Tesiowy zakątek .... cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 28, 2010 11:54 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

Dobre wieści, mieszkanko :ok:
Cudnie, że spełniło się marzenie i urządzanie go... ach :)
Co do materiałów, to jakiś na "a" jest polecany, alanta, atlanta pewnie jakoś inaczej :lol: ale coś w tym stylu o ile pamiętam. Ja mam bardzo dobry w sensie antykłakowości, ale nazwa? Musiałabym poszperać. Ale niestety jak pazuki nie obięte bywają to Estian potrafił małe dziureczki zrobić na opraciu fotela jak "przelatywał" przez fotel na drapak, zahaczać się nie zahacza ani śladów od pazurków nie ma od "normalnego drapięcia" no ale przebić idzie.
To taki materiał który wyglada trochę jak zamsz taki lekko dłuższy? Z tym, że miły jest, nie jak zamsz. Jakoś na"n" się nazywa. No dużo Ci pomogłam :lol: Takie pomieszane jakby kierunki ma, cienie takie zależy jak dotkniesz, usiądziesz.
Ale pytaj sprzedawcy w salonie, sklepie - ja też mówiłam, że potrzebny mi materiał "anty koci" :) Oni teraz wiedzą o co chodzi, znają się.

Martwisz, że chcesz na amen opuścić nas. :( Regularnie może nie zaglądam, ale starałam się i będzie mi brak.
Doskonale Cię rozumiem, że chcesz ograniczyć córci dostęp do netu. Ale (no, znowu się powymądrzam :mrgreen: wybacz) całkowite odcięcie to też nie jest najlepsze. Powinno się po prostu wydzielić ilość godzin i ani trochę więcej. Ale trzeba być konsekwentnym i stanowczym. Łatwo się mówi, wiem.
Mąż odciął syna całowicie, nerwy mu puściły jak syn siedział nocami i za nic miał odłączenia kabla na noc. Włączał sobie. Miesiąc przetrzymałam (no kara musi być) i tłumaczyłam meżowi, że całkowite odcięcie to nie jest też dobra sprawa. Teraz takie czasy, interent jest potrzebny, to takie w tej chwili zastępstwo wielu innych rzeczy które przeszły do lamusa (niestety w wielu przypadkach - ale tego nie zmienimy). No dobra, to powiedziałam co wiedziałam :lol: Wybacz i oczywiście rób jak uważasz za najwłaściwsze :)
Pozdrawiamy cieplutko.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw paź 28, 2010 16:57 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

eeee, chyba tak na amen to jednak mas nie opuścisz :) Jak założysz necik w nowym mieszkanku, to wracaj, będziemy czekać :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw paź 28, 2010 19:30 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

Dziękujemy Wam za tyle ciepłych słów :1luvu: prawdę mówiąc nie myślałam ,że ktoś na nas będzie czekał :oops:

Dziękujemy, dziękujemy ,dziękujemy :D :1luvu:

Wiem ,że takie odcięcie całkowite od netu ( mam na myśli córcię) nie jest dobre , wiem wiem....
Mam jednak nadzieję ,że przeprowadzka i całe to zamieszanie z tym związane i ta nasza rodzinna radość sprawią ,że może trochę zapomni i odpocznie od tego ...
Czuje ,że właśnie teraz będzie taki czas totalnie rodzinny...ja, córa i mąż ....no i Tesia :kotek:

Wiecie nasza trójka czekała na ten moment 14 długich lat....
Tego co przeżywaliśmy czekając na własny kąt nie da się opisać....
To była długa podróż... 14 lat ... nie mogę uwierzyć ....

I teraz czuję ,że tak potrzebujemy siebie i tego takiego poprostu oddzielenia się od rodziców , zamieszkania tylko ze sobą....

Nie macie pojęcia jak się czuję .... jakbym dopiero wyszła za mąż ...
Swoje mieszkanko ...kurcze nie mogę w to uwierzyć , nie wiem nawet jak wziąźć to moje totalne szczęście i w końcu zacząć się nim cieszyć....
Płakać ze szczęścia, skakać, normalnie chyba oszaleję to takie przecudne uczucie :1luvu:
Boję się zacząć cieszyć tym moim szczęściem ,żeby nie pękło jak bańka mydlana...ale chyba już nie ma takiej opcji....
Ale uwierzę w to wszystko jak zaczniemy mieszkać na swoim :D
Wiem napewno będzie ciężko ...najdroższe kosmetyki pójdą w kąt,balejaże, najnowsze ciuchy ale a tam za to są też tańsze i wcale nienajgorsze :D poza tym za zaoszczędzone pieniądze będę mogła w końcu kupić sobie coś do domu :D ,a to jest takie nowe dla mnie doznanie :D

Czuję ,że cała nasza trójka odnajdzie się po wielu długich latach :D

Myślę też o Tesi jak zniesie przeprowadzkę :?:
Nieraz coś robię albo siedzę zamyślona i nagle patrzę ,a Tesiula siedzi obok mnie z ogromnymi oczyma wlepionymi we mnie jakby wogóle nie oddychała i mam wrażenie jakby coś przeczuwała, jakby miała obawy i chciała zapytać o coś....
Biorę ją wtedy na kolanka i czule głaszczę ,a Ona wącha mi nosek jakby sprawdzała czy ja to ja...
Mam wrażenie ,że Ona coś przeczuwa :roll: zwierzęta przecież tak mają 8)

Kotka mojej koleżanki po przeprowadzce tydzień nie jadła ,ani siku ani kupki nic 8O siedziała tylko w wersalce :(

Martwię się o Tesię... miałam nadzieję ,że jak przeniesiemy jej spanka i inne przedmioty z jej zapachami to będzie dobrze ,a tu koleżanka mnie pocieszyła...
Tesia mieszkała tu od maleńkiego zna każdy zakamarek ,a na nowym ...pozna powiecie nowe :lol:

Mam nadzieję ,że wszystko będzie dobrze :D
A jak się zadomowimy i nacieszymy wszystkim i sobą napewno zjawimy się na necie i tutaj :1luvu:

Pamiętajcie o nas w swych myślach :oops:

Przytulamy :1luvu:
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Czw paź 28, 2010 21:16 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

Mruczko , będziemy cierpliwie czekac na Ciebie :1luvu:
Ale nie za długo , bo też chcemy zobaczyc Wasze gniazdko :ok:
Cieszę się razem z Tobą , bo widzę ,że w końcu naprawdę promieniejsz szczęściem , oby tak caly czas było :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw paź 28, 2010 21:46 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

Mruczka78 pisze:

Bedziemy. :) Ale i tak wiem, no mam nadzieję, że wrócisz i to może szybciej niż myślisz :P I za to kciuki :ok:

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw paź 28, 2010 21:55 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

Nelly pisze:
Mruczka78 pisze:

Bedziemy. :) Ale i tak wiem, no mam nadzieję, że wrócisz i to może szybciej niż myślisz :P I za to kciuki :ok:

Wróci! :kotek: :kotek: :ok: :ok:
Powodzenia Gosiu!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt paź 29, 2010 18:04 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękuje :D Wam za te słowa :1luvu:
Obrazek

Mruczka78

Post » Pt paź 29, 2010 18:26 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

Mruczka78 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękuje :D Wam za te słowa :1luvu:

o jak fajnie ,że znowu sie pokazalaś :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt paź 29, 2010 20:28 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

Jak cudownie czytać takie słowa. Życzę, żeby to uczucie szczęścia Was nie opuszczało. Cieszcie się sobą i nowym mieszkankiem :) A Tesiulka nie ma wyjścia - na pewno to przeżyje po swojemu, ale Wy jesteście jej rodziną, przyzwyczai się do nowego miejsca, jeśli Wy tam będziecie. No i nie zapominajcie o tym, że w tym czasie szczeghólnym dla Was wszystkich ona będzie potrzebowała troszkę więcej uwagi niż zazwyczaj :) Koty są mądre.
No i będziemy tu czekać :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie paź 31, 2010 19:32 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

Dziękujemy dziękujemy Wam ,może jeszcze jutro zaglądne :wink:
Obrazek

Mruczka78

Post » Nie paź 31, 2010 19:34 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie paź 31, 2010 19:35 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

Wiecie wysłałam zdjęcia Tesi na konkurs POSZUKIWANY NAJPIĘKNIEJSZY KOT W POLSCE :D
Jak natrafiliście na ten konkurs to napewno będziecie wiedzieć o co chodzi :wink:
Trzymajcie kciuki :ok: :D
Obrazek

Mruczka78

Post » Nie paź 31, 2010 19:35 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

kalair pisze::ok: :ok: :ok:

Witajcie Kretki :D
Obrazek

Mruczka78

Post » Nie paź 31, 2010 19:51 Re: Tesiowy zakątek .... cz.3

Dla Wszystkich Was Tesinka :kotek: :1luvu: