Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 16, 2011 15:18 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, walczymy o Tri, Czarnuszek[']

Bry,

Już prawie udało nam się załatwić Dużą, jeszcze trochę dycha, ale to ostatki sił :twisted:
Od tygodnia chodzimy, kichamy i kaszlemy, Duża wciska nam syrop do pyszczków :evil: to się postanowiliśmy zemścić i ją zarazić, udało się :wink:
Duża ledwo dycha, dociągnęła się do kompa, aby zadzwonić do swojej Dużej, żeby ta przywiozła jej wiejskie mleko, będzie pić z miodem.
Duża jest wściekła, w środę ma planowy zabieg, jak do wtorku nie stanie na nogi to ją nie przyjmą do szpitala, będzie musiała czekać do nowego roku.
Coś nam się wydaje, że jak będzie tak jak dziś to Duża nie dożyje do środy :roll:

Ptachu

p.s. Mru nie wiem czy Duża dożyje do wiosny :roll:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt gru 16, 2011 15:58 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, walczymy o Tri, Czarnuszek[']

Ptachu, lepiej grzej Dużą :(
kto Wam będzie jeść dawał, jak Duża całkiem się położy.
Fasolka praktyczna
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 16, 2011 16:10 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, walczymy o Tri, Czarnuszek[']

Duża nie możesz tego ( rozchorować się) zrobić koteczkom.
Kto z nimi w wigilię pogada.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt gru 16, 2011 16:16 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, walczymy o Tri, Czarnuszek[']

Ptachu nie gadaj głupot, a bierz się do roboty! Już na kolana do Dużej wymruczeć wszystki choróbska!
Zresztą, nie tylko ty, wszystkich zbierz (no, może bez Baśki) i niech wszyscy mrupracują nad zdrowiem Dużej!
Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt gru 16, 2011 18:53 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, walczymy o Tri, Czarnuszek[']

caldien pisze:Ptachu nie gadaj głupot, a bierz się do roboty! Już na kolana do Dużej wymruczeć wszystki choróbska!
Zresztą, nie tylko ty, wszystkich zbierz (no, może bez Baśki) i niech wszyscy mrupracują nad zdrowiem Dużej!
Badylek

Zalesiowa banda zdecydowanie popiera pomysł :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Nie gru 18, 2011 16:16 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, walczymy o Tri, Czarnuszek[']

Baśkę też wciągnijcie do współpracy, koniecznie!!!
Principessa
(nic tak nie przeraża jak ewentualny brak miski!!!)
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie gru 18, 2011 16:52 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, walczymy o Tri, Czarnuszek[']

bagheera pisze:Baśkę też wciągnijcie do współpracy, koniecznie!!!
Principessa
(nic tak nie przeraża jak ewentualny brak miski!!!)

Principessa ma rację :ok:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon gru 19, 2011 12:45 Re: Ptachu 3. Dziłkowcy zagrożeni, walczymy o Tri, Czarnuszek[']

Ja tylko na chwilkę, bo głowa nadal mi pęka a z nosa leci wodospad.
Pilnie szukam miejsca dla rudej kotki, dziecko nagle nabawiło się alergii :roll: .
Proszę podrzucajcie ten wątek : viewtopic.php?f=1&t=137154
Ja idę umierać dalej, niech mnie ktoś dobije.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Śro gru 21, 2011 22:06 Re: Ptachu 3. Pilnie DT dla rudej dziewczynki, str. 71

Ptachu, jak się macie? Jak się miewa Duża?
Martwimy się
Principessa

Nasza Duża robi śledzie, nie wiem po co, przecież koty tego nie jedzą... :roll: A Dużego znielubiłam, bo prawie całą wołowinkę dał do tej paciaji, którą nazywają bigosem... :evil:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw gru 22, 2011 7:59 Re: Ptachu 3. Pilnie DT dla rudej dziewczynki, str. 71

Ptachu?

Mru zaniepokojony
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw gru 22, 2011 12:12 Re: Ptachu 3. Pilnie DT dla rudej dziewczynki, str. 71

Ptachu! Nie obijaj się a do wygrzewania Dużej :roll:
Badylek zmartwiony
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Czw gru 22, 2011 12:40 Re: Ptachu 3. Pilnie DT dla rudej dziewczynki, str. 71

Ptachu jak sytuacja z Baśka.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Czw gru 22, 2011 20:09 Re: Ptachu 3. Pilnie DT dla rudej dziewczynki, str. 71

Duża się na nas mści, ponieważ nie może nas zabić od tak po prostu, załatwiła sobie pomocników, którzy nas maja wykończyć :strach:
Musze na nią donieść do TOZU, mamy pchły !!!!!!! Wszyscy !!!!
Kratunia jest na nie uczulona, wygryzła sobie kuperek przy ogonku.
Duża jest bezmyślna, przyniosła te pchły z dziką i przez ten jej ciężki stan, [dzikiej, choć chyba raczej powinienem powiedzieć stan umysłu Dużej] zapomniała o odpchleniu jej, co z tego, że dzika siedzi zamknięta w klatce, skoro dla pcheł to nie przeszkoda, Duża jest geniuszem idiotów :roll:
Do tego jutro do swojego domu ma jechać jeden z naszych tymczasów, po prostu świetnie, ludzie sobie pomyślą, że Duża to jakaś kolekcjonerka, u której jest brud i pchły, bo żeby było śmieszniej to przez kucie ściany, niektórzy biali wyglądają jak szarzy, bo tarzanie się w gruzie jest super fajne :mrgreen:
Ja się stąd wyprowadzam, póki żyje, ratunku, kto mnie przygarnie

Ptachu, na którego życie czyha Duża

iwcia

Post » Czw gru 22, 2011 20:25 Re: Ptachu 3. Pilnie DT dla rudej dziewczynki, str. 71

Ptachu, nasza durnowata duża też latem przyniosła pchły. Ale panikowała, jak je znalazła :roll:
Tak więc chyba nie mogę Ci zaproponować domu, bo to by było nieodpowiedzialne. Na pociechę mogę powiedzieć, że gdyby duża przytomnie nie powiedziała, żeby jedną sterylizowaną kotkę odpchlić, to ona nie byłaby odpchlona.
A tego kota nie da się odpchlić przed oddaniem :?:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw gru 22, 2011 21:26 Re: Ptachu 3. Pilnie DT dla rudej dziewczynki, str. 71

Fasolko,

Duża ma zawsze w domu taki spikacz na pchły, biegała za nami i wszystkich nas tym psikała, ale mówi, że to może być mało, bo to chodzi o Teosia, a on u nas ma ksywkę Kudłaty, co wiernie oddaje jego wygląd :roll:
Duża w panice zadzwoniła do domku i powiedziała, że kota nie może oddać jutro, ale domek chce kota z gratisem, jakiś dziwny ten dom :wink: ja bym ta nie brał kota z takim gratisem.
Duży się śmieje, że Duża musi podpisać jedną umowę na kota a drugą na pchły ;)
Jest jeszcze drugie dno paniki ;)
Nasza doc mówiła Dużej, że pchły przenoszą tasiemca i Duża się martwi, że ten kot będzie jeszcze jeden gratis miał, bogate życie wewnętrzne :twisted:

Duży z politowaniem popatrzył na to co wyprawia Duża (wszystkie nasze posłanka nam pozabierała i cała pościel pozmieniała) i powiedział jej, że sama też powinna się odpchlić :twisted:

Ptachu nadający z domu wariatów, a dokładniej wariatki

p.s. Biało-czarna Kratunia jest w czarno-szarym kolorze :twisted: i się klei :roll:

iwcia

[poprzednia][następna]