Kumiko ,plaskata dziewczynka i jeszcze jedna Tusia....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 30, 2013 15:39 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Ojojojojojoj...
Nasza cudna córeczka. :D

Edit.
W ramach ostatnich przemeblowanek na przygotowanie domku do przyjazdu Kumiko, odkryłyśmy, że rama łóżka mojej siostry się ... rozłazi. I to tak skutecznie, że się tylko na opał nadaje, a nie do naprawy. Ratunku! Przygniecie zwierzaki! Mimo, że pod łóżkiem składzik rzeczy różnych, to i tak krzywdę może zrobić. Musimy jeszcze zaraz to wszystko spacyfikować, ramę wynieść i jakoś ten składzik ogarnąć (chociażby pod ścianę). Dobrze, że siostra młoda, to może na samym materacu na podłodze spać. Przez kilka dni będzie prowizorka, bo przecież Kumikulka nie będziemy w piątek stresować skręcaniem ramy sofy przez obcych ludzi w obcym domu wśród obcych zwierząt i dużych... A jutro to na pewno nam nie przywiozą, nie wniosą, nie skręcą...
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Wto lip 30, 2013 21:49 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Pochłonęła swoją porcję wołowinki zakąszając jeszcze z innej miski ,gdzie jej się to mieści :ryk:
Mówię do niej mój ty papciu ..bo ona taki no ..papeć jest :mrgreen: no i ten papeć dzióbka robi i skrzeczy do mnie :1luvu:
stary papeć ? :1luvu:
oj ,to już niedługo i moja królewna pojedzie w świat. :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lip 30, 2013 22:14 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

No jak to, gdzie się mieści? Puste kosteczki miała, to teraz stopniowo wypełnia. :D

Świat czeka. W sensie okno na świat, czyli Gdynia. Czyli my.
Tak sobie myślę, może jakiś transparent "Witamy Królewnę!"
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Wto lip 30, 2013 22:19 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

i szampan :ryk:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lip 30, 2013 22:22 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

I wołowinka :ryk:

No przecież nie dam jej chleba i soli. :roll:
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Wto lip 30, 2013 22:23 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

i micha wołowinki ;) wszak koty nie piją alkoholu....chyba ? :ryk:
jo.anna

Post » Wto lip 30, 2013 22:28 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

zdublowałyśmy się ;)

Słupku, jak ja Ci zazdroszczę nowego domownika....pamiętam jak na Milcię czekałam, pełna ekscytacja, planowanie....ogólnie niesamowite uczucie, a jak ją z dworca odebrałam to już w ogóle szczęście
jo.anna

Post » Wto lip 30, 2013 22:32 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Aniu - pisałyśmy razem. :piwa:

Żaden z moich dotychczasowych kotów alkoholu nie lubił, ale jedna z poprzednich psic uwielbiała domowy ajerkoniak. Chociaż kieliszek do wylizania... Sklepowego nie ruszała, ale taki domowy na wiejskich żółtkach i z masłem... <wyszła u mnie reakcja psa Pawłowa - oblizałam się>

No i jeszcze nie napisałam, że na pierwszą noc Kumiko u nas nie będzie Cookie'go. Spędzi ją u rodziców, żeby stopniowo dziewczynkę oswajać i żeby jej jazgotliwym szczekaniem nie wystraszył (Biba tego szczekania nie lubi). Cookie rodziców kocha ze wzajemnością, więc wcale to nie będzie dla niego żadna krzywda, a przyjemność. W ciągu dnia w piątek go przywiozę, a w tym czasie z dziewczynami pobędzie siostra. Myślę, że to lepsze rozwiązanie niż wpuszczenie Kumiko do Cookie'go.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Wto lip 30, 2013 22:36 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

przypomniała mi się historia Karmela, jak szukałam mu domu bez psów, bo u pani u której był chwilkę psa się bał, a jak wyszło ? wzięłam go jak była moja mama z yorkiem, niedawno zaadoptowałam sunię kundelkę do kolan,a Karmel ? mówiąc grzecznie ma ją gdzieś a nawet pokazał pozycję w stadzie i sunia parę razy dostała z wirującej łapy karmela :D omija go naprawdę szerokim łukiem

persiaste są naprawdę hmmm inne ? :kotek:
jo.anna

Post » Śro lip 31, 2013 11:38 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Słupek ,nie rób tego psu .
jak przyniosłam te kości do domu ,to też stado krzykaczy ją przywitało ,fakt wtedy jej było obojętne ,nie reagowała na żadne bodźce :cry:
Pamiętam dzień kiedy lepiej się poczuła i chciała zejść do kuwet ,siku zrobiła po drodze ,kupę doniosła :ok:
Już wtedy z dnia na dzień było coraz lepiej ,coraz rzadziej sikała pod siebie.
Ile to maleństwo musiało przejść...i dlaczego? co ona komu zrobiła?
teraz adoruje mnie tak ,że jak udaje że jej nie ma ,nie widzę ,nie wiedzę kota to mnie paca łapką ,w ryja mi po prostu daje. :ryk:
Tłumaczę jej że od jutr zaczyna nowe życie ,że to dla jej dobra więc niech się zepnie i będzie dzielną dziewczynką.

Kumiko trzeba przywitać piersią i udźcem :lol: chociaz nie ,ona mięcho surowe jada wieczorem .
Nie mam odwagi dać jej dwa razy ,sama zobaczysz ile ona tego mięsa zjada :roll:
Najważniejsze to suche ,zje do rozpuku i jeszcze idzie podgryzac RC. nie ma problemów z brzuszkiem.
Pytałam wetów,mówią dawać jeżeli nie ma sraki ,dawać aż się nasyci.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 31, 2013 12:28 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

z tym dawaniem aż się nasyci to różnie bywa :D u mnie schroniskowa Milcia mimo, że wzięta w grudniu cały czas przy miskach siedzi, mój Tż się śmieje, że Milcię najczęściej w kuchni można zastać podczas " tankowania" beka się z niej zrobiła już :oops:
jo.anna

Post » Śro lip 31, 2013 13:05 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

:ryk:
Kumiko opuściła już wiele posiłków ,wcześniej siedziała cały czas nad michą ,a teraz odchodzi idzie spać ,spaceruje :lol:
ona nawet spała przy misce ,podnosiła się i już pyniem ruszała :wink:
Jeszcze troszkę ,a będzie ze wzgardą paczała na michę :lol:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 31, 2013 21:14 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Hania ,Kumiko się pomalutku szykuje ,proszę dbajcie o nią i kochajcie ,pokażcie że człowiek to samo dobro..ona uwierzy .
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lip 31, 2013 21:36 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

Kochamy! Już przecież kochamy!
I dbać będziemy.
I się doczekać nie możemy. :D

Nawet kuwetka dla dziewczynki już stoi i też czeka.

A pamiętałaś, Dorciu, o jej "dokumentacji medycznej"?

Cała w nerwach jestem, czy nas dziewczynka zaakceptuje...
I bardzo niewychowawczo będę ją próbowała jedzeniem przekupić.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Śro lip 31, 2013 22:00 Re: Kumiko ,plaskata dziewczynka MA JUŻ DOM !!! :)

ja też niewychowawcza jestem :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]