Toć na każdym opakowaniu z przodu pisze:
93% fleisch
Idę się schować do pufy.
HAŃKA, NIC NIE MÓW!!
A ja z tyłu, odcyfrowuję mozolnie to, co takim mikroskopijnym druczkiem napisano.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Aniada pisze:Witaj Maneki.![]()
Tak sobie myślę, że idąc podobnym tropem nic do jedzenia dla zwierząt czy ludzi nie zostanie.
Ja na przykład nie ufam barfowi. No nie i już.
Bo mówimy na przykład o mikrośladach sztucznych barwników, a nie wspominamy o tym, czy aby na pewno każdy surowy kurczak, jakiego podajemy był karmiony i hodowany bez "polepszaczy".
Karmić właściwie i zdrowo, to mieć swoją farmę i hodować od zarodka na własnych łąkach, trawach, przez siebie pielęgnowanych, naturalnie nawożonych i nie wiedzieć, co jeszcze.
W każdej karmie, w każdym ludzkim produkcie spożywczym COŚ się znajdzie. No nie wierzę w ideały. Ja też nie stoję przed półkami w markecie i nie czytam wszystkich składów.
Po zachwalanej animondzie carny (100% mięsa) mój Jożik i Pola robią kupę z krwią.
Przetestowane, sprawdzone wielokrotnie. Jest animonda - jest krew w kale.
Hańka pisze:Zgadzam się z Aniadą - żeby się żywić (i swoje zwierzaki) w pełni "ekologicznie", trzeba by chyba drugą Ziemię odkryć i świeżo zasiedlić. Jakem ekolog, przeginać nie ma sensu. Bozita to dobra karma, być może są i lepsze, ale chyba mi nie zależy na tym, żeby koty jadły lepiej ode mnie
maneki pisze:I się pochwalę, zabiłam komara, co mnie pół godziny temu użarł w łokieć
Aniada pisze:maneki pisze:I się pochwalę, zabiłam komara, co mnie pół godziny temu użarł w łokieć
Powiedziała Duża, posiadająca ... ile?? kotków??![]()
Że też te puchate niewdzięczniki nie chcą komarów łapać. Siedzę i skrobię się w łydkę. O!
Witaj, Tretwa!![]()
Co Wy z tym cichym podczytywaniem??
Kurczę, Miś mi tak chrapie, tak potężnie, że się skupić nie mogę na tym, co piszecie.
Rety, aż się chałupa trzęsie.
Hańka pisze:Zgadzam się z Aniadą - żeby się żywić (i swoje zwierzaki) w pełni "ekologicznie", trzeba by chyba drugą Ziemię odkryć i świeżo zasiedlić. Jakem ekolog, przeginać nie ma sensu. Bozita to dobra karma, być może są i lepsze, ale chyba mi nie zależy na tym, żeby koty jadły lepiej ode mnie
izka53 pisze:Sushi bardzo apetycznie wygląda, ale ....... no , po prostu wolę golonkę i śledzia w occie
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar i 41 gości