Gaja*, Morfeusz*, Joachim* - moja ogoniasta rodzina

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 03, 2015 11:09 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Moli25 pisze:Joachim, Ty wiesz....jesteś cudowny
Moli

Ach, Moli... Ty wiesz....miaaaau kochana :1luvu: :)
Obrazek

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob paź 03, 2015 11:23 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No to teraz Was zamęczę zdjęciami :) Dziś koty maja mnie już serdecznie dość :) Robię różne próby z różnymi ustawieniami, z fleszem, bez flesza... Bajeranckie są te zabawki różne :) Naganiałam się dziś, bo koty dostały szwędacza i za nic nie chcą spokojnie usiedzieć :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
:)

Sihaja

Post » Sob paź 03, 2015 14:42 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Będziecie mieli mnie dość... :) Byłam na spacerze :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Sihaja

Post » Sob paź 03, 2015 15:07 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Gaja jakie ma oczy piękne 8O cos czuje ze Tosia Klaudi bedzie miała tez takie wielkie żółte :mrgreen:
Morfeusz jaki śpiący, na siedząco spi :1luvu:
Ah, Joachim, moj ulubiony misio :201461 mam wrażenie po zdjęciach ze ma duuuuzo puszystej sierści :1luvu:

Fajny korzeń 8O
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob paź 03, 2015 16:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A u nas to gołębie chodzą a u Was konie 8)
Nie zamęczasz nas, wręcz przeciwnie :201461 Zawsze cudnie ogląda się fotki i kotki :) Szczególnie takie piękne :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ale grzyba to uskubałaś, żeby sprawdzić czy jest trujok :mrgreen:
Tosia ma oczy dwukolorowe :) dookoła czarnego ma zielony kolor, a dookoła zielonego ma żółty :)
Ja dziś odbieram obiektyw to też będę testować ;p

ps. pytałaś o ręczny balans bieli, wydaje mi się że czytałam że Twój aparat pozwala ustawić ręczny balas - w instrukcji będzie wyjaśnione jak to zrobić. Zazwyczaj robi się zdjęcie szarej karty i wtedy aparat przelicza balas, ale w Twoim przypadku nie musisz się w to bawić, bo to się sprawdza tylko w niezmieniających się warunkach :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob paź 03, 2015 17:52 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Moli25 pisze:Gaja jakie ma oczy piękne 8O cos czuje ze Tosia Klaudi bedzie miała tez takie wielkie żółte :mrgreen:
Morfeusz jaki śpiący, na siedząco spi :1luvu:
Ah, Joachim, moj ulubiony misio :201461 mam wrażenie po zdjęciach ze ma duuuuzo puszystej sierści :1luvu:

Fajny korzeń 8O

Tak, Gaja ma piękne oczy, duże, a kolor zależy - czasem ma żółty, czasem zielony. Zależy od pogody czy co? A że te oczyska ma takie duże, to na fotkach wychodzę takie dwie latareczki :)

Morfeuszek często tak kima, tyle mu mówię, żeby się wygodnie położył, a on dalej swoje :) A Joachimek - taaak, ma tej sierści zatrzęsienie. Jakby futro z Gajeczki wziąć i Morfeuszka to pewnie i połowy nie było tego, co Joachimek ma na sobie. :)
Klaudia, balans bieli to ja ustawiam, ale zauważyłam dziś, że przy takim słonecznym dniu nawet jak ustawię na najciemniejszy, to i tak biały będzie trochę prześwietlony. A w trybie iA wogóle nie mogę balansu ustawiać, w tym trubie aparat sam wszystko robi. Najśmieszniej było, jak śpiącemu Morfeuszkowi robiłam zdjęcie i chciałam sam nosek w makro, a aparat uparcie pokazywał, że będzie robić zdjęcie nocne :)
Mam zabawy z tym aparatem... muszę jeszcze wypróbować te bajerki plastyczne, częśc już próbowałam - czarno-białe, retro czy zabawkę. Ale jeszcze część do zobaczenia :) No i co dzień muszę ładować akumulatorek, bo 300 zdjęć to teraz cykam i cykam. Oczywiście większość zdjęć do wyrzucenia, bo na razie sobie próby takie robię różne :)
Klaudia, Ty też tak szalejesz jak Co przyjdzie nowy sprzęt? :)
A grzybka nie próbowałam. Ja się zupełnie na grzybach nie znam, więc nie zrywam, tylko zdjęcia robię :)
Klaudia, zdjęcia naprawdę piękne, czy tak z grzeczności mówisz? Bo aj wiem, że fotograf ze mnie marny...

Sihaja

Post » Sob paź 03, 2015 19:08 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Balans bieli nie ma wpływu na to czy jasne czy ciemne zdjęcie tylko na kolor zdjęcia np ze zdjęcia za żółte lub za niebieskie :)
Bo pisalyscie o balansu bieli konkretnie.
Ja.Cię podziwiam ze umiesz w ogóle ogarnąć taki aparat. Dla mnie to mega trudne :p jak.nie mam ustawień całkowicie ręcznych to nie umiem zrobić zdjęcia ;) bo ja mogę myśleć co ja.chcę pokazać i jak o to zrobić ale jakbym miała myśleć co aparat ma.na.myśli to bym osiwiala; )
oczywiście mam automat w tel ale ten akurat ogarniam. A raz chciałam pobawić się takim jak Twój to się tylko napocilam przy tym i guzik mi powychodzilo ;)

Piękne piękne :)

klaudiafj

Post » Sob paź 03, 2015 21:29 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No widzisz. A ja nie umiałabym zrobić zdjęcia na aparacie całkiem manualnym. Zupełnie się gubię w tych fotograficznych niuansach. Nie jestem w stanie zapamiętać o co chodzi z tymi przysłonami, migawkami, czułościami, a to gdzie pada światło, a to czy jest rozproszone czy nie... jakieś aparaciki do mierzenia tego światła, to strasznie skomplikowane. Nie jestem w stanie zapamiętać, co znaczą skróty A, P, S, M, chociaż się starałam bardzo to zapamiętać, co znaczą i co robią jak się ich używa. Jeśli jednego dasz więcej, to drugiego trzeba mniej... No masakra, ile tego jest do zapamiętania, nie mówiąc o umiejętnym tego wszystkiego wykorzystaniu. Kiedyś chciałam się tego nauczyć, mam kilka książek o fotografii, takich dla amatorów. Musiałabym jakąś ze sobą zawsze nosić i zaglądać, jakbym chciała z czegoś skorzystać :) Ja chcę nacisnąć guziczek i mieć ładne zdjęcie :) Tylko trzeba zobaczyć, w jakim trybie jakie zdjęcia wychodzą :)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Miałam plamkę na obiektywie. Delikatnie ją wyczyściłam wacikiem, ale na niektórych zdjęciach widać, bo zanim zauważyłam że coś jest nie tak to tez jakiś czas minął :) A z tym balansem, no widzisz - ja myślałam, że jak jest za jasno, to można pociemnić i nie będzie przepaleń. W takim razie nie wiem, co robić żeby ich nie było..
Dobrej nocy :)

Sihaja

Post » Sob paź 03, 2015 22:00 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Obrazek

Słodkość :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Nie paź 04, 2015 9:17 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć Monika :) Złapałam Amiczka jak się oblizywał :) Jedzonko było mu w kuchni szykowane i już czekał :)
Amik jest malusi - taka psia maskotka. Jest z tych mniejszych yorków :) Niestety, jest bardzo schorowany, lekarze nie przewidują dla niego długiego życia. Cieszymy się więc, że jest z nami każdego dnia :) Przy okazji jest rozpieszczany niemożliwie :) Kochany maluszek... Mojej cioci kupiła go córka. Wujek był przeciwny, ponieważ uznawał tylko duże rasy. Wcześniej mieli psa "owczarkowatego", a poprzedni ich pies to był doberman Kajzer i jak zmarł, to nie chcieli już pieska, bo bardzo przeżyli jego odejście. A jak wujek się dowiedział, że córka ma im przywieźć yorka, to się wściekł, powiedział, że będzie wstyd z nim wychodzić, że on na pewno na spacer z takim szczurem wychodzić nie będzie. Już po miesiącu wujek z Amisiem paradował po osiedlu wychwalając jego piękne uszka, cudowny ogonek i w ogóle :ryk: :ryk: :ryk: Nawet jak łapał za nogawki przechodniów, to robił to cudownie :) NIestety, Amik od początku był chory - ma wadę serca i zapadanie tchawicy. Lekarze nie dawali mu więcej niż 3 lata życia. Obecnie ma 8 lat. Ale dochodzą inne problemy - siadają nerki, ma problemy z wątrobą i inne jeszcze... Biedny psiak, niech korzysta chociaż z tego, że go wszyscy rozpieszczają...

Sihaja

Post » Nie paź 04, 2015 9:35 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tobie chodzi o kompensacje ekspozycji - taką podziałkę, gdzie robisz na plus lub na minus i wtedy rozjaśniasz i przyciemniasz scenę :) Na pewno to masz, nawet tel mają tą funkcje :)

Słodko chłopaki śpią :)

A to Ci wujek :ryk:

Biedna psinka, ale jak na swoje choroby to wiek ma wspaniały i oby tak dalej i jak najdłużej :ok:

klaudiafj

Post » Nie paź 04, 2015 9:53 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

klaudiafj pisze:Tobie chodzi o kompensacje ekspozycji - taką podziałkę, gdzie robisz na plus lub na minus i wtedy rozjaśniasz i przyciemniasz scenę :) Na pewno to masz, nawet tel mają tą funkcje :)

Słodko chłopaki śpią :)

A to Ci wujek :ryk:

Biedna psinka, ale jak na swoje choroby to wiek ma wspaniały i oby tak dalej i jak najdłużej :ok:

A ta podziałka to nie balans bieli? :oops: :oops: :oops: No taką podziałkę mam :) :oops:

Sihaja

Post » Nie paź 04, 2015 10:01 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

klaudiafj

Post » Nie paź 04, 2015 12:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Haha, ja tez uznaje tylko duże rasy. W końcu to ma być pies, a nie szczur! Ale u kogoś może być :P
Na zdjęciu wyszedł większy.

Życzę Maluchowi dużo szczęśliwych dni!:D
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Nie paź 04, 2015 19:34 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dorotko masz nowy sprzęcik więc wykorzystaj go na zrobienie fajnych zdjęć do nowego konkursu na który zapraszam. :mrgreen:

viewtopic.php?f=20&t=170998&p=11248423#p11248423
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

[poprzednia][następna]