Gutkowe potworki :) I urodzinowy prezent Regusia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 26, 2008 17:52

Dawno mnie tu nie było, a trochę sie pozmieniało. Mamy w końcu swoje własne cztery kąty i było błogo, tyle że wczoraj wydarzyło sie takie cos przykre i smutno mi.
Kociate znudzone, ożywiaja sie wieczorem, polując na ćmy i inne żyjątka. Gustaw na ogół idealny... chyba, że wytarza sie akurat w czyms aromatycznym. Bleeeeeeee :!:

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Wto sie 26, 2008 19:04

Nie pochwaliłaś się Burakiem bawiącym się publicznie :!: na drapaku.

Wstaw jakąś fotę rozbawionego futra.

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Śro sie 27, 2008 12:38

Bym się pochwaliła... Ale mam komputer po formatowaniu a nie pozapisywałam rozmaitych haseł :oops: Zaraz spróbuje się włamać na swo własny profil na stronce zdjęciowej :D

Gutek

Post » Śro sie 27, 2008 17:11

Udało się :!:
Odsłona pierwsza; Burak i jego drapak
Obrazek
Obrazek
Odsłona druga: Tekuś Paskudek preferuje kanapę Gutka
Obrazek
A Gutek wcale mu nie zazdrości, bo jest jedynym futrem, które jeżdzi ze mna na wypady weekendowe 8)
Obrazek

Gutek

Post » Śro sie 27, 2008 17:23

Zapomniałam o Bazylim :oops:
Bazyli mieszka w naszej łazience i jest kotem idealnym, polecam :!:
Obrazek

Gutek

Post » Sob sie 30, 2008 11:31

Koniec miesiąca. W lodówce pustki, w pojemniku z suchą karma pustki, w portfelu pustki, w kuwecie... A nie. W kuwecie ok, jest jeszcze zapas nienapoczętego żwirku :D Gorzej, ze w progu kuchni siedzi biały, gruby kot, który jest głodny smiertelnie pięć minut po tym jak skończy jeść. I co zrobić z tym fantem? Jak nauczyc białego grubasa, że rosołek z mięskiem i ryżem tez jest jadalny? Jak na razie zapodałam tuńczyka, do poniedziałku musi być chociaz po kilka ziarenek suchego, bo gruby zrobi strajk. Szkoda, ze nie może tak jak ja przetłumaczyć sobie, że koniec miesiąca służy odchudzaniu?
Bury kot jest bardziej wyrozumiały. "O, kurrrrczaczek? Mniam! O, Gutek dostał kolację? To ja mu pomogę jeść!"
Gruby kot ukrywa opasłość :lol:
Obrazek
Obrazek
Buranio wie, ze jest szczuplejszy, ale twardo goni tekusia :lol:
Obrazek
Obrazek

Gutek

Post » Sob wrz 13, 2008 17:05

Taaaaaaak, oswojony Burak :evil: Nie zauważyłam, że jest w kanciapie i intensywnie trzepałam plecak z kocich kudłów - któryś hrabia się na nim wyspał. Buraka poderwało i spiep...ł tak, że wyrwał z framugi drzwi. Takie plastikowe, ale drzwi. Znaczy, ze leciał na oślep i było mu wszystko jedno gdzie, byle dalej. Nosz kurna, kiedy on w końcu zapomni tamto życie??

Gutek

Post » Śro wrz 24, 2008 21:07

Wątek sama sobie piszę, nikt się nie odzywa, ale co tam. Przypadek i Pomyłka zatymczasowały całkiem przypadkiem, miały być dzikuski na oswajanie a tu proszę. Dwa działkowe szczęścia, już doszły do siebie po zimnym zesztywnieniu działkowym :D roznoszą dom i udowadniają Buraniowi i Tekili, ze kochani z nich wujciowie. Do Gucia odnoszą się z rezerwą, ale już mu nie schodzą z drogi. Marzy mi się dla nich wspólny domek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Na działkach została cudna tri - mamusia, i starszy brat lub siostra. Dzikusek, miałam go w rękach ale tak mi okazał, że mnie nie lubi że puściłam. Ręce już mi się goją i złapię drania. Mamę wysterylizuję ale nie mam miejsca żeby ją wziąć i szukać domu. Obfocę i będę szukać, ale czeka ją jesień a może i zima na działkach :cry:

Gutek

Post » Czw wrz 25, 2008 20:13

Czy była już łapanka?
Masz kolejnego kociaka i kotkę?

Czy maluchy podporządkowały sobie już Gutka?

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Sob wrz 27, 2008 18:40

Guciuś całkiem pod opuszkiem kociąt.
Obrazek

Buranio natomiast został karmiącą matką. Nie wiem co kocurowi padło na psychikę, modlę się, żeby Przypadek i Pomyłka szybko znalazły dom :love:
Obrazek

Gutek

Post » Sob wrz 27, 2008 23:11

Burak kocha swoje przybrane dzieci. Myje im główki, wylizuje brzuszki. Pozwala po sobie deptać, gryźć uszy. Jeśli któreś dziecko zginie mu ze ślepawych oczek na dłużej niż 10 minut Buraczek zaczyna sie niepokoić. Chodzi po domu i "ćwierka". Właśnie ułożył się do snu na wersalce. Głowę wtulił w futerko Gucia, Pomyłka śpi z nosem w jego brzuchu. Tylna łapka przerzucona przez Pomyłkowy brzuszek. Do tyłka Pomyłki przytulony jest Przypadek.
Obrazek
Tekuś jest na "nie". Zbuntowany i odseparowany od reszty futer spi na podłodze. Ale to tylko poza :lol: Opiekuje się maluchami jak nie mam aparatu pod ręką :)

Gutek

Post » Nie wrz 28, 2008 8:22

ale słodki widok - przybrana "mamusia" niesamowita :-)
co w tych kocurkach jest - u mnie małym tymczasowym Jovim zajął się Bazyl, daje się ciumkać

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Nie wrz 28, 2008 8:25

Poczciwe Buraczysko :love:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon wrz 29, 2008 0:31

Mamuś Burak opiekujący sie i przejęty rolą :lol:
Obrazek

Gutek

Post » Pon wrz 29, 2008 5:33

Burak p.o. matki :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]