Hej

Właśnie podałam kotom jedzonko - wygrzebałam ostatnią puszkę almo, które kiedyś kupiłam i nie bardzo smakuje. Dodałam pół grama tauryny, pogniotłam, dodałam porcję oleju z łososia, rozłożyłam na porcelanę i co... i obraza pańska

duże odeszły od jedzenia a Tosia po długim namyśle opróżniła dwie porcje - ale to były małe porcje.
No i duże patrzą, więc otworzyłam jeszcze saszetkę Feringa - podałam Marysi i nawet zaczęła jeść bez grymaszenia, oczywiście pewnie około pół łyżeczki zjadła nie więcej. Kitusia chyba nic, więc znowu Tosia dokończyła. Kitusia była świeżo po suchym, więc może nie była głodna.
Chciałam Wam polecić taką karmę
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... kra/yarrah można kupić na próbę puszkę jedną czy dwie - ja tak zrobiłam i potem zamówiłam dwa rodzaje tacek i mogę powiedzieć, że bardzo smakuje

Szczególnie Tosi

I chciałam się podzielić patentem na białe firanki - już myślałam, że moje wyrzucę, bo są tak brudne od sadzy z kominka, że nic nie pomagało. Ani pranie w wysokiej temp. ani moczenie w wodzie z wybielaczem - kilkukrotne pranie też nie. Dosłownie nic tylko wyrzucić. Aż w necie wyczytałam, że do komory z proszkiem trzeba dodać sodę oczyszczoną i to co wyciągnęłam z pralki oślepiło moje oczy - biel czystsza niż z reklam vizira!

Także polecam sodę nawet do każdego białego prania. Nie pamiętam proporcji - ja dałam chyba 2/3 proszku i 1/3 sody

edit. nudziło mi się to co mogłam zrobić

zrobiłam zamówienie dla kotów w zooplusie mimo, że mamy jeszcze pełne szafy - kupiłam im mamiory w sosie (mam nadzieję, bo nigdy nie wiem które to są te w sosie) i yarrah bio tacki kolejny smak i karmę, której jeszcze nie mieliśmy thrive, w której jest sam kurczak. I jedną Bozzitę, żeby załapać się na darmową przesyłkę, a tak to 5 rodzajów smakołyków - pałeczki głównie i dropsy - w tym Catz finefood smakołyki. Wszystkie bez cukru i innych dodatków, wysokomięsne, a dawno nie mieliśmy smakołyków, a zawsze warto mieć coś fajnego do zjedzenia prócz karmy

Kitusia kocha pałeczki, czy też kabanosy, a też już dawno nie miała. Więc mamy już na miesiąc kolejny zapasy - mam nadzieję