DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 17, 2010 20:57 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

kociska oglądamy, polegują ślicznie :1luvu: Jak klony jednego kociszcza
Gość cudny :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 17, 2010 21:10 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Wielbłądzio pisze:SWOJEGO też byś nie poznała :roll: :twisted: ?

Wszystkie poznałam. Tylko nie chciało mi się wierzyć, że Duńka dała się sfocić "w parterze" i początkowo wzięłam ją za "Paluszka".
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob lip 17, 2010 21:17 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Widać nie przypatrzyłaś się dokładniej twarzyczce. Duńka ma na niej dziczyznę wypisz-wymaluj :strach: , nie sposób pomylić z dobrodusznym, rozbieganym spojrzeniem Plusinka.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob lip 17, 2010 21:25 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Hej Kasiu, Krecia przesłodka! Bierzesz? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lip 17, 2010 21:28 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Która Krecia ? Iskierka ?
Nie, nie biorę :( , biorę tylko na tymczas tego krowiastego bąbla...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob lip 17, 2010 22:26 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Skąd ja znam widoki kotów pokładających się na płytkach :) Przez ten upał przespałam razem z kotami cały dzień... Nawet mi się nie chciało siąść do kompa (co jest ewenementem w moim przypadku), nie wspominając o sprzątaniu, które powinnam popełnić :(

Śliczne masz dzieci :) Gość też piękny :)

Jako nieorientująca się zapytam - dlaczego Duńka to Kot-Widmo?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Sob lip 17, 2010 22:41 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Alyaa pisze:Jako nieorientująca się zapytam - dlaczego Duńka to Kot-Widmo?

Bo Dunia jest 'od nowości' dzika-dzika-dzika :( Trafiła do mnie jako 2- czy 3-miesięczne kocię i niestety nie dała się oswoić :roll: Jako kociaka udawało się jeszcze ją złapać i wziąć normalnie na ręce, od dłuższego czasu jest to praktycznie niewykonalne. Dunieczka jest bardzo czujna, ganiana - zwiewa jak strzała i nie sposób jej dogonić, po drodze ze strachu obowiązkowo 'gubi' siku i kupę :twisted: ... Kiedy uda się wreszcie zmęczyć kocinkę (jak również siebie :twisted: ) do granic możliwości i w takim stanie zagonić ją do otwartej w tym celu na oścież pustej szafki śmietnikowej, pozostaje jeszcze problem przechwycenia i wpakowania do transportera - tu nie obejdzie się bez grubego ręcznika i rękawic :twisted: Dunia urzęduje sobie najczęściej na górnej szafce w kuchni, tuż pod sufitem; schodzi zazwyczaj tylko w porze posiłków i w celu skorzystania z kuwety (co - o dziwo - czyni wzorowo). Ja widuję ją dosyć rzadko, większość moich Gości - prawie w ogólne, a co najwyżej: jej śliczne czarne czubki uszu i białe koniuszki rzęs...

Wielbłądzio

Post » Nie lip 18, 2010 12:15 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Wielbłądzio pisze:Gdyby ktoś był ciekawy, co moje dzieci robią w ten upał...

Jedzą czereśnie na przykład 8) :wink: .......................

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

........po czym biorą się za mycie futerka :wink: ...............

Obrazek

Obrazek

......przymierzają się do wyjazdu na zasłużone wakacje :lol: .............

Obrazek

Obrazek

........szukają ochłody w wannie ...............

Obrazek

Obrazek

......bądź też na kuchennych szafkach ...........

Obrazek

Obrazek

Obrazek

........ale i tak najlepiej jest na chłodnej podłodze :wink: ..............

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec zagadka 8) , czyje są te piękne oczy ? 8) .........

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lip 18, 2010 16:12 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Dziękujemy Pawełku, fotki są przepiękne !!!
Pluszak z czereśniami wymiata :mrgreen:
Dziś pobił się z... ręcznikiem :roll:

To jak, zgaduje ktoś :wink: ?

bubor pisze:Na koniec zagadka 8) , czyje są te piękne oczy ? 8) .........

Obrazek

Wielbłądzio

Post » Nie lip 18, 2010 16:22 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Lizak też lubi czereśnie. Potem pestkami wymiotuje.

Jakie piękne zdjęcia :1luvu: :1luvu: :1luvu: ! Piękne koty masz!

Marmurka nie biorę :mrgreen: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie lip 18, 2010 16:23 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Wielbłądzio pisze:Dziękujemy Pawełku, fotki są przepiękne !!!
Pluszak z czereśniami wymiata :mrgreen:
Dziś pobił się z... ręcznikiem :roll:

To jak, zgaduje ktoś :wink: ?

bubor pisze:Na koniec zagadka 8) , czyje są te piękne oczy ? 8) .........

Obrazek

Nie Maciej - bo on jest czekoladowy.
Nie Dunia - bo ma białe i na ręce nie da się wziąć
Nie Paluszek - to od razu widać.
Nie Bidzia
Zostają dwa :mrgreen: .

Marcelibu

Post » Nie lip 18, 2010 16:25 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Busieńka??? Nie biorę nagrody, nawet jeżeli to marmurkowy kotek :mrgreen: .

Marcelibu

Post » Nie lip 18, 2010 16:28 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Marcelibu pisze:Busieńka??? Nie biorę nagrody, nawet jeżeli to marmurkowy kotek :mrgreen: .

BINGO :balony:

Nagrodą jest właśnie Królewna wraz z zapasem żywności w postaci czterech 24-paków Cosmy oraz z nową pluszową budką i nowym (niezłożonym jeszcze) mini-drapakiem :mrgreen:

I proszę mi tu nie grymasić. Ciesz się, że nie marmur :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie lip 18, 2010 16:30 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Wielbłądzio pisze:
Marcelibu pisze:Busieńka??? Nie biorę nagrody, nawet jeżeli to marmurkowy kotek :mrgreen: .

BINGO :balony:

Nagrodą jest właśnie Królewna wraz z zapasem żywności w postaci czterech 24-paków Cosmy oraz z nową pluszową budką i nowym (niezłożonym jeszcze) mini-drapakiem :mrgreen:

I proszę mi tu nie grymasić. Ciesz się, że nie marmur :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk: Ostatnie zdanie spowodowało u mnie salwę śmiechu.

Marcelibu

Post » Nie lip 18, 2010 17:30 Re: Co Dranie to Dranie. Kocie cmentarzysko;) i Gość s. 69.

Wielbłądzio pisze:Która Krecia ? Iskierka ?
Nie, nie biorę :( , biorę tylko na tymczas tego krowiastego bąbla...

Iskierka. 8) Kr :mrgreen: ówki dają mleczko, nie narzekaj.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]