Ale zapominajo że kastraty są porównywane z osobna i niekastraty z osobna i ładujo w jednego wora. Trza ich przeto pilnować i w razie awarii interweniować.
..."4.8 Best in Variety (BIV) a. Best in Variety przyznane zostanie przez sędziego wśród kotów z tej samej grupy kolorystycznej, bez względu na wiek czy płeć, pod warunkiem obecności przynajmniej 3 kotów w tej samej grupie kolorystycznej. b. W przypadku większej ilości rywalizujących kotów można przyznać maksymalnie 3 tytuły BIV (kocięta 3-6 miesięcy, juniorzy 6-10 miesięcy, i koty dorosłe), przy zastosowaniu reguły wymienionej powyżej...."
"...4.9.1 Nominacja do Best in Show (NOM) KaŜdy sędzia moŜe nominować jednego z ocenianych przez siebie kotów w kaŜdej sędziowanej kategorii: - dorosły kocur - dorosła kotka - dorosły kastrat - dorosła kastratka - młodzieŜ 6-10 miesięcy (bez podziału ze względu na płeć) - kocięta 3-6 miesięcy (bez podziału ze względu na płeć) Koty domowe mogą być nominowane bez względu na wiek w kategoriach: - krótkowłosy kocur - krótkowłosa kotka - długowłosy kocur - długowłosa kotka..."
Czy ja wiem, nie wiem czy będą jajeczne nefki. Na radku na razie nikt nie napisał że się wybiera s nefkom, z klubu też nic nie wiem żeby ktoś, może jakie opce bedom.
Ta tylko skad wzionąc jeszcze jedną nevkę z klasykiem, a właściwie to wy już kolora Mimisiowi zmieniałyście, u Natka w rodowodzie nadal figuruje jako 21
My kolora Mimisiowi nie zmieniali, skądże Ci to sie przyszło? A Natka tez jest 21, więc o co biega? U nefków na pewno jeszcze długo nie bedzie podziałkowane na gatunek prunżkuf.