♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 27, 2014 18:07 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

To z Timczastym wampirkiem jest rozwalające :ryk:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Pon sty 27, 2014 18:11 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Tak, nowy drapak :) Stary jest już wysłużony i mały, ma tylko tubę i podest, więc nie mają na nim jak się nawet bawić.
Strasznie spodobały mi się w zoo plusie drapaki - wieże. Teemol uwielbia się chować i "atakować" z ukrycia, więc chyba będzie miał frajdę. I może poważny Muszeron trochę się rozrusza :)

Teemolowi czasem tak zębury wystają :D Zrobiłam chyba z 5 zdjęć, wszystkie nie ostre :evil: Nie umiem tym aparatem się posługiwać, już mój TŻ z komóry robi lepsze :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon sty 27, 2014 21:01 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Wampirek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon sty 27, 2014 21:05 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Ale fajne foty, Teemo-wampirro niszczy :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw sty 30, 2014 17:17 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Witajcie popołudniową porą :)

Dzień jak codzień, psocenie na najwyższym poziomie. Pomysłowość Teemo chyba nie przestanie mnie zaskakiwać.
Zdawało mi się, że nie ma już w mieszkaniu niczego co mógłby strącić... a jednak :) Zaczęły się "prace na wysokości" i próba dostania wszystkiego co ustawione jest wyżej :)
Ahh i zauważyłam dziś, że... Teemoś jest już WYŻSZY od Muszerona ! Bożeee jak to rośnie :) Wiadomo, Muszer większy wszerz bo ma gęstsze futerko i więcej sadełka.
Jednak zaczynam podejrzewać, że "maluch" może go jeszcze przerosnąć.

I wreszcie przybył kurier z oczekiwaną wieżą.
Teemo oczywiście jak zawsze zdominował Muszu w poznawaniu nowego drapaczka. Skakał, wspinał się, nawet zdrzemnął się na szczycie.
Muszu obserwował z boku, trochę niepewnie. Potem owszem, wlazł do wieży, powąchał, ale bez entuzjazmu jakby chciał powiedzieć "jestem za stary na takie zabawy" :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A w weekend czeka nas spore przemeblowanie. Niestety, konieczne. Nasza sypialnia umiejscowiona została niefortunnie w sąsiedztwie pokoju dziennego sąsiadów.
Telewizor na full o 4 nad ranem jednak nie dawał spać, więc musimy zamienić dwa pokoje, sypialnię z pracownią.
I teraz mam problem...
Zwierzaki mają swoje legowiska nocne w naszej sypialni. Teemuś na szafce nocnej, a Muszu koło łóżka na pufie ma swój domek.
Pytanie brzmi czy przenosić im te legowiska do nowego pokoju... Z Teemośkiem problemu nie będzie raczej, martwię się o reakcje Muszu.
Zauważyłam niestety, że Muszer źle znosi jakiekolwiek zmiany w otoczeniu. Chciałabym by ta akcja go nie podenerwowała :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Czw sty 30, 2014 19:02 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Są koty, które źle znoszą zmiany. Nigdy nie wiadomo jak zareagują na przemeblowanie. Może na razie nie ruszaj legowisk.
Jeżeli będzie chciał być z wami to sam się przeniesie.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw sty 30, 2014 21:52 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

I tak też zrobię. Zostawię na razie spanko, a Muszer sam zdecyduje gdzie będzie spać.
Niestety to typ kota - nerwuska. Objawiło się to w sumie dopiero po pojawieniu się malucha.
Kiedyś wyjazdy do moich rodziców były normalką, Muszu wręcz lubił połazić po swoim "starym domu", relaksował się na parapetach.
Przeprowadzkę do mieszkania 2 lata temu zniósł bez echa, raz dwa i już szalał po nowym domu.
Teraz każdy wyjazd kończy się u niego biegunką i stresem :( Niby taki wielki, poważny kocur a w środku wrażliwe kocisko się kryje :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Czw sty 30, 2014 22:18 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Fajny ten drapak,wygląda bardzo solidnie :ok:
Ja myślę,że z przeniesieniem kotów nie powinno być problemów
zazwyczaj lubią być tam gdzie ich ludzie.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt sty 31, 2014 10:27 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Świetny nowy mebelek mają kociate!!!! :) No, no, no - luksusowa wieżyczka :mrgreen: :mrgreen: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt sty 31, 2014 20:31 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Kocham Teema normalnie :1luvu:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Pt sty 31, 2014 22:14 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Niecałe dwie godziny do końca a sytuacja na podium jest napięta! Głosujcie :)
viewtopic.php?f=20&t=159528&p=10410717#p10410717

Spilett

Post » Sob lut 01, 2014 1:28 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Spilett pisze:Niecałe dwie godziny do końca a sytuacja na podium jest napięta! Głosujcie :)
viewtopic.php?f=20&t=159528&p=10410717#p10410717

Melduję, że głos oddałam :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Sob lut 01, 2014 21:52 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

:1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie lut 02, 2014 14:38 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

I jesteśmy po przemeblowaniu :)

Niby to tak łatwo brzmiało - zamiana pokoi, a jednak zajęło cały dzień.
Najgorsze było przeprowadzanie kabli... wiercenie i te sprawy, ale udało się :)

Kocurki cały czas nam towarzyszyły.
Muszu oczywiście w połowie zaczął się złościć i mamrotać pod noskiem "gdzie leziesz z moim drapaaaakiem???" :D
Noc też minęła w porządku. Teemusiowi przenieśliśmy legowisko i od razu do niego trafił, spał tam prawie całą noc.
Muszeron natomiast... spał calutką noc NA MNIE :D I to nie obok, tylko centralnie na moich nogach :D I nie ma zmiłuj.
Jak chciałam się odwrócić to Muszu podnosił się, żeby za chwilę z powrotem ułożyć się na nogach :D

I oczywiście przenoszenie mebli spowodowało odkrycie dawno zapomnianych skarbów :D
Było tego więcej, ale już zdążyło... zniknąć w tajemniczych okolicznościach.
Zabawki poutykane były tak głęboko za meblami, że nie mam pojęcia jak one je tam wcisnęły 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie lut 02, 2014 14:53 Re: Muszu i Teemuś czyli moje koty nad koty

Ale fajna kolekcja :D
Perełki kolekcja znajduje się w dużej mierze pod moim łóżkiem i pod szafką w przedpokoju.
Ale słodko, że Muszuś spał na Tobie :1luvu:

Spilett

[poprzednia][następna]