no to mogę zdać relację
selene00 pisze:Tak mnie zastanawia, czy to na pewno trzustka.
Pamiętasz grudniowe sranko u Noisa? Ni z gruchy, ni z pietruchy.
Mania nie miała biegunki, ale przy chorej trzustce są białe qpy (wynika to z faktu, że chore komórki rozpadając się wytrącają wapń, który zostaje wydalony z kałem) ponieważ Maniutek już miała robione badania w tym kierunku jestem przewrażliwiona i kiedy zobaczyłam, że qpale są jasno brązowe poleciałam do weta
oczywiście opatuliłam Maniutkę i transporter bo najgorsze jakby się przeziębiła, od razu wetka pobrała krew na biochemię i obawy się potwierdziły amylaza 1.582 choć w listopadzie była 1.973 (wtedy były lamblie) ale w grudniu była 1.328

tak więc jakieś podrażnienie jest, na szczęście mocznik, glukoza i pozostałe parametry nie są złe

Maniusia miała wzdęty i bolący brzunio (dlatego nie chciała się przytulać i była wystraszona) dostała wczoraj u wetki leki i jak wróciłam z angielskiego to już zupełnie normalna kicia była

dziś pojechałam po leki (dostała do poniedziałku buscopan i catosal) zrobiłam jej zastrzyki i nawet obyło się bez stresu

zaleceniem jest też dieta niskotłuszczowa, konieczne więc było zakupienie karmy specjalistycznej, ale sucha będzie dopiero w poniedziałek, saszetki wzięłam już dziś royal cannin gastro intestinal moderate calorie zawartość oleju i tłuszczów 2,7%
za trzy tygodnie badania kontrolne