Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 26, 2012 8:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Cairo - fajny tekst - wykorzystałam :D
Sorry,że wczoraj nie odpisałam kotkinsie -zdrowie mi siadło :evil: - nie mam siły do przepychanek.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt paź 26, 2012 9:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

shira3 pisze:Cairo - fajny tekst - wykorzystałam :D

Cieszę się, że przypadł do gustu. :) Wydaje mi się po prostu, że Romek nie trafiłby do serc ludzi chcących bardzo pomóc takiemu kotu którego nikt nie weźmie- takim byłoby żal kotka bez oka, bez łapki, częściowo sparaliżowanego. Romek nie wzbudza litości, bo jest normalnym, zdrowym, fajnym kotem. Dlatego właśnie grupą docelową będą ludzie, którzy chcą kota bez problemów i to raczej "ładnego" niż "brzydkiego". Romek nic brzydkiego nie ma, wiem że jest opinia że łaciatkom najtrudniej znaleźć dom, ale właśnie należy przedstawić tej strony, że Romuś jest piękny. Znaleźć w nim wyjątkowe rzeczy, które ludzie mogą dostrzeć i stwierdzić że na takiego pięknego, kochanego kota to raczej muszą się szybko decydować, bo zaraz ktoś im go sprzątnie sprzed nosa. ;)
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pt paź 26, 2012 9:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Cairo świetny tekst!
Barbados, my TO wiemy,ale chcemy dobrze sprzeedać coś , co jest mało...chodliwe.Więc trzeba się starać.

Shira, MK nie może udostępnić FB, bo coś tam jest za krótko.Jeśli nie wiesz co, MK powie wieczorem.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt paź 26, 2012 10:29 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

kotkins pisze:Shira, MK nie może udostępnić FB, bo coś tam jest za krótko.Jeśli nie wiesz co, MK powie wieczorem.

Poprawiłam :idea:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pt paź 26, 2012 10:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Kotkinsie, sorki za OT, ale nie pisz na innych wątkach, że Aniada ma cztery (4) persy + jeden honorowy, bo się Czesio śmiertelnie obrazi! Bo to prawie-Brytek!
Spróbuję się dziś dodzwonić do potencjalnego domku, przedstawię dwie kandydatury zastępcze za Pieszczocha (Romuś i jeden nieborak z Koszalina) i zobaczymy, co domek na to. Dam znać.

Kurka, ale mam dzisiaj nerwowy dzień. Zapał do pracy spadł do zera, zanim się jeszcze wzięłam do roboty. Trzymajcie kciuki, żeby mi się udało szybko zmienić miejsce zatrudnienia, bo dostanę rozstroju nerwowego. Na razie nauczyłam się już kląć jak szewc. I niech mi, kur...(ka) nikt nie mówi, że urzędnicy to mają taką fajną pracę! I jeszcze zarabiają krocie :?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt paź 26, 2012 10:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

MB tam żadnych nieboraków, masz lansować tylko Romka!! :D
Żeby nie musiał zostać persem honorowym...

Czesiowi nie mów ,że go spersiłam, on jest mega- bri.Mega bo waży chyba z 10 kg.On by powiedział,że ZALEDWIE...Matko wczoraj zważyłam Felka-chudzielca-7kg,800gram!
A ja się zamartwiam,że to chudzinka i nie chce jesć.
Na wagę zaraz wskoczyła Amelka, waży 3,5 kg.
Razem z Felkiem są jak Cześ aniadowy.
Amelka zeszła z wagi, włoiła Felixowi, który uciekł do kanapy pielęgnować neurozę.Zabrałam panienkę do nas do mieszkania,żeby Felek nie miał myśli samobójczych ...

Szykuję się moralnie do zważenia Fio.
Wiem,że będzie DUŻO.

Leo też będzie spoty.Wygląda jak kot, który połknął piłkę...

AAaaa!!!
MB jakby Romka nie chcieli to mu Gibutkowa zrobi ogłoszenia!
Tylko mam problem z tym do kogo mają dzwonić potencjalni chętni .
Skontaktuję się z Neigh, moze kogoś wyznaczy:)

kotkins

Post » Pt paź 26, 2012 11:03 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

kotkins pisze:Skontaktuję się z Neigh, moze kogoś wyznaczy:)

To daj mi też znać - dopiszę na wydarzeniu.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pt paź 26, 2012 11:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Prawie ośmiokilowy anorektyk... 8O ! Moje małe ogoniaste według ostatniego ważenia ma 4 kilo. A wet (nie mój, tylko "konkurencja" do której byłam zmuszona iść) powiedział mi jeszcze, że Ofelia ma początki nadwagi :!: :evil: . Oczywiście od razu zareklamował mi karmy dla kastratów - Royal, Purinę... Afżyciu! Chrupy są jako deserek, a na co dzień barfik. Ofelia i tak obecnie siusia tylko raz na dobę, po chrupach chyba zupełnie przestałaby siusiać.
Tak wogóle zaczynam się zastanawiac, co lepsze - kot oblewający wszystkie kąty, czy kot który nie chce lać wogóle... I nie, Ofelia nie jest chora. Zapalenia pęcherza już i na razie nie ma, nerki wg ostatnich badań ok. Zaczynam dochodzić do wniosku, że u niej to rzadkie siusianie ma podłoże psychiczne. Tylko i tak nie wiem, co z tym fantem zrobić.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt paź 26, 2012 11:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

:D Romuś jest podobny do mojego Czesia :D Wiem , że znajdziecie mu najlepszy domek na świecie :D I za to dostrzeganie niezwykłości w zwyczajnym pozornie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: . I trzymam kciuki . :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt paź 26, 2012 13:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

shira3 pisze:
kotkins pisze:Skontaktuję się z Neigh, moze kogoś wyznaczy:)

To daj mi też znać - dopiszę na wydarzeniu.

dalia pisze:Rozmawiałam z Neigh
tu jest link do tri
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 356&type=1
kontakt w sprawie adopcji / dt tak jak w linku i może być również na Neigh

co do Romka to kontakt z Neigh (na Panie podanw w linku może być również), no i Romek ma 6 lat

ja ją o to pytałam już
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt paź 26, 2012 13:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Oki, dzięks za info.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pt paź 26, 2012 19:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Coś się dziś nie mogę dodzwonić do potencjalnego domku, ale spoko, z tego co się orientuję to kobitka pracuje czasami w dziwnych godzinach, więc spróbuję jutro do południa.
Ciężki dzień mam dzisiaj... W pracy nerwy... Jak nie uda mi się zmienić tej roboty, to chyba wysiądę psychicznie. A Ofelia, zamiast mnie wesprzeć, poszła spać do drugiego pokoju :? . Czy ja nie mogłabym mieć miziastego i czułego kota?
Sorki za OT. Miziam i buziam weekendowo czworołapych Kotkinsów. A Amelcia niech przygotowuje kolejny felietonik dla stęsknionych podczytywaczy. No chyba że Fio chce ją wyręczyć... Fionkowy felietonik też może być ciekawy.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt paź 26, 2012 20:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

kotkinsie, ruda Misia ma charakter - glównie w ...nogach. Od początku strategicznie ewakuuje się przed Guciem. Jedt piękna ,stateczna i ....rubensowska :mrgreen:

kotkins pisze:Shira, MK nie może udostępnić FB,

A pisalam , że nie mogę... Dziś udostępnione. Tekst świetny

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt paź 26, 2012 21:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Cairo , czy mogłabyś swój fajny opis wysłać na maila Gibutkowej???
Podam maila na pw.

Mam też prośbę oprzesłanie jej zdjęć, Kotina je miała i kto jeszcze???Bo już się zgubiłam??
Zgodnie z tym co pisze Dalia można podać numer Neigh w sprawie Romka.Więc podam.
Dziewczyny z Wrocka niezawodne..!! :D

Barbados : SZUKAMY domku dla Romka.To znaczy,że jeśli tu jesteś z nami to jutro też robisz sobie herbatkę albo kawkę, siadasz w fotelu i poświęcesz pół godziny na wymyślenie, kto z Twoich znajomych mogłby mieć znajomego, który wziąłby kota.Mówisz o nim w pracy, u dziecka w szkole, w warzywniaku i na plotach z sąsiadkami.To nasza akcja.Koty nie powinny gnić na strychach.

Meloniści, amelkiści, leniści i fioniści wszystkich karjów łączcie sie!!!(nie znam felixistów zadnych...)
Szukajcie DomkA dla RomkA!!!

MB.
Czy Ty nie powinnaś tej Ofelii poszukać kotka??
Nic tak nie unarmalnia wariata jak inny kot w domu.
Pacz: Felix domagający się lania od Amelki!!

kotkins

Post » Pt paź 26, 2012 21:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Nie ma sprawy , Już robię listę i zaczynam myśleć . :D Oczywiście o normalnych ludziach . Tylko proszę o wskazówki : czy domek ma być wychodzący , czy nie . Ach , mieszkam kawałek od was , w Kutnie ale to nie odległość na dzisiejsze czasy . :DI czy mogę sobie zapisać jego zdjęcie i pokazywać ? tu , na wątku widziałam .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]