Z pamiętnika Białko-Tosi (za TM :( ) i Figi (za TM :( )

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 04, 2005 23:55

Łódzki van swietnie sobie radzi także pod prysznicem :twisted:
Obrazek

O-l-g-a

Od: Śro sie 11, 2004 1:46

Post » Nie cze 05, 2005 0:04

Hihi, no tak, przecież to odmiana ulepszona :lol:
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Pon cze 06, 2005 10:59

Tu Tosia mówi:

Phi... van cat to... van cat tamto...
Moze i Figusia jest rasowom kotkom, ale na pewno nie byla zagramanicom!
A ja byłam. O! Nie wiezycie :?: Prose bardzo...oto zdjencie z mojej wyciecki Doparyza :
http://upload.miau.pl/1/17046.jpg
Moje panienki
Obrazek

wujo sredniak

Od: Nie mar 06, 2005 23:58

Post » Pon cze 06, 2005 11:43

Tosia bój się Boga 8O co ty robisz na środku ulicy??
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon cze 06, 2005 11:48

Magija pisze:Tosia bój się Boga 8O co ty robisz na środku ulicy??

Tosia:
Nie widzis Ciocia? Słam sobie pod Uk Triumfalny :D Ale siem oglondałam cały cas 8)
Moje panienki
Obrazek

wujo sredniak

Post » Czw cze 09, 2005 13:39

Z pamiętnika Tośki i Figi:

To mówię ja, Tosia.
Znalazłam sobie ulubione miejsce do spania w nocy. To miejsce to poduszka Kasik. Zaraz za jej głową. Rozmawiałam z Figą, ona nigdy tam nie sypia bo twierdzi, że jej za ciasno i woli spać koło tego dużego siedzącego misia ( http://kasik31.fm.interia.pl/PIC_0118c.jpg ) albo przytulić się do Kasik. Mnie się tam podoba. Poduszka tylko trochę jest za mała i czasem śpię po prostu na głowie Kasik, no przecież nie moja wina, że mam za mało miejsca, tak? 8O
Poza tym bez zmian, uważam ten domek za swój już zupełnie, a Kasik jak rozmawiała ze swoim Tatą i on pytał kiedy mnie przywiezie (noo, Figunię też, ale o mnie też pytał! :dance: ) to powiedziała, że się już za...zakli...zakalimazowałam :?: (nie wiem co to znaczy, takie trudne słowo) i że już niedługo mnie zabierze do Figuni Państwa i że teraz to się już nie będę stresować tak bardzo że gdzieś jadę :ok: :dance2: No pewnie, że nie będę, też coś... odważnym kotkiem jestem w końcu, nie? :lol:
Tyle na dziś,
Pozdrawiamy
Tosia i Figa (ale ona śpi)

kasik30

Post » Pt cze 10, 2005 15:18

Tosia, tu ja Denisek piszę, ja też śpię Magiji na głowie, poduszka taka mała :roll: Tyle razy jej mówiłem że by kupiła większą albo się z niej wyniosła ale ona uparta jest, ja ważę sześć kilo to jednak taka mała poduszka dla nas dwóch ciut niewygodna :roll:
A co wy tam u tego taty robić będziecie dziewczyny?

pozdrawiam
Denisek
Obrazek

Magija

Post » Pt cze 10, 2005 16:13

Magija pisze:Tosia, tu ja Denisek piszę, ja też śpię Magiji na głowie, poduszka taka mała :roll: Tyle razy jej mówiłem że by kupiła większą albo się z niej wyniosła ale ona uparta jest, ja ważę sześć kilo to jednak taka mała poduszka dla nas dwóch ciut niewygodna :roll:
A co wy tam u tego taty robić będziecie dziewczyny?

pozdrawiam
Denisek

Cześć Denisek! :D
Tu ja, Figa. Tośka siedzi na balkonie to mogę popisać trochę :D U pana Taty będziemy... się miziać głównie :lol: Bo Tata Kasika, znaczy mój pan bardzo mnie tofa, wiesz? I Tośkę chyba już też bo sam powiedział żeby ją też przywieźć ale na pewno tylko tak przy okazji, przecież wiadomo, że najbardziej chodzi o mnie nie? :twisted:
Ja bardzo tofam mojego pana też, a pomyśleć, że kiedyś pan powiedział: "po moim trupie będzie w tym domu kot! Nie zgadzam się i koniec!" 8O No, a potem jak przychodził do domu to najpierw się witał ze mną, a dopiero potem z dwunożnymi :lol: Ech, to były czasy... tęsknię za panem... i za panią czyli Kasika Mamą też oczywiście... :lol:

kasik30

Post » Pt cze 10, 2005 17:07

no pięknie dziewczęta piszecie, pięknie :D
A Tosia to pod ten Łuk defilowała wyraźnie, ot co! :lol:
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Sob cze 11, 2005 13:30

Z pamiętnika Tosi i Figusi:
-------------------------------------------------------------------
Tosia:
-Spałam sobie spokojnie w domku http://upload.miau.pl/1/17687.jpg
-I nagle psysła ta nowo-rasowa vanka jakas i zbuzyła mój spokój :evil: http://upload.miau.pl/1/17689.jpg

Figa:
-A co moze miałam paceć jak sie wylegowywuje w moim domku? Ja tu ządze! To moja musla koncertowa :twisted: http://upload.miau.pl/1/17690.jpg
-Zresta to jus niewazne! Udusiłam krowe i bedzie spokój 8) http://upload.miau.pl/1/17691.jpg

Tosia:
-Sama jesteś krową :!: I to z Turcji!
Za to wujo mnie tofa... i ja go tes tofam bardzo :love: http://upload.miau.pl/1/17692.jpg
Moje panienki
Obrazek

wujo sredniak

Post » Sob cze 11, 2005 13:35

Tosiu - aty wiesz, ze jak Figunia by na wystawie byla i miala wpisane ze jest van - to ty bys miala Arlekin?
Jak to powiedzial czeski sedzia do Mamuta Myszkowego - Harlequin?
romantycznie prawda ?
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Sob cze 11, 2005 13:39

etam Tosia nie przejmuj się, krówki górą :wink:
Obrazek
Obrazek

Magija

Post » Sob cze 11, 2005 17:45

Magija pisze:etam Tosia nie przejmuj się, krówki górą :wink:
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Sob cze 11, 2005 18:03

E tam dziewczyny - obie jesteście piekne jak z obrazka :1luvu:

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Wto cze 14, 2005 21:52

Z pamiętnika Tosi i Figi:

To mówię ja, Tosia. Wiecie, tak sobie patrzę na to całe kocie nieszczęście na tym tu Forum i sobie myślę, że jestem kotą-szczęściarą. Ci, którzy znają moją kocią historię wiedzą o czym piszę... Chciałam więc bardzo podziękować (a Kasik się do podziękowań przyłącza i wujo Średniak też bo on też mnie tofa... :1luvu: ) wszystkim moim Dobroczyńcom dzięki którym jestem tu, gdzie jestem. Więc po pierwsze dziękuję cioci Nice Łódź za to, że właśnie MNIE, a nie żadnego innego kotka wybrała, zabrała ze schroniska i dała mi szansę... na życie. Gdyby mnie nie wybrała nie wiem co by się ze mną stało... :cry:
Dziękuję Zosi i Ewie, które mnie przyjęły do lecznicy i wyleczyły ze wszystkich choróbsk, które się gdzieś po mnie pałętały... zwłaszcza z grzybka... i dziękuję, że tak troskliwie się mną zajęły i że dzięki Nim poczułam wreszcie, że ktoś mnie kocha i potrzebuje po tych okropnych tygodniach spędzonych w schronisku kiedy czułam się zupełnie odrzucona i nikomu niepotrzebna...
No i dziękuję wszystkim Forumowiczom, którzy słali do mnie ciepłe myśli i trzymali kciuki za domek... to na pewno dzięki Wam się ten domek znalazł :dance:
Pozdrawiam
Szczęśliwa Tosia
PS. Figunia też dziękuje bo ona też mnie chyba tofa! :1luvu:

kasik30

[poprzednia][następna]