Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lilly-samo zycie :o)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 27, 2010 9:33 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

Wiecie co, jak to jest?
Wożę koty autem w kontenerku, a w sierści jest całe auto. :roll:
Założyłam pokrowce, ale one są do 4 liter, bo się wszystko jeszcze gorzej przyczepia.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sie 27, 2010 9:45 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

Hejka Ciotencje!
Aniu, kocie kłaki mają tę włąściwość, że fruwają wszędzie.
Ja często, pomimo że akurat kociaste są gdzie indziej, znajduję kłaczory na talerzu lub w kubku :twisted:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 27, 2010 10:23 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

I swierzo odkurzone mieszkanie jest tez swierzo obklejone w siersc :evil: Co oni ostatnio odgrywaja to jeszcze nie wiem, ale wiem, ze podloga jest obklejona czyms i jest taki nieporzadek wszedzie, ze az strach do domu isc.

Co mozecie mi poradzic na Emila, ktory mi wiecznie wyciaga uszczelke gumowa z drzwi wejsciowych? Strasznie droga jest i mam nowa, ale dopiero chce zalozyc, jak sie wyprowadze. Wczoraj wieczorem wzial sie znowu za nia i mnie biala goraczka dopadla. Maly gowniaz to specjalnie robi i jeszcze jest zly, ze mu przeszkadzam. Wiec ja sie podnioslam z podlogi, wcisnelam uszczelke, Emila okrzyczalam a drzwi posmarowalam olejkiem eukalyptusowym, bo on go nie lubi. Mialam zawsze te miejsce jakos obklejone, ale to tak ochydnie wyglada, ze juz tego nie chce.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt sie 27, 2010 10:47 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

To i ja sobie siknę :kotek:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 27, 2010 10:50 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

Samruj tym olejkiem, może się w końcu zniechęci.

Erin

Post » Pt sie 27, 2010 10:54 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

Hey Gibutkowa! Witam Cie serdecznie. :1luvu:

Erin ja te drzwi juz od trzech lat smaruje... Ten olejek niedlugo sie przez drzewo przezre :mrgreen:

SecretFire

Post » Pt sie 27, 2010 11:06 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

To popryskaj wodą z octem albo sokiem z cytryny.

Erin

Post » Pt sie 27, 2010 11:11 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

U mnie olejek się nie sprawdza :? Kuba po każdym naszym wyjeździe domaga się wizyt na parterze drapiąc drzwi. Robi to o różnych dziwnych godzinach, ale najmocniej, kiedy nas nie ma w domu, a na parterze ktoś jest. Chwilowo mam drzwi w miejscu drapania oklejone "gustownym" kartonem nasączonym olejkiem cytrusowym. Pomaga to tylko tyle, że drzwi nie są tak niszczone, ale karton po kilku dniach nadaje się tylko do wymiany. Z czasem przerwy w drapaniu są coraz dłuższe, karton można zdjąć i jest względny spokój aż do następnego naszego wyjazdu... :roll: Nie mamy na to pomysłu. Jeśli ktoś słyszy drapanie, próbuje Kubę uspokoić, ale jak skutecznie uspokoić kota? :? Chyba pozostanie zastąpić "gustowny" karton "gustownym" metalem :roll:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pt sie 27, 2010 11:24 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

Ja mialam do pory zjawienia sie robotnikow przyklejony z dwuch stron, na okolo gumy, taki filz, ktory sie bierze do ochrony podlogi podczas remontow. Z jednej strony folia, z drugiej filz. Brzydko strasznie wyglada, kazdy sie pyta po co to itd. U mnie chodzi glownie o wyciaganie tej glupiej uszczelki. Drzwi w tych miejscach tez sa odrapane, bo trzeba gumy wyciagnac. :evil: :evil: :evil: :evil: Filz sie sprawdza, bo wiecej olejku nasaczy i dluzej trzyma. Ale tez Emil go wydrapuje, bo chce dotrzec do owocu jego umilowania.

SecretFire

Post » Pt sie 27, 2010 14:02 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

Miłość Emila do uszczelki 8O . Tak się zastanawiam, może nie chodzi dokładnie o tę konkretną uszczelkę, tylko o to z czego jest zrobiona? Zwierzaki mają czasem dziwne upodobania. Moja sunia ( której już wiele lat nie ma :( ) próbowała wyciągnąć spod lodówki jej nóżki , ciągle leżała przed lodówka i piszczała wkładając pod spód łapy, do czasu gdy znalazła w okolicy sklepu plastikowy korek po winie . A przed sklepem często wystawała grupa pewnych indywidum ,wiec tyk korków nie brakowało :mrgreen:
Może spróbuj bawić się z Emilem taką starą uszczelką ? To może wtedy tę z drzwi zostawi w spokoju .

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pt sie 27, 2010 14:18 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

Ja mam podobny problem w dzwiach z uszczelka, Ale moje to chca sobie dzwi otworzyc, klamka juz na gore stoi ale te drzwi sie nie zawsze zatrzaskuja i raz sobie otworzyly ( Kasia 86 pamietasz :D :D ) i od tej pory sie nauczyly - brzydale dwa :D :D
A z ta uszczelka to ja kupilam taka role pod drzwi jak sie zima pod drzwi kladzie zeby nie ciaglo ( taki dosc gruby dlugi jamnik) i przymocowalam do drzwi poziomo i skutkuje !
A oto sprawcy siehe Strone 3: viewtopic.php?f=13&t=90428&start=30
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Pt sie 27, 2010 14:34 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

Ewschen pisze:Ja mam podobny problem w dzwiach z uszczelka, Ale moje to chca sobie dzwi otworzyc, klamka juz na gore stoi ale te drzwi sie nie zawsze zatrzaskuja i raz sobie otworzyly ( Kasia 86 pamietasz :D :D ) i od tej pory sie nauczyly - brzydale dwa :D :D
A z ta uszczelka to ja kupilam taka role pod drzwi jak sie zima pod drzwi kladzie zeby nie ciaglo ( taki dosc gruby dlugi jamnik) i przymocowalam do drzwi poziomo i skutkuje !
A oto sprawcy siehe Strone 3: viewtopic.php?f=13&t=90428&start=30

Śliczne niebieściuchy :D

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pt sie 27, 2010 14:37 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

Dziekuje
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Pt sie 27, 2010 17:36 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

Witam mieta i Ewschen z powrotem :-) Twoje futerka sa taaaaaaakie mieciutkie, o ile dadza sie poglaskac przez obcych :mrgreen:

Moja glowka pracuje i cos wymysle na drzwi. Jak nie da rady, to mu stara opone od roweru zalatwie :ryk: Jego namaszczenie do tej uszczelki jest takie same jak do szczotki do ubikacji :mrgreen: 8O

SecretFire

Post » Pt sie 27, 2010 18:12 Re: Witamy, Willkommen, Welcome u Emila i Lilly

Oho, i ja zaglądnę :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

[poprzednia][następna]