Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewexoxo pisze:u nas od dzisiaj zaczęlismy kurację kroplami bacha i liczymy na cuda żeby dopomóc tym cudom to chłopaki zostali wybiegani wieczorem
ruda32 pisze:ewexoxo pisze:u nas od dzisiaj zaczęlismy kurację kroplami bacha i liczymy na cuda żeby dopomóc tym cudom to chłopaki zostali wybiegani wieczorem
trzymam kciuki za chłopaki
u nas Pixi syczy na nowego ,łapoczynów nie było
ewexoxo pisze: Jak przyszłam z pracy to znalazłam biały kołtun na parapecie. A niby w ciągu dnia śpią![]()
ewexoxo pisze: Morris znowu przytył (było 7,1 - jest 7,4!), bo kocury są czasem podkarmiane razem żeby się oswajały ze sobą, ale też jednym wrednym spojrzeniem lub pacnięciem łapy potrafi niepostrzeżenie wygonić Rico od miski, a wtedy wciąga zawartość jak odkurzacz - bez gryzienia. Stoimy w kuchni jak jedzą, pilnujemy, ale to jest naprawdę kwestia odwrócenia się żeby zalać kawę wodą...
![]()
ewexoxo pisze: Zamówiłam dla Morrisa RC light40 (juz nie gastro) i niech się dzieje wola nieba...![]()
aassiiaa pisze:Możesz namoczyć suche w wodzie przed podaniem. Kotu będzie się wydawało, że zjadło sporo bo nie będzie ono pęcznieć w brzuchu później tylko już będzie jadł napęczniałe czyli żołądek bardziej zapcha.
Nie wiem czy napisałam zrozumiale bo dzisiaj miałam ciężki dzień![]()
Jak Moris tak wyjada to karm Rico w innym pomieszczeniu lub na innym poziomie np. szafka.
alix76 pisze::ok:![]()
![]()
kłaków to kiedyś znalazłam tyle, ze starczyłoby na nowego kota
a stado spało sobie przykładnie. Tyle, ze po kolorze mogłam dojść kto komu więcej wyrwał.
ewar pisze:Oczywiście czytam, ale ostatnio nie miałam czasu nic pisać.Ewelina, a tak się broniłaś przed dokoceniemSuper, że są dwa koty, chociaż na razie są drobne problemy.To minie.Nie chcę Cię martwić, ale próbowałam odchudzać koty przy pomocy karmy light
Skutek odwrotny, ale może Tobie się uda
ewar pisze:Ależ ja nie odradzam, po prostu piszę jak to u mnie było.Mela miała bardzo długo syndrom pustej miski, została złapana w szczerym polu, wyglądała jak kociątko, a okazała się być dorosła.Najadała się na zapas, była w pewnym momencie strasznie tłusta.Teraz już ma tylko lekką nadwagę
ewexoxo pisze: ale tak jak aassiiaa pisała - dobrym sposobem jest dawanie jedzenia na innym poziomie. Rico je spokojnie, a Morris go nie zauważa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: jrrMarko i 6 gości