nie mogę.
Mam teraz miejsce na tymczasy, przeciez mogłabym wziąć z forum boroki, odpicować i szukać domków.
Ale nie potrafię!
I to jest moja tragedia.
Zwyczajnie nie umiem.
Popatrzcie na Bazyliszkową, na MalgWroclaw...jakie one są świetnymi DT.
Ja nigdy nie oferowałam DT nikomu z forum, i wiedziałam, co robię, bo znam siebie doskonale.
I to właśnie jest tragedia.

Możesz. Musisz.
Z forum nie musisz brać kotów, jak widać, masz pod dostatkiem nieszczęścia. Tego się człowiek uczy - jak szukać domów, a nie brać wszystkich kotów do siebie.
Śpij dobrze i spokojnie, mimo wszystko. Odpocznij i będziemy szukać maluchowi domu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 26, 2012 20:49 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

vip pisze:Ciotki kochane, przepraszam...strasznie mnie głowa rozbolała...
Do jutra, cioteczki!

A mówią,ze od przybytku głowa nie boli.... :mrgreen: śpijcie sobie....sen to zdrowie....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Nie sie 26, 2012 20:51 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

I Gosiu, weź z rana zmień ten tytuł wątku :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie sie 26, 2012 20:59 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Szukania domów człowiek się uczy. Gdybym nie oddawała, miałabym już ponad trzydzieści kotów.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie sie 26, 2012 21:01 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Ja mam to samo, co Vipek...... :( :( :(
Muszę zaraz zrobić jakiś bazarek.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Nie sie 26, 2012 21:08 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

zdaje mi się, że ja bym tez tak miała....
nie umiałabym oddac kiciusia.... :roll:
dlatego wole się za intensywnie nie rozglądać coby nic w oko mi nie wpadło...
na prośbę Ewy poszlam i to kilka razy, angażując w to chodzenie nawet męża, i patrzałam ale na moje szczęście nic mi nie wpadło w oko...

Gosia nie rycz już, będzie dobrze....
śpijcie spokojnie
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Nie sie 26, 2012 21:11 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

johaśka pisze:zdaje mi się, że ja bym tez tak miała....
na prośbę Ewy poszlam i to kilka razy, angażując w to chodzenie nawet męża, i patrzałam ale na moje szczęście nic mi nie wpadło w oko...

śpijcie spokojnie

Człowiek musi się nauczyć pomagania mądrze, a nie zamykania oczu a krzywdę. Nie trzeba się rozglądać intensywnie, wystarczy patrzeć.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie sie 26, 2012 21:15 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Małg ja patrzę i jak widze biede to pomagam...
jadąc na urlop wiedziałam ze na bank jakieś biedactwo będzie przychodziło na dokarmianie tak jak rok temu... i tak było ale wiem, że to nie moj kot, że ma dom, własciciela...ja moge dokarmić
znaczy pewnie jakbym nie miała Rudka i Mania to bym ją (bo to kotka) do domu zabrala.... ale tłumaczę sobie że ona czyjaś....
wierz mi, nie zamykam oczu... ja po prostu nie umiem sobie czasem poradzić z beznadzieją i bezsilnościa.....

z innej beczki: użarła mnie meszka :( :( :(
Ostatnio edytowano Nie sie 26, 2012 21:15 przez johaśka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Nie sie 26, 2012 21:15 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

śpijcie spokojnie

Mysle,ze wiekszosc tak ma,ale góre bierze zdrowy rozsadek - i bardzo dobrze :roll: Nie wyobrazam sobie miec 30 kotów na stanie ...w dodatku nie majac pieniedzy,przy trzech nie jest mi łatwo.Migdał troche nadwyreza budzet,modle sie tylko zeby nie przyplatało sie jakies choróbsko :roll:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie sie 26, 2012 21:17 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

johaśka pisze:Małg ja patrzę i jak widze biede to pomagam...
jadąc na urlop wiedziałam ze na bank jakieś biedactwo będzie przychodziło na dokarmianie tak jak rok temu... i tak było ale wiem, że to nie moj kot, że ma dom, własciciela...ja moge dokarmić
znaczy pewnie jakbym nie miała Rudka i Mania to bym ją (bo to kotka) do domu zabrala.... ale tłumaczę sobie że ona czyjaś....
wierz mi, nie zamykam oczu... ja po prostu nie umiem sobie czasem poradzić z beznadzieją i bezsilnościa.....

Wierzę Ci. Mnie też trudno sobie poradzić. Ale trzeba sobie radzić. A vip nie może zostawić dla siebie wszystkich zwierząt, bo nie poradzi sobie finansowo. Po prostu! Żadne bazarki nie pomogą, to jest pomoc na krótką metę. Trzeba znaleźć dom.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie sie 26, 2012 21:17 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

śpijcie spokojnie

Adopcji trzeba się nauczyć, ale jak to często bywa, to niemoc oddania siedzi w naszych głowach.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

[poprzednia][następna]