Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 20, 2011 15:41 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

witam miłe panie :)

Mam pewną teorię;
jest mało naukowa, ale opiera się na obserwacji codziennej
A mianowicie - po sterylce, w czasie której zostaje usunięta pewna ilość organów, o konkretnej wadze i objętości, w brzuszku kici znajduje się wakat
I kicia ten wakat usiłuje czymś zapełnić
Czymś, to znaczy jedzonkiem :roll:
Od jakichś dwóch tygodni Caillou waruje przy miskach i na każdy szelest w kuchni melduje się przy żarłopoju
Gapi się wzrokiem głodzonego futerka i wyżera Lokiemu jego porcje
Akurat ten bardziej średnio mi się podoba :?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob sie 20, 2011 15:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

To nie sterylka, to efekt uboczny sterydow.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob sie 20, 2011 16:45 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

o shit! :evil:

pozytywka

Post » Sob sie 20, 2011 16:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

Pozytywko, dokładnie jak Conchita mówi.
Od kwietnia leczę mojego kota Bandziora z alergii, dopiero od niedawna zaczął wracać do siebie, chociaż nadal się drapie, nie robi już sobie krzywdy i nie ma strupów, sierść wraca do normy - wreszcie zauważalnie. Od niedawna zaczęliśmy zmniejszać dawkę sterydu, bo nie można odstawić od razu.
Niestety własnie efektem ubocznym jest spora otyłość.
Przy 5kg już był dość postawnym kotem z małym brzuszkiem, a teraz doszedł do ok. 6kg...

Staram mu sie mniej jedzenia dawać, i dzięki laserkowi zapewniać mu ruch (w sumie biega jak szalony) i w ten sposób może nie będzie gorzej, ale jak skończymy dawać sterydy to pewnie przejdziemy na karmę do odchudzania. Boję się tylko nawrotu alergii, bo u niego na 80% była to pokarmówka

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Sob sie 20, 2011 18:24 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

ale Caillou zawsze chyba była łakomczuchem 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob sie 20, 2011 18:27 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

załamałam się
bo nie dość, że ona mi wydziela jedzonko, nie dość, że ciągle jestem głodna, aż muszę wyżerać Lokiemu
to jeszcze się okazuje, że to przez te paskudne zaszczyki i że już zawsze będę głodna i gruba
i to wcale nieprawda, że zawsze byłam łakomczuchem, bo nawet nie zjadałam pełnych 40g na dobę, jak Duża chciała mnie zabić monodietą antyalergiczną
robicie mi wszyscy przykrość
i nawet nie mogę nabobać do donicy, bo Duża ją zaszyła; igłą i nitka ją zaszyła
buuuu :placz:

Caillou

pozytywka

Post » Sob sie 20, 2011 18:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

Nie rycz mała .
One tak mają, te duże :evil:
O mnie też opowiadają różne nieprzyjemne rzeczy - że niby gryzę Dużą i morduję jaszczurki i jestem "autystyczny" cokolwiek to znaczy, chociaż z tonu wypowiedzi sądzę, że to nic dobrego.
Walcz o swoje i może dogadaj się w końcu z bratem to razem będzie wam łatwiej.

Behemot niezrozumiany
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Sob sie 20, 2011 18:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

raz się dogadaliśmy z Lokim i ukradliśmy taki fajny woreczek z różowymi tabletkami, co pachniały rybką
Tzn. Loki mi pokazał taką czarną torbę, w której był ten woreczek i zasugerował, żebym go wydostała, to potem sobie podjemy
Bo Loki mówi, że teraz moja kolej na robienie różnych niegrzecznych rzeczy, a on sie będzie tylko przyglądał, czy dobrze broję
Ale Duża przyszła za wcześnie i nie zdążyliśmy zjeść wszystkich 50-ciu
Duża powiedziała, że to były witaminy dla Lucjana i że nie wolno jeść wszystkich na raz, bo można bardzo się pochorować
a teraz Lucjana nie ma, zniknął razem z tymi fajnymi różowymi tabletkami, ciekawe czy zjadł wszystkie na raz, czy też mu żałują
a ty Behemot, przyjedź tu do nas, to może razem nabroimy, co?
Caillou

pozytywka

Post » Sob sie 20, 2011 20:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

Widzisz mała... jest pewien problem....
mam chorobę lokomocyjną :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Sob sie 20, 2011 20:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

to jakaś brzydka choroba :(
Caillou

pozytywka

Post » Nie sie 21, 2011 9:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

marne jakościowo, ale czy widzicie tego wampira trawkowego?
Nie wiem, co to za trawka, ale koty wariują na jej punkcie; mój tato specjalnie ją rozsadzał na działce, dla kota przyjaciół
wczoraj dzieciaki dostały przesyłke w doniczce ;)
Musiałam im wyrwać w końcu, bo zjedliby do gołej ziemi - tu Loki usiłuje nie dopuścić do zabrania zielska z ich zasięgu

Obrazek

pozytywka

Post » Nie sie 21, 2011 9:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

Caillou szalooona :D

Obrazek

pozytywka

Post » Nie sie 21, 2011 10:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

Loki wampir :ryk:
Ciekawe, co to za trawa.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie sie 21, 2011 10:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

Obrazek

Już wiem :mrgreen:
Glyceria maxima 'Variegata' - Manna mielec pstrolistna
jak sobie radziliśmy w czasach przedinternetowych?

pozytywka

Post » Nie sie 21, 2011 12:27 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. IV

biedna, głodna Caillou :crying: :crying: trawę już je z głodu Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]