Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 14:56 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Wrócił Adam! Moi znajomi nie zdążyli dołączyć do wydarzenia, które utworzyłam na Jego prośbę. Podobno zostało wczoraj rozesłane do większej ilości osób. On zna wątki z Inowrocławia bo już w czerwcu robił dla nich ogłoszenia. Przedwczoraj za jego zgodą nadałam Mu uprawnienia administratora więc już może sam dalej wszystkim pokierować.

http://www.facebook.com/malgorzatag2#!/ ... event_wall

Śliczne kotki do przygarnięcia!
Liczba osób biorących udział: 53
http://www.facebook.com/malgorzatag2#!/ ... 0632409915

Łukaszek - śliczny i mądry kot elegant
biorących udział: 37
Zapytałam kolegę o jednego z uczestników forum czy jest na FB – że nie pamiętam czy jest w moich znajomych...
Muszę zaktualizować wykaz nazwisk i nicków bo okazuje się, że czasem w rozsyłaniu wydarzeń pomijam najbardziej aktywną osobę na FB tylko dlatego, że zapomniałam jak się nazywa.... i poszukać gdzie mam ten wykaz. Tam gdzie wydawało mi się że jest nie ma go a wiem, że całkiem niedawno z niego korzystałam i go aktualizowałam.

Śmieszne wrażenie. Jakoś pusto dziś na forum – wpadłam na herbatkę i nie ma żadnego aktywnego głosowania, znajomych nie widzę...
Nie, dziś w analizie trafiam na same nowe sytuacje, komputer mi się zawiesza, wynik wyszedł taki że niczego dalej nie mogę przekazać wrrr... za tydzień mam przekazać analizę całego systemu a tymczasem tkwię w bieżących sprawach. Dowiedziałam się o kolejnej zmianie metody w następnym sezonie wrrr...

Czy wiecie jak działa opcja „ukryj moją obecność w tej sesji” – zostawiłam nie klikniętą i wcale siebie nie widzę na głównej stronie w wykazie aktywnych uczestników – może w moim profilu będzie widać kiedy ostatnio byłam aktywna? Nie widzę też żeby było aktywne „on-line”

Pytałam Was przedwczoraj ale jeszcze nie odpowiedziałyście:
Nie wiecie przypadkowo czy może już zaczął się okres zwiększonej ilości infekcji – są duże różnice temperatury i bardzo zmienna pogoda... W ciągu dnia jest ziiimno....
Czy zażywacie jakieś witaminy albo coś uodparniającego?
Czy znacie jakieś wypróbowane metody na wzmocnienie. Oprócz Rutinoscorbinu i i Echinacea.

Przeziębiłam się wrr....

Bardzo dziękuję Wam za pomoc w naszych głosowaniach!
Wygraliśmy na Krakvet i
Marek pisze:Re: Głosowanie na schronisko które otrzyma pomoc - sierpień
autor: Marek » 54 min temu czyli około 13”:00
Witamy,

W konkursie sierpniowym zwyciezyla Fundacja KOT z Torunia. Gratulujemy wygranej!

Klienci rezygnując z należnych sobie rabatów przekazali na rzecz Fundacji kwotę 9240zl. Sklep Krakvet przeznacza 1000 zł jako pomoc dla wygranej - łącznie Fundacja otrzyma pomoc o wartości 10240. Gratulujemy!

W dniu dziesiejszym skontaktujemy się ze zwycięzca w celu poinformowania o wygranej, a za chwilę rozpocznie się konkurs wrzesniowy.

Pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko
http://www.krakvet.pl - najtańszy sklep zoologiczny

na „Wybieramy perłę” – w głosowaniu na Geopark Kielce.
kussad pisze:1.09.2011 godzina 0:05 Wyniki głosowania:
1385 głosów Geopark Kielce -...
1304 głosy Zamek Chęciny
1020 głosów Park Etnograficzny w Tokarni...

Skąd moja sympatia dla tego rejonu? Od dawna wiem, że tam mieszka kilkoro spośród Was, z Kielc adoptowała pieska moja koleżanka, koleżanki z Kielc bardzo mi pomagały gdy miałam problemy z moją suczką, z Kielc pochodzi kolega, z którym współpracowałam na co dzień w pracy przez kilka lat, całkiem prywatnie byłam tam tylko raz.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw wrz 01, 2011 15:10 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

kussad pisze:Wracamy znad jeziora:
Obrazek
Śliczny kotuś :1luvu:

Też często się zastanawiam, jak Niki wyglądała jako kociak... uważam, że musiała być słodziakiem ;) że była śliczna i próbuję "odnaleźć" jej obraz kociaka w burych maluchach :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Czw wrz 01, 2011 22:15 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

szybenka pisze:Też często się zastanawiam, jak Niki wyglądała jako kociak... uważam, że musiała być słodziakiem ;) że była śliczna i próbuję "odnaleźć" jej obraz kociaka w burych maluchach :)

To identycznie jak ja :oops: Najbliżej i najwięcej oglądania mamy u Sylwii, pojedyncze maluszki też czasem możemy zauważyć :D

Najnowsza wiadomość z „mojego” inowrocławskiego watka i wydarzenia na FB:
lidka02 pisze:Jutro zawożę dwa kociaki , tego z chorym oczkiem obojniaka i tą malutką szarą do jednej pani do miejscowości Perzow , transport wyszedł dużo bo 250zł , ale 200zł ma dać pani co bierze kotki a ja dołoże 50zł ta pani ma już ma koty maluchy będą tam miały wspaniale jestem tego pewna .Wiec jutro długa droga przed nami .....

Trzymam za nich kciuki! :ok:

Wczoraj miałam fajny dzień:
Moja reklamacja zostanie rozpatrzona pozytywnie!
Zdobyłam dla suczki karmę „Nutra Gold”!
Wygraliśmy w obydwu konkursach.

Mruczuś zaprasza na kolejna sesję:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt wrz 02, 2011 9:19 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

W Warszawie jest bardzo duże zachmurzenie, 14 stopni C....
Chłodno więc będzie się lepiej pracowało w nasłonecznionym pokoju bez klimatyzacji gdy trzeba się skoncentrować....

kussad pisze:Czy Wam dobrze działa FB?

Mam problemy z aplikacjami na FB:
W nocy bawiłam się z tą:
http://apps.facebook.com/lubie-cie/?type=discovery
Wysłałam to do kilku osób a potem zobaczyłam tylko u jednej, którą znam najmniej i w aktualnościach a u nikogo więcej... i nie da się sprawdzić do kogo to wysłałam. Przecież nie będę się wygłupiać i wysyłać ponownie – mogę trafić na osobę, która sobie tego nie życzy... wrrr...

Często się zdarza, że nie zadziała moje wysłanie wydarzenia....

Ta aplikacja: http://apps.facebook.com/nakarmpieski/i ... i/?count=0 czasem mi działa czasem nie mimo, że już dawniej z niej też korzystałam!

Tak samo jak próbowałam z tą aplikacja: http://apps.facebook.com/karmowziecie/? ... b_bmpos=3_

Nie udaje mi się „Polubić” tej aplikacji – nie wiem gdzie kliknąć: http://www.facebook.com/pages/Transport ... 364?ref=ts
Klikałam i widzę tylko profil jednej z osób, zainteresowanej znalezieniem transportu a nie całe wydarzenie...

Czy Wam też forum działa jakby nie mogło, hasła nie rozpoznaje, nie loguje, działa baaardzo powoli jeżeli raczy zadziałać....

Życzymy Wszystkim miłego dnia!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt wrz 02, 2011 9:25 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Chwilowo działa, lrafal pisał w dziale technicznym, że ktoś atakował dns (cokolwiek by to było) miau

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt wrz 02, 2011 21:51 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

>Wraca temat żwirku – jaki używacie? Muszę wybrać się na zakupy – już jest „po pierwszym...” My „Hilton compact” – przedtem znałam tylko bordowy teraz też niezły jest „zielona łąka”

kussad pisze:W compact tworzą się nieduże foremne bryłki i nie przykleja się do dna kuwety :)

Nie widzę w dalszym ciągu różnicy miedzy włączonym „Ukryj mój status w tej sesji” i wyłączonym – cały czas jestem off-line...może Wy widzicie mój nick inaczej.

Poradziłam sobie już z problemem na FB – znalazłam gdzie trzeba kliknąć – już mam udostępniony i są w moim profilu „Koci zakątek” – kocie forum na gazeta.pl; „Transport tu i tam”, Zaginione i znalezione”.

Mruczuś zaprasza na wieczorną wizytę ponownie nad jezioro niedaleko Poznania:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob wrz 03, 2011 7:01 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Dzien dobry! Wpadam na chwilke zeby sie z Wami przywitac - Mruczus to urodzony tap madl :) Piekne sa te zdjecia, na dobry cieply dzien :)

My sie za chwile zbieramy bo jedziemy do Tychow ale wracamy. Dostac sie od nas w weekend gdzies dalej za Katowicami to prawdziwa sztuka logistyki, kreatywnosci i trenowania cierpliwosci ;) Mam fajna ksiazke akurat ponad dwie godziny w autobusach w jedna strone zleci, to ja przeczytam :)

Koty szaleja, gonia sie i generalnie wyglada na to ze pomalu dochodza do siebie po przeprowadzce. Pies tez choc wchodzenie na II pietro okazuje sie byc dla jego lap bolesne. MUsze mu kupic preparat na stawy, starosc psia tez bywa ciezka... Wlasnie idziemy na spacer do parku, jest chlodno ok 11 stopni. Sezon na przeziebienia zaczety - ja tez chora, na dodatek w pracy musze duzo gadac no i gardlo mam starte jak papier scierny. Ale to nic, goraca herbata z sokiem malinowym czyni cuda. A oklad z kota leczy wszystko ;)

dobrego dnia, duuuzo slonca :) usciski i pozdrowienia dla Was :1luvu:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob wrz 03, 2011 9:33 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Witamy się imprezowo! :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob wrz 03, 2011 13:55 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Witam sie i ja dzisiaj wreszcie na spokojnie
Doczytałam Ewuś,ze już sobie poradziłaś z fb,no i dobrze

Przez ostatnie dwa dni trochę kursowałam między pracą a dotarciem do domu chrzestnej,gdzie był Pitek,wracaliśmy dosyć późnawo i brakło mi juz sił na foruma,zwłaszcza wczoraj,ale spoko,wszystkiego ponadrabiamy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob wrz 03, 2011 22:20 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Serdecznie Wszystkich witamy!
Bardzo dziękujemy, dzień był fajny - słońca wystarczająco i nie było bardzo gorąco :wink:

Niestety jeszcze nie całkowicie uporałam się z aplikacjami.
Potwierdziłam coś „Hearth...”, które od Was dostałam i wszystko zniknęło – nie ma ani u mnie ani u Was...
W „Nakarm psa” teraz bierze udział kolejne schronisko, dołączyłam do tego wczoraj i rozsyłalam do Was :)

Akcja Nakarm Psiaka
Z przyjemnością informujemy Was o tym, że nasz portal przyłącza się do akcji Nakarm Psiaka zainicjowanej przez megamoty.pl .Pod naszą opieką znajdą się psiaki z Ciapkowa w Gdyni. Powyżej widzicie psiaki z tego Schroniska. Aplikacja umożliwiająca pomoc znajduje się pod adresem: http://apps.facebook.com/nakarm_pieski Podobnie jak w przypadku megamotów zbieramy punkty dla psiaków. Niebawem podamy limit punktowy po osiągnięciu, którego wyślemy psiakom sporą ilość karmy. Liczymy na Waszą pomoc i codzienne klikanie :) Zobacz więcej
Przez: Brzuch bez tłuszczu
Zdjęcia: 3

1 wrzesień! Rozpoczął się nowy rok szkolny, który potrwa do 29 czerwca. Oglądałam w nocy zdjęcia zrobione podczas uroczystości w szkole, w której organizacji brałam udział od maja....
Bardzo miło jest zobaczyć efekt własnej pracy!

Jesień! Sezonowe owoce i warzywa.
Jakie teraz gotujecie potrawy?
Dla mnie nastał czas codziennego gotowania musu z jabłek a dziś wybrałam się na targ po produkty na leczo – będzie zabawa... czasem przydaje się telewizor stojący w kuchni i skończę jedzenie pierwszego w tym sezonie słonecznika – do tej pory nigdy nie było czasu na łuskanie...
Rano wybrałam się do „Reala”. Nie wiedziałam gdzie bliżej domu mogę kupić żwirek „Hilton compact” – był tylko bordowy.
Wszystko wyglądało śmiesznie – puste ulice, pusto w sklepie – wszyscy albo jeszcze śpią albo wyjechali na działkę korzystając z ładnej pogody.
Wracaliśmy około 2 godzin później – w tym samym miejscu utworzył się korek...

Było gorąco więc dla ochłody Mruczuś ponownie zaprasza Was nad jezioro w okolice Poznania. :wink:

Mruczusiowi bardzo podobała się ta łódka. Była zacumowana tuz przy brzegu i w płytkiej wodzie było widać bardzo dużo maleńkich rybek, które Mruś tak chętnie obserwował!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nad to jezioro było daleko – ponad kilometr . Kotek nie chciał zostawać sam w domu i koniecznie kolejny raz był z nami na jeziorem. Widzieliście zdjęcia wieczorem, były też w ciągu dnia.
Po otwartym terenie wolał iść taki sposób:

Obrazek

Na wiosnę byliśmy w okolicach Warszawy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzymy spokojnej nocy i miłej niedzieli!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob wrz 03, 2011 22:31 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Cudowności :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie wrz 04, 2011 22:37

solangelica pisze:Dzien dobry! Wpadam na chwilke zeby sie z Wami przywitac - Mruczus to urodzony tap madl :) Piekne sa te zdjecia, na dobry cieply dzien :)

na dodatek w pracy muszę dużo gadac no i gardlo mam starte jak papier scierny

Bardzo mi miło że Tobie też zdjęcia się podobają!
Natychmiast zauważyłam na Twoim profilu że pojawiło się miejsce pracy – czekałam aż cokolwiek o tym napiszesz!!! :ok:

Na forum widzę że ktokolwiek tutaj zagląda – zmienia się liczba odwiedzin a czasem ktoś się odezwie i ujawni. :)

Nowy sąsiad na działce naprawdę kosi trawę co tydzień....

W tej chwili siedzę i kopiuję sobie coś prawie 30 GB z dysku zewnętrznego mojego na nie mój. Miało to trwać godzinę a w tej chwili widzę komunikat że potrwa 8 godzin...

Dwa lata temu 4 września po raz pierwszy „na żywo” zobaczyłam Łapka obecnie Mikusia gdy poszłyśmy obydwie z Choco z wizytą do Magdy żebyśmy zobaczyły ich wzajemną reakcję...

Właśnie nad tym jeziorem Mruczuś upolował i zjadł całą ogromną nornicę. Byłam zaszokowana widząc jak ją zjada zaczynając od głowy...

W upalne dni wolał odpocząć na tarasie:

Obrazek

Muszę pilnować złote rybki, które na zimę wróciły do domu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W Gietrzwałdzie Mruczuś był akrobatą:

Obrazek

Obrazek

Straszył mnie bo wchodził do środka kominka:
Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie wrz 04, 2011 22:52 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

kussad pisze: Czy mogłabyś to do mnie też wkleić - może wreszcie udałyby mi się bakłażany, raz mi wyszły gorzkie, raz suche - i zrezygnowałam a brat robi taaakie pyszne :oops: czy sobie zacytować u siebie?

dune pisze:
kussad pisze:Czy mogę sobie zacytować ten przepis z dodatkiem u siebie - tutaj mi zginie?

alez oczywiscie ze tak,nie zrozumiałam o co pytałaś,wez i przepis i fotke :)

dune pisze:Takie o baklażany z mozarellą i pomidorem zapieklam dzis sobie na obiadek :)

Obrazek

dune pisze:

Ciepła pisze:a jak takie cudeńka się robi :?:

Asiu bardzo łatwo

Kupuje sie baklażany 3
w lidlu mozarelle ze 4 szt
i sosik taki pomidorowo/warzywny
a w biedronce mozarellę w torebce tartą
i pomidorki spore z 5

I kroi sie wszystko w plastry
baklażany w grubsze z mocnego skosa

Baklażanów nie obsypuję sola i nie pluczę
jakas bzdurka ze są gorzkie
kroję w plastry ok cm grubości ze skosa
posypuję wegetą i wsadzam do rozgrzanego piekarnika
na trochę zeby były miękkie potem trzeba wystudzić

a potem robisz taka "Kanapkę"
baklazan, plaster mozarelli plaster pomidora
i kładziedz pod katem w naczynku
i tak w dwóch rządkach

a do sloiczka z sosikiem wrzucasz tą mozarelle w kostkę z torebki z biedronki

i łużką polewasz a raczej tak nakładasz bo to z serem to sie geste robi
i wkladasz do pikarnika ale b rozgrzanego bo inaczej strasznie sos puszcza

A ze bakłazan juz nie jest surowy to szybko sie robi
tyle tylko zeby sie ładnie zapieklo

To pyszne jest równiez na zimno, ale nie z lodówki tylko w temp pokojowej
z jakims ostrzejszym sosem - ja lubie z czosnkowym

Mozna zrobic ze trzy naczynka na raz i na trzy obiadki jest :)

Smocznego :)

dune pisze:
Ciepła pisze:a bakłażany obierasz ze skórki i kroisz w plastry czy jak :?:

Broń boze , bez skóry sie rozpadną,
myję tylko i kroję w plastry pod skosem zeby plastry większe były
obsypuję wegetką (bo ja jestem uzalezniona ;)
i układam w piekarniku na rusztach
tych wkladach do piekarnika drucianych azurowych
pasiastych
i niezbyt cienkie te plastry bo beda strasznie sflaczałe
tak 1,5 cm
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon wrz 05, 2011 22:11 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Myszolandia pisze:
kussad pisze:Życzymy spokojnej nocy skoro wstajesz o 4:00 :ok:

Heh,dzięki Ewuś :1luvu: ciekawe jak wstanę,no ale trza to trza
Jutro się ozwę na dłużej,bo do 13.00 pracuję więc spoko

Właśnie w sobotę tak mi się wydawało że pracujesz!!!

Bardzo się cieszę że obydwu Wam się to udało prawie równocześnie!

....
Przegrywanie danych z dysku zewnętrznego rano jeszcze się nie zakończyło – trwało jeszcze godzinę. Przegrywanie kolejnej części trwało następne 6 godzin....
Na moim dysku mogę nareszcie sobie zacząć przeglądać zdjęcia i coś usuwać z komputera stacjonarnego bo zaczyna gorzej działać i coraz wolniej.

Klikania:

Klikam na FB w obydwa „Nakarm psa”:

"U Wandy" Przyborówek koło Poznania– organizowane przez megamoty, to w którym biorę udział już bardzo dawno – tam karmię Daisy

"Ciapkowo" z Gdyni – organizowane przez brzuchbeztłuszczu.pl , to które niedawno dołączyło do akcji i ma w tej chwili do karmienia 5 piesków. Wybrałam .... (chyba jest druga z kolei – imię mogę uzupełnić podczas kolejnego głosowania!
Jest pod adresem: http://apps.facebook.com/nakarm_pieski P
Wybrałam Egidę.... (chyba jest druga z kolei – imię mogę uzupełnić podczas kolejnego głosowania!

Przez dwa dni nikt mnie nie witał po powrocie do domu. Normalnie słyszę pisk zaraz gdy na dole otworze bramę kamienicy albo skrzynkę na listy – podobno sucia leży koło wejścia i czeka o określonej porze. – Okazało się że suczka leży na swoim legowisku. Jest zdrowa ale dziwi mnie zmiana w zachowaniu.
Taniec radości zaczął się trochę później.
Zrehabilitowała się po pewnym czasie. Potrafi nie poznać nas z odległości 2 metrów a własny samochód, który dopiero podjeżdżał na parking poznała z odległości 10 metrów...
Śmieję się z niej że z tej radości i żywiołowości wyrażanej machaniem ogona przez prawie cala dobę już 6-ty rok ma coraz rzadsze pióro. Małgosia kilka lat temu nas ostrzegała żebyśmy uważali podczas wyczesywania naszych psów – włosy w ogonie retrieverów nie odrosną, nie wiem jak to jest u psów innych ras ale widuję codziennie setera z sąsiedztwa a teraz zauważam to samo u Choco...

.... Dwa lata temu do domu przywiozłam Łapka!

Mruczuś zaprasza na kolejną część swoich zdjęć:

Najbardziej ze wszystkiego lubi spać w bardzo różnych pozycjach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 06, 2011 20:30 przez kussad, łącznie edytowano 2 razy
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto wrz 06, 2011 8:29 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Trzymaj ewus kciuki bo mam dzis rozmowe w sprawie pracy. Oby sie udalo, bo propozycja fajna choc na umowe zlecenia. Ale zgodna z zawodem moim i zainteresowaniami :)

Jesien pomalu wkracza w nasze zycie i niedlugo bedzie trzeba wyjac plaszczyk z szafy. Drzewa pomalu traca zielen, liscie opadaja... kocham Jesien na Slasku :)

koty wlasnie stoczyly zazarty boj na lozku, nie nadazam za ich tokiem myslenia. na pewno bija sie o dostep do parapetu, w tej rundzie wygrala Fiona. lezy nabzdyczona i spi. Felek wcisnal sie do kanapy, ma dzis gorszy dzien...wczoraj naszczal mi na poduszke i koc, myslalam ze go zabije :twisted: i tak go kocham.
dobrego dnia!
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]