zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 19, 2011 8:05 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

wczoraj uszczęśliwiłam koty, bo były jakieś takie smutne - kupiłam futrzastą myszkę z piórkami i przysmaki kocie (takie na sztuki śmieszne). myślałam, że karmel będzie jadł, a truskawka się bawiła...

karmel dorwał myszkę i zaczął ją mordować tak, że zdemolował po drodze pół pokoju, myszka nadal gdzieś żyje tylko straciła pierze :lol: dopiero po kilku godzinach, co przy karmelu jest niebywałym osiągnięciem.

obu dałam po kabanosiku przysmakowym - karmel był zbyt zafascynowany myszką, żeby zjeść, więc truskawka polowała na kawałeczki po całym pokoju - najpierw się z nimi goniła, potem je zjadała. nie słyszała chyba, że nie należy bawić się jedzeniem :D

ponadto, podałam wczoraj pannie ostatnią dawkę antybiotyku na brzuszek - znaczy przez 15 minut trzymałam ją na kolanach, trzymając jej w paszczy tą tabletkę. ależ się buntowała...
po 15 minutach puściłam. resztki tabletki wypluła mi prosto w oko :| na szczęście miałam okulary, bo nie wiem, czy moje i tak podrażnione smogiem oko byłoby zadowolone z takiego obrotu spraw :lol:
za kilka dni muszę ją odrobaczyć. tamta tabletka jest większa.
ratunku :lol:

a teraz idę po świeże bułeczki na śniadanie dla nas i świeże mięsko na śniadanie dla kotków. sama go pewnie nie pokroję, ale fakt, że będę je niosła w plecaku i tak jest niebywałym jak na mnie heroizmem :D

a wczoraj zrobiłam zakupy w ciuchbudzie i kupiłam sobie indyjski komplecik weselny w kolorze brązu i bakłażanu. już wiem, w czym idę na imprezę afn :D
o ile się znowu nie rozłożę, bo coś kaszlę i kicham...

EDIT: zrobiliśmy barfowe zapasy na najbliższe dwa tygodnie. kurczę, wychodzi nam to złotówka za dzień, serducho wołowe + wątróbka drobiowa. nawet karmiąc najtańszą karmą marketową wychodzi to drożej!
13 porcji zmroziliśmy, jedną podaliśmy. panienka zeżarła całą swoją porcję i pół karmelowej, a karmel tylko patrzył zdezorientowany :lol:

nawiązałam też miłą znajomość z panią w sklepie mięsnym, jak kupowałam serducho wołowe - okazuje się, że ma pieska, który też barfuje :)

a za chwilkę będą fotki - dostaliśmy myszki od thorkatt, więc trzeba się pochwalić :1luvu:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro sty 19, 2011 13:27 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kocuria

Post » Śro sty 19, 2011 13:32 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kocuria

Post » Śro sty 19, 2011 13:35 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kocuria

Post » Śro sty 19, 2011 13:40 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Jakie foty :1luvu:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro sty 19, 2011 13:51 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 ORAZ s. 8! =^.^=

Łojej, ale mnóstwo fajnych zdjęć :D

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Śro sty 19, 2011 14:18 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 ORAZ s. 8! =^.^=

Zgadzam się,że nie ma to jak barf własnego projektu - najtaniej i najzdrowiej ;) Gotowce są najlepsze,jak się spieszę.

Ty,ale Truskawka ma super ostrogi na tylnych łapach - i to jest jej najbardziej oryginalny punkt wizualnego programu :lol:
Macie super pufę ogromniastą - też taką bym chciała, ale ceny :roll:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Śro sty 19, 2011 14:21 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 ORAZ s. 8! =^.^=

Cuudne koty :1luvu: A Truskawka ma już całkiem w porządku oczka :D
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro sty 19, 2011 14:36 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 ORAZ s. 8! =^.^=

passa pisze:Macie super pufę ogromniastą - też taką bym chciała, ale ceny :roll:

oj tam ceny - za tą którą mamy, 600l, czyli chyba 2 czy 3 co do wielkości licząc od góry, + gratisową pufkę pod stopy, zapłaciłam z dostawą 250zł. biorąc pod uwagę, że robi za sofę dwuosobową, legowisko dla kotów, fotel do zwijania się w kłębek, zapasowe łóżko (znajomi wolą zwinąć się na tym, niż rozkładać sobie karimatę)... moim zdaniem da się przeżyć :)

niestety jest wielkie - mamy naprawdę duży pokój, a ta pufa zajmuje 1/5 wolnego parkietu. ale, coś za coś :)

dziękujemy wszystkim zachwycaczom :) :spin2:

powieki truskawki jeszcze jak na mój gust trochę za bardzo wychodzą - będzie profilaktycznie odrobaczana. ale jest faktycznie dużo lepiej niż było choćby tydzień temu :) ostatnio z wielkim zdziwieniem zauważyłam, jaki piękny oliwkowozielony odcień mają te jej oczęta :love: jakoś wcześniej nie pokazywała ich za bardzo w dziennym świetle, za dużo źrenicy i trzeciej powieki, za mało tęczówki. a teraz, hoho, biały pysio i zielone oczęta :)

ostrogi wyglądają trochę jak światła pozycyjne, po nich w nocy rozpoznaję na którą część kota patrzę :ryk:

Kocuria

Post » Śro sty 19, 2011 14:57 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 ORAZ s. 8! =^.^=

Jaki piękny i słodziutki burasek, zakochałam się w jego nosku :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro sty 19, 2011 19:14 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 ORAZ s. 8! =^.^=

shalom - burasek? BURASEK?! :twisted: THIS-IS-KARMELOTEK! ;) nie nazywać mi tu mojego cudnego cynamonowokarmelowego kota buraskiem, bo się w sobie biedny zamknie! ;)

(i może uspokoi trochę... :P)

Kocuria

Post » Śro sty 19, 2011 20:34 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Kocuria pisze:to zapraszamy na kawę poznać spryciulę, spryciula się na pewno ucieszy :)

Bardzo chętnie - kawę też lubiem

To jest absolutne cudo :1luvu: Co za łapki :1luvu:
Kocuria pisze:Obrazek
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Śro sty 19, 2011 23:45 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 ORAZ s. 8! =^.^=

kompletnie nie rozumiem, dlaczego nikt nie chciał Truskawki tyle czasu 8O

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw sty 20, 2011 7:30 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 ORAZ s. 8! =^.^=

moje zwyczajowe wyjaśnienie - bo myśmy z truskawką były sobie przeznaczone i ona czekała, aż ja to sobie głupia uświadomię, a potem przekonam do tego otoczenie ;)

panienka nie jest najłatwiejszym kotem we współżyciu - bywa naprawdę głośna (zwłaszcza jak krzyczy na karmela), jest bardzo płochliwa jak na razie, i czasem ciężko zrozumieć co się w jej małej główce dzieje - np. prosi mnie o przysmak, a potem daje go zjeść karmelowi. po czym znowu prosi o przysmak 8O

ale jest śliczna. ja ją uwielbiam, bo jest taką histeryczką, jak ja.. a tż, bo on lubi dziwne/trudne przypadki :D

nie spodziewałam się behawiorystycznej kopii karmela - ale oni różnią się w absolutnie WSZYSTKIM! 8O wczoraj była u nas znajoma, karmel władował się jej na kolana, truskawka obserwowała cały wieczór bezpiecznie z najdalszego kąta parapetu, schowana za monitorem.

wszystkich skrytokawopijaczy (mamy też herbatę, yerbę, czekoladę i kakao :mrgreen: oraz zazwyczaj jakieś ciasto albo bakalie) serdecznie zapraszamy! mieszkamy blisko nowego kleparza (obok ulicy wrocławskiej), więc blisko wszędzie :)

Kocuria

Post » Czw sty 20, 2011 8:50 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 ORAZ s. 8! =^.^=

Dawno nie byłam w Krakowie (przejazdem nie liczę), a spędziłam tam 5 pięknych lat mojego życia :)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

[poprzednia][następna]