Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 08, 2012 7:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

Ale się uśmiałam z Twoich opowieści :lol: :lol:
nie ma to jak koty :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt cze 08, 2012 7:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

Kotkins,gratulacje za opowiesci,wysmialam sie za wszystkie czasy! :D

lolav

Od: Pon lut 06, 2012 13:25

Post » Pt cze 08, 2012 8:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

Ależ to persia klasyka: zabawę niewidzialną ,wirtualną myszą , która leżała kilka godzin wcześniej w TYM miejscu ale teraz już nie leży to specjalność neighowej Persony.U mnie tylko Fio tak sie bawi, ona jest najpersiejszym z persów jakie znam.
Dodam jeszcze,że Mel z zazdrości nosi w dziobie tę JEDYNĄ myszkę czasem.Karcimy go za to,ma swojego szczurasa -giganta z Ikei,ale ukraść kotom- to jest to!Mel jest jak wiecie potwornie zazdrosny o kociarstwo.
Ułożył sobie w głowie ,że koty są istsoami podległymi i nawet tych ogrodowych nie goni.Po co?W końcu KAŻDY wie CO to jest kot, jak pachnie.Pobawić się TYM nie da za bardzo- no, może Felek się z nim gryzie (ostatnio odkryłam szramę na melowym podwoziu-Fel używa pazurów!),ale reszta towarzystwa jest KOMPLETNIE bez sensu.
W sumie dla Mela poza Felkiem i Amelią (jest jej rycerzem, choć widać ,ze nie zawsze ma ochotę na tę funkcję...)koty mogły by wyginąć jako gatunek i nie byłoby straty dla społeczeństwa!
No, ale Długisie to "persy psiego rodu" i pewnie Fiona ma dosyć podobne poglądy na sprawy psie...
Ona kiedyś napisze "Mein kampf"...dla kotów! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt cze 08, 2012 9:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

Tiaa Persona potrafi się bawić piłeczką, która TU wczoraj leżała. Odkryło to razu pewnego moje Dziecko Młodsze. Siedziałyśm y sobie wieczorem na kanapie, a tu wpada Persona, zatrzymuje się nagle i zaczyna bardzo fachowy zastaw podskoczków, przebieżek i takich tam. Wirtualny partner, niewidzialny przyjaciel??? A co chodzi......

Na co moje dziecko - wiesz co? ona się chyba bawi piłeczką...........
JAKĄ piłeczką??? - zapytałam w osłupieniu
No tą co tu wczoraj leżała.........

Dla mnie to jest kwintesencja persowatości. Bo pers proszę ja Was to nie jest wygląd - umówmy się do końca jednakowóż udany. Mnie się tam persy fizycznie to tak średnio podobają. pers to jest charakter.......czy raczej coś co można tym mianem okreslić. Ide o zakład, że to jest kto z kosmosu, który w dalszym ciągu ma problemy z tym załamaniem czasoprzestrzeni.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt cze 08, 2012 12:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

Persy zyja we wlasnym swiecie i wszystko sobie olewaja!?
I to jest wlasnie fascynujace w tej codziennej banalnosci.

lolav

Od: Pon lut 06, 2012 13:25

Post » Pt cze 08, 2012 12:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

Persy żyją w innej czasoprzestrzeni to moja koncepcja.........one są przesunięte do przesunięte po prostu.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt cze 08, 2012 12:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

No: taka Amelka ona to ma dopiero zakrzywienie czasoprzestrzeni.
To jest pers, któremu poszło w stronę wręcz przeciwną.
Pers, który jest szybki, bo ma wiele zadań.Atkuje niewidzialnego wroga.Ucieka przed wirtualnym agresorem.I nieodmiennie wpada w łapki Fiony, która na nią "drzemie "(czyli "czai się" po persiemu)w jakimś kącie domu.Obrywa bo jest zbyt zajęta żeby nie podejść do Fio.Zajeta czym?CZYMŚ.
O miłości Amelii do obuwia pisałam?Wkłada łapki do pozostawionych butów, przytula się do nich...Jak widzi buta to pędzi z prędkości aświatla i wchodzi do niego...Jeee..!!!Bendem mierzała!!...Dlaczego?A kto to wie.
Albo Fiona i mjenso.Ona uwielbia jeść.To dlaczego jak jej daję odwraca się tyłem???I podaję jej w karkołomnej pozycji ukochane jedzenie?
Amelka nie umie zapamietywać, ale tylko pewnych rzczy.Kuweta ją przerasta.Ale np.na czym podaję koci budyń-wie świetnie.Albo ,że się leży rano na mnie.W której szafce są buty.Że się otwiera szafkę z kocim jedzeniem.
A kuweta- nie.
Amelka ma lekki niedorozwój.Jest jak dziecko z uposledzeniem.Uczy się do pewnych granic.dalej już nie.

Cześ jedzie na resztę testów.
Kciuki wskazane!
Jeśli będzie ok- wychodzi z kazamatu.bardzo już chce.

Chce- będzie miał (miau,miau)!Nie wie co go czeka,dwie sekutnice już sa gotowe na nowego kolegę!

kotkins

Post » Pt cze 08, 2012 13:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

Są kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: Za dwie mocno zaskoczone persice :ok: :ok: :ok: :ok:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt cze 08, 2012 13:27 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

A może tak Żubra do kompletu?
Ale byłyby eksperyment :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt cze 08, 2012 13:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt cze 08, 2012 13:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

trzymamy :ok: :ok: :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pt cze 08, 2012 14:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

Ujemny.

Fiv/Felv ujemny.

Przytył przez 3 dni prawie 20 dkg, to bardzo dużo.
Kąpiel i do domu.Niech mu córeczka łepek urżnie...

Pilna kastracja bo brzydkie jedno jądro,guzowate.Około 20 czerwca.

Pani wet wywaliła wielkie oczy w temacie testów na Fip.
Czytała,że się robi.Ale to skomplikowane.
Szczepienia-nie.
Pod Wieżą nie szczepią wziewnie.

Generalnie :Czesiu jest ładny i zęby się zrobi przy kastracji.
Czesiu jak mówi mój Małż "się lansuje" - turlał się u weta :mrgreen:

Luuuuudzieeee!!!Kochajcieeee Czeeesiaaaa!!!
On tego naprawdę poczebuje...

Lecę dalej działać...

kotkins

Post » Pt cze 08, 2012 14:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

Ujemny.

Fiv/Felv ujemny.

Przytył przez 3 dni prawie 20 dkg, to bardzo dużo.
Kąpiel i do domu.Niech mu córeczka łepek urżnie...

Pilna kastracja bo brzydkie jedno jądro,guzowate.Około 20 czerwca.

Pani wet wywaliła wielkie oczy w temacie testów na Fip.
Czytała,że się robi.Ale to skomplikowane.
Szczepienia-nie.
Pod Wieżą nie szczepią wziewnie.

Generalnie :Czesiu jest ładny i zęby się zrobi przy kastracji.
Czesiu jak mówi mój Małż "się lansuje" - turlał się u weta :mrgreen:

Luuuuudzieeee!!!Kochajcieeee Czeeesiaaaa!!!
On tego naprawdę poczebuje...

Lecę dalej działać...

kotkins

Post » Pt cze 08, 2012 15:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

Fajnie jest :ok: :ok: :ok: :ok:
To teraz czekamy na spotkanie pokoleń. I oczywiste konflikt, jak w każdej zdrowo funkcjonującej rodzinie :mrgreen: :mrgreen:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt cze 08, 2012 15:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II- Czesław łysa kita w DT

za Czesia :ok: :ok:
a co do zabaw- moj polpers Karol tez tak potrafi jak Amelka. moze nie az tak, w koncu to tylko polowa persa :wink: ale bieganie, galopady, lapanie, dziwne podchody- jak najbardziej. to polowanie na nogi tez. identyko. chociaz juz trochee wyrosl z tego :| w koncu ma juz 3 lata :!:
Ostatnio edytowano Pt cze 08, 2012 16:43 przez alma_uk, łącznie edytowano 1 raz
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

[poprzednia][następna]