Banda Prawdziwych Drani. Part One. PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 08, 2009 10:53

oczywiście przy Biduni się z ryczałam ,obiecałam sobie że mam dość płaczu na co dzień i mijam cię szerokim łukiem,ale niestety jak inni czekam z niecierpliwością co nowego napiszesz.... :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sty 08, 2009 11:17

:oops:

dziewczyny, litości, muszę jeszcze dokończyć sprzątanie :twisted: , potem wychodzę do lekarza, a wieczorem przychodzi facet do pralki...
ale będzie, będzie 8) leży właśnie toto durne na środku dywanu i przekrzywia łepek, udaje że coś rozumie :roll: :wink:

reszta szarańczy stara się jak zwykle wyeliminować możliwie jak najszybciej efekty moich czynności porządkowych :twisted: depczą kanalie po wypolerowanych blatach kuchennych, wskakują do umytej (i z tego tytułu mokrawej :twisted:) wanny... dywan jeszcze cały w sierści, ale skoro tylko go odfutrzę i odkurzę, zaczną się na nim kotłować :twisted: :twisted: :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw sty 08, 2009 11:52

Ja też przebieram nogami z niecierpliwości, bo też mam przygłupiego kota. Ciekawe czy Piotruś przebije Siupsiupka?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw sty 08, 2009 13:03

widzisz Gieniu, Siupek ma chociaż w miarę inteligentny wyraz twarzy :roll: chociaż to, więc chociaż pozory może stwarzać... :roll: a Piopluś... proszę bardzo. niektóre z Was już widziały w wątku Chlorów, ale nie wszystkie - a to jest niezaprzeczalny dowód...
Obrazek Obrazek Obrazek
:roll:

taa, zgadza się, już skończyłam sprzątać. nie zdążyłam powylewać wody z misek, kiedy Duńka (nałykawszy się niepogryzionych chrupek) obrzygała parapet w pokoju, podłogę i blat kuchenny :twisted: kretyn z paluszkami poszedł dla odmiany do łazienki bić się z kuwetą (on już tak ma :roll: ) i wywalił tę ostatnią do góry dnem :twisted:

...a przecież ja nie zdradzałam nikomu tajemnic z Olimpu :crying:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw sty 08, 2009 16:10

Wielbłądzio pisze: dywan jeszcze cały w sierści, ale skoro tylko go odfutrzę i odkurzę, zaczną się na nim kotłować :twisted: :twisted: :twisted:

Hmm... To może po prostu odpuść sobie odkurzanie? :mrgreen:

P.s. Pioplunio ma absolutnie fenomenalny wyraz twarzy :mrgreen:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw sty 08, 2009 16:13

Znaczit, wsio normalno. Moje paskudki (zwłaszcza kot-niebieskie widmo) też skutecznie eliminują wszelkie ślady przeprowadzanych porządków, w czym na dodatek dzielnie sekundują im moje dwie córki. W rezultacie nikt poza najbliższą rodziną nas nie odwiedza bo wstyd mi kogoś obcego do domu wpuścić. Uszarpane firanki, rozwalony stosik prania, którego nie zdążyłam włożyć do szafy, fruwające paprotki, rozwleczone drobne zabawki córek, służące kotom za piłkę nożną, podarte w strzępy gazety etc. etc. Regularny śmietnik :roll: . Pralka na szczęście jest sprawna. :wink:

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

Post » Czw sty 08, 2009 16:18

Wielbłądzio pisze:niektóre z Was już widziały w wątku Chlorów, ale nie wszystkie - a to jest niezaprzeczalny dowód...
Obrazek Obrazek

Kot trochę język wystawił i zaraz, że głupią ma minę :roll: Może się wentylował, hę?
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt sty 09, 2009 0:16

problem w tym, że to jest jego zwyczajowa mina :roll: tudzież bez jęzorka, ale obowiązkowo z niedomkniętym pyszczkiem :roll:
...
w pralce tzw. fartuch jest do wymiany i diabli go wiedzą, kiedy zostanie sprowadzony nowy :twisted: :(
...
przepraszam, że mnie nie było, już biorę się za Głupola... to może trochę potrwać, bo jestem padnięta :roll: , wobec czego dwa bonusy:

1. dla fetyszystek;)
Obrazek Obrazek

2. najnowsze Draństwo
UWAGA KONKURS;)!!!
kto poda mi we właściwej kolejności imiona wszystkich osobników występujących na zdjęciach? imię=oczywiście wystarczy jedna wersja imienia, byle pasowała do właściwego kota;)
NAGRODA: pomyślimy... :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

dla ułatwienia dodam jeszcze, że poza jednym wspólnym zdjęciem każdy Drań występuje solo tylko raz:) no i jedno z nich - jak już kilkakrotnie zaznaczałam - nie jest Draniem ani ciut ciut

Wielbłądzio

Post » Pt sty 09, 2009 2:09

9. Pluniek - Bez Mózgu :roll:
nazywany opcjonalnie Piotrusiem, Plusiem, Pluszem, Pluniem, Plusikiem, Pluszastym, Ploplem, Piopluniem, Głupolinim, Tym z Paluszkami... jak również Bezmóżdżem, Kretynem, Debilem, Idiotą, Imbecylem itp. :oops:

Co z tego, że Pluszak jest śliczny... Co z tego, że ma duże żółciutkie oczy, prześliczną jedwabiście miękką sierść (śmiem twierdzić, że dwadzieścia pokoleń temu mógł mieć rasowych przodków;)) i słynne kultowe już paluszki;)... Co z tego, że jest miziasty do namolności i mruczy prawie tak często jak Maciej... Piotrunio jest niestety kotem upośledzonym umysłowo :roll: Ciężko i chyba nieuleczalnie :roll:
Jego dewizą życiową mogłaby stać się trawestacja pewnej słynnej maksymy, z dodaną na początku partykułą przeczącą: Nie myślę, więc jestem. Biedny Kartezjusz przewraca się w grobie :twisted:

Pluniek jest najmłodszy z mojej zbieraniny i jest tu najkrócej - od maja 2008. Kolejny 'wypadek przy pracy' - tymczasowaniu, tym razem już recydywa :oops: Drugi (i miejmy nadzieję ostatni) z moich czarnych koczurów wzięty tylko na tymczas i druga 'love at first sight' :oops: W przeciwieństwie do przypadku Maciejka, Piotrusia naprawdę zamierzałam oddać, przez pierwsze kilka dni naprawdę myślałam o nim jako o tymczasie... I pewnie bym mimo wszystko oddała, gdyby po tych kilku dniach się ciężko nie rozchorował - na tyle ciężko, że na kilka kolejnych jego życie zawisło na włosku... Kiedy nosiłam go którejś nocy pólprzytomnego na rękach, zdałam sobie sprawę z tego, że znów jestem stracona - jeśli przeżyje, nie oddam :oops: . Nikomu, ale to nikomu :oops: Przeżył. I na nic się zdały tłumaczenia rozsądnej jopop, Doktora, czarnej_agis, mojej własnej Babci... Uparłam się :oops:
No i mam tego najdroższego kretyna świata, to słodkie bezmóżdże, tego wypierdka mamuta i wybryk natury :roll: :wink: ...
Plusiek ma coś koło półtora roku. Zastanawiam się, czy w akcie łaski można go jeszcze nazywać 'bardzo młodym' i czy w związku z tym warto mieć marną nadzieję, że może jeszcze zmądrzeje. Na razie sytuacja przedstawia się wprost katastrofalnie :roll: Kiedyś w przypływie rozpaczy nazywałam Półgłówkiem Bożym Lilusia - ale poznawszy Piopla, szybko tego zaniechałam. Lilek, aczkolwiek nadpobudliwy i rąbnięty :twisted: , jest też bardzo inteligentny, tymczasem Piopluś...
O próżni w jego głowie świadczy m.in. wiecznie rozbiegany wzrok, stale niedomknięty pyszczek i często gęsto wywalony jęzor :roll: A z czynów... Czy normalny kot wskakiwałby umyślnie prosto na (odstawione na moment w celu przesunięcia ciucha na desce) rozpalone żelazko...? czy tak rozkosznie bawiłby się kradzionymi z łazienki żyletkami do nóg, czy wkładałby przez szparę łeb do nagrzanego piecyka, czy przymierzałby się do picia wody z wybielinką :strach: ...? czy mając choć trochę instynktu samozachowaczego, pierwszy atakowałby (dla zabawy rzecz jasna :roll: ) Tadźkę...? i czy byłby aż takim kleptomanem...? Kradnie dosłownie wszystko, jego drugą dewizą mogłoby być Kradnę więc jestem :roll: Nie warto wspominać o jedzeniu, to chyba oczywiste (i mniejsza o to, że kradnie niekoniecznie typowo kocie przysmaki) - ale poza jedzeniem jego łupami padają m.in.: wyżej wspomniane maszynki, wszelkiego rodzaju pisaki (długopisy, cienkopisy, ołówki), patyczki do usuwania skórek, klucze, moja bielizna, komórka, cążki i pilniczki, tampony :roll: Zabieram, tłumaczę, proszę, uczę siódmego przykazania :twisted: , daję kocie zabawki... Jak kradł tak kradnie :(
Nudzi mu się troszeczkę tutaj, to widać. Wypierdek mamuci jeden, chciałby się cały czas bawić, podczas kiedy inne koty są na to zbyt leniwe (a co poniektóre i zbyt poważne) i zwyczajnie mają go dosyć. Podchodzi, paca łapką, podgryza, siada naprzeciwko i zaczyna grrroźnie mruczeć... Norysia go kompletnie olewa, Maciuś delikatnie oddaje i się odsuwa, Ropcio zaczyna histerycznie krzyczeć, Tadźka - jak to ona - od razu przystępuje do ataku :twisted: ... Piopylek za każdym razem ('razy' zdarzają się od maja zeszłego roku) sprawia wrażenie kompletnie zdziwionego, jego mina i postawione uszy pytają 'no jak to, to nie chcesz się ze mną zaprzyjaźnić?!'... Ja też bywam zaczepiana - i aczkolwiek najczęściej wypierdek osiąga swój cel, tj. z litości biorę go na ręce, czasami zdarza mi się też niestety obdarzyć go jakąś (czytaj na początku;)) inwektywą :oops: , np. wtedy kiedy mocno kąsa mnie w palce u stóp :roll: Jedynym aniołem jest oczywiście Bidzia: nieważne jak mocno ją ugryzie, po raz który obudzi czy wykradnie z miski karmę (Biduś musi jeść urinary) - ona zawsze pozwoli się przytulić, wyliże, ustąpi miejsca, pogra w łapki :wink:
Piopluń zupełnie nie jest w typie moich ukochanych czarnych koczurów, żaden tam z niego koczur, tylko zwykły kochany przygłupek :roll: :wink:

Pocieszcie mnie: on jeszcze zmądrzeje, prawda...? Prawda?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

z kategorii 'udaję, że rozumuję':
Obrazek Obrazek

i rundka z Lilanem:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

aha. zdradzę chyba wstydliwy sekret... Pluń zakochał się na zabój i bez wzajemności :wink: zakochał się... w moich zielonych kapciach w kwiatki :roll: dopada ich, siada na nich albo obok, na jego pyszczku pojawia się ekstaza... i niech no tylko albo ja spróbuję mu te kapcie zabrać albo któryś Drań się zbliżyć... w życiu bym nie uwierzyła, że Pluszak umie tak warczeć :strach:

Wielbłądzio

Post » Pt sty 09, 2009 8:01

Wielbłądzio pisze:UWAGA KONKURS;)!!!
kto poda mi we właściwej kolejności imiona wszystkich osobników występujących na zdjęciach? imię=oczywiście wystarczy jedna wersja imienia, byle pasowała do właściwego kota;)
NAGRODA: pomyślimy... :wink:

Znowu chcesz upchnąć komuś Juliana? :roll:
:twisted: :twisted: :twisted:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt sty 09, 2009 8:27

Wielbłądzio,okrutna jesteś normalnie! :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sty 09, 2009 8:52

Uschi pisze:
Wielbłądzio pisze:NAGRODA: pomyślimy... :wink:

:strach:
W tej sytuacji nie wiem, czy dobrze robię startując w konkursie :roll:
Ale co mi tam, spróbuję:
Po kolei od pierwszego zdjęcia: Tadźka, Bolcia, Duńka, Lili vel Julian, Maciek, Norcia, Bidzia/Ziutka, Piopluś, Ropulek, na wspólnym Norcia i (?)... no właśnie - Ropulek?

P.s. Paluszkowiec jest the best :lol:

Hmm, tak czytam o Twoich "tymczasach" - pocieszające, bo też mam trzy takie, które niby to miały iść do dobrych ludzi ;)

skaskaNH

Post » Pt sty 09, 2009 10:46

skaskaNH pisze:
Uschi pisze:
Wielbłądzio pisze:NAGRODA: pomyślimy... :wink:

:strach:
W tej sytuacji nie wiem, czy dobrze robię startując w konkursie :roll:
Ale co mi tam, spróbuję:
Po kolei od pierwszego zdjęcia: Tadźka, Bolcia, Duńka, Lili vel Julian, Maciek, Norcia, Bidzia/Ziutka, Piopluś, Ropulek, na wspólnym Norcia i (?)... no właśnie - Ropulek?

P.s. Paluszkowiec jest the best :lol:

Hmm, tak czytam o Twoich "tymczasach" - pocieszające, bo też mam trzy takie, które niby to miały iść do dobrych ludzi ;)

Uschi, rozgryzłaś mnie :crying: przecież po to właśnie wymyśliłam ten konkurs :crying:
a on tu teraz przyszedł, położył się z łbem na mojej (piszącej) dłoni i zaczął gruchać :wink: chyba ma nadzieję na nowy, lepszy dom...

skaska
, jesteś genialna :king: !!!
i zgadza się, na wspólnym jest Żabsko :)
domyślam się, że nagrodą w powyżśzej wersji nie jesteś zainteresowana :twisted: , wobec czego... może chociaż Pluńka? on jest naprawdę kochany, rozbrajający, niepamiętliwy... no durny tylko :roll:

Wielbłądzio

Post » Pt sty 09, 2009 11:07

Wielbłądzio pisze:
skaska
, jesteś genialna :king: !!!
i zgadza się, na wspólnym jest Żabsko :)
Czyli jednak zgadłam? :dance2: :smokin:

Wielbłądzio pisze:domyślam się, że nagrodą w powyżśzej wersji nie jesteś zainteresowana :twisted: , wobec czego... może chociaż Pluńka? on jest naprawdę kochany, rozbrajający, niepamiętliwy... no durny tylko :roll:

Czy jedynymi dostępnymi nagrodami w tym konkursie są koty? Czy ja już pisałam, że nie cierpię kotów? :twisted:

Plunio co prawda jest słodki... :roll:

ale ja naprawdę nie cierpię kotów, no! :twisted:

skaskaNH

Post » Pt sty 09, 2009 11:13

Chyba muszę zacząć inaczej patrzeć na Siupsiupka ;) Siupsiupek ma przynajmniej resztki instynktu samozachowawczego ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]