Eryk+ Rudy - problemy behawioralne

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2016 22:48 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Super to przebiega, tylko tak dalej! :ok:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Śro cze 22, 2016 11:22 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Fajny ten Rudy :D

I cieszę się, że Eryk ruszy dupkę do misek :)

Emee

Od: Wto mar 15, 2016 16:17

Post » Śro cze 22, 2016 11:28 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Idzie coraz lepiej :) Zmniejsza się odległość między kotami, Eryk normalnieje jeszcze bardziej. I widać, że Rudy chciałby się z nim czasem bawić, a Eryk nie rozumie sygnałów 8O

Poza tym mam jakieś foty do wrzucenia i jak tylko nie będę się czuć taka mega zmęczona (przesilenie letnie? czy coś takiego w ogóle istnieje?), to coś wrzucę, na razie nie mam siły. Do tego Eryk zrobił nam pobudkę o 5 rano i nie mogłam już zasnąć :(

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Śro cze 22, 2016 11:38 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Z ciekawości zapytam - ile mniej więcej ważą Twoje koty? Jest między nimi duża dysproporcja?
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Śro cze 22, 2016 11:42 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Eryk jest bardziej krępy, cięższy, przysadzisty, ostatnio ważył 5,5 ale wydaje mi się, że schudł. Nie mam pojęcia, ile waży Rudy, ale jest wysokopienny (jak ja to nazywam), dłuższy i chudszy, ma zupełnie inna budowę, moim zdaniem waży mniej od Eryka, ale nie jakoś bardzo.
Muszę kupić baterię do wagi (mam taką dla niemowląt i na niej ważę koty).

Yagutka

Post » Śro cze 22, 2016 11:55 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

No proszę, Rudy wykazuje chęć kontaktu z Erykiem :D
Nie spodziewałam się po nim takiego zachowania. i to juz w pierwszych dniach znajomości :wink:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro cze 22, 2016 13:51 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Mam nadzieję, że za niedługo na jednym zdjęciu będzie można porównać "krępość" Eryka i "wysokopienność" Rudego :)
Ostatnio edytowano Śro cze 22, 2016 16:22 przez fili, łącznie edytowano 1 raz
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Śro cze 22, 2016 15:23 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Jak fajnie :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro cze 22, 2016 15:26 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Ciekawe czy Eryk załapie, że ma kumpla chętnego do współnych zabaw :) Fajnie by było :ok:

KatS

Post » Czw cze 23, 2016 17:49 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Karma wraca ;)

Eryk swego czasu polował na Maćka - Eryk leżał na łóżku, Maciek przechadzał się dołem i Eryk go atakował, w związku z czym Maciek prychał i wyrażał dezaprobatę. No to teraz Rudy zapolował na Eryka :ryk: Tak więc był już kontakt kot-kot :mrgreen:

Poza tym dziś jest akcja gdzie jest Rudy, bo w te upały znajduje dziwne miejsca do leżenia i co rusz go szukam, a on jest zwykle w pudełku z ciuchami albo w jakiejś szafie. Bez sensu, zamiast się wyłożyć na zimnych płytkach, to się grzeje.

I mam wyniki badania krwi i moczu Eryka, zasadniczo ok, nerki zdrowe (ale ma więcej pić), reszta w miarę też, aczkolwiek kot był trochę odwodniony i to niestety widać. W związku z czym rusza akcja dopajania Eryka i niestety strzykawką, bo metody po dobroci stosowane od dawna nie działają.

Yagutka

Post » Czw cze 23, 2016 22:47 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Moja Polcia w największe upały chowa się pod kołdrę albo koc. W ten sposób izoluje się od gorąca i w brew pozorom nie nagrzewa ciałka tylko utrzymuje stałą temperaturę.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt cze 24, 2016 9:44 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

To jak Beduini, na pustyni otuleni od stóp do głowy bo podobno to izoluje od gorąca :D

KatS

Post » Pt cze 24, 2016 11:29 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Ja odkryłam to zupełnie niedawno (rok temu), kiedy kupiłam sobie ciemną, długą, przewiewną spódnicę.
Od pasa w dół mam cień, a spódnica powoduje wzmożony ruch powietrza - polecam :D
Czyli coś w tym jest ;)

Yagutka pisze:Karma wraca

Eryk swego czasu polował na Maćka - Eryk leżał na łóżku, Maciek przechadzał się dołem i Eryk go atakował, w związku z czym Maciek prychał i wyrażał dezaprobatę. No to teraz Rudy zapolował na Eryka Tak więc był już kontakt kot-kot

:ryk:
No i ciekawe, jak Eryk teraz się czuje, nie? 8)
:lol:

Emee

Od: Wto mar 15, 2016 16:17

Post » Nie cze 26, 2016 16:28 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Hoo hop co u Was? Jak tam dokacanie?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon cze 27, 2016 9:11 Re: Eryk+ Rudy - dokacamy :)

Tempo dokacania się zmniejszyło ;) Nadal jest pewna odległość, której koty nie przekraczają, przy czym Rudy chciałby się bawić (albo polować :twisted: ), a Eryk wtedy na niego buczy, więc Rudy się wycofuje. Ale koty spokojnie przebywają w jednym pokoju, co wiecej, Eryk czasem Rudego szuka, ale się do niego nie zbliża, natomiast chce mieć na niego oko ;)
Rudy jeszcze się nie przestawił z Feliksa na jakąś lepsiejszą karmę, ale się staram, staram ;)

Rudy na balkonie:
Obrazek
Rudy mnie informuje, że nie powinnam pracować ;)
Obrazek
Rudy w oknie:
Obrazek

Obrazek
Rudy na półeczce i na wadze do ważenia kotów (znaczy małych ludzi, w naszym przypadku kotów). Półeczka jest pod sufitem, do tej pory żadnego kota tam nie było ;)
Obrazek

Rudy jest naprawdę super kotem, w mieszkaniu jest już prawie całkiem zadomowiony, jest na pewno większym spryciarzem niż Eryk i pewnie niż Maciek, do tego jest bardzo proludzki, no po prostu super :)

Nie wyobrażam sobie, że ktoś takiego kota wyrzucił :(

Yagutka

[poprzednia][następna]