Mini zoo po Irlandzku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 28, 2010 15:12 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

Zgadza się. A jak cudnie się tłuką.. :lol: Ale poważnie-kotki co najmniej dwa! Już o tym wiesz. :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob sie 28, 2010 15:21 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

te sie akurat nie tluka....to chyba milosc :P hehheh
ja wiem...Tz nie wiedzial ale zdaje sie, ze dojrzewa...poza tym bedziemy mieli 2kota juz niedlugo.TZ o tym jeszcze nie wie :ok:
Obrazek

Gingger

Od: Śro maja 19, 2010 21:12

Post » Sob sie 28, 2010 15:25 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

Może lepiej niech wie.. 8) A przynajmniej przeczuwa. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob sie 28, 2010 15:29 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

eee....znam go. Tego to sam chcial zatrzymac...wiec jak juz trafi do nas nowy kot to tez go bedzie chcial zostawic...
Obrazek

Gingger

Post » Wto sie 31, 2010 8:28 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

Gingger pisze:no widzielismy jk sie bawila z braciszkiem ostatnio..
ja bym wziela chetnie ale Tz nie bardzo...bede go molestowala niedlugo jak sie przeprowadzimy...

glownie chodzi o fakt, ze ciezko tu znalezc mieszkanie, w ktorym wlasciciel wyraza zgode na zwierzaka..nie mowiac o 2.
w chwili obecnej tez mamy kota w tajemicy przed landlordem..jak czasem wpada to jest wielka akcja ukrywania zbrodni :ryk:

ale.....czas pokarze jak bedzie...
A maluch mam nadzieje wyluzuje z czasem.. :twisted:
bo jak sie okazalo pochwalona zostala zbyt wczesnie...

Zaskoczyłaś mnie. Co prawda w wielu ogłoszeniach o wynajmie od razu na wstępie jest "no pets", ale kiedy mój Rajmund informując o zamiarze zwleczenia nas do siebie, spytał swojego landlorda o zwierzęta, ten tylko dopytał jakie zwierzęta. Koty? Ależ tak! On lubi koty. Psów by sobie nie życzył. 5 kotów? Ależ naturalnie, będzie bardzo miło. :ryk: No, że psów nie to się nie dziwię - landlord jest muzułmaninem. Jesteś pewna że Twój landlord nie życzy sobie zwierzaków? W sensie - poruszaliście ten temat?
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto sie 31, 2010 11:57 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

moj obecny nie ma ni przeciwko...nie pytalismy go nawet.na poczatku kota ukrywalismy..ale w koncu stwierdzilismy, ze a niech tam! niech wie.nic nie mowil...wypytywal tylko skad go mamy ble ble.
a teraz jestesmy na etapie szukania chaty...jezeli nie beda chweli ziwerzakow to bedziemy ukrywac.a jezeli nie bedzie o tym mowy to nie bedziemy pytac...coby sie nie narazic na odpowiedz odmowna :ryk: ewentualnie pozniej-jak wyczujemy landlorda poinformujemy go.badz nie.zalezy jak bedzie...czas pokaze...
Obrazek

Gingger

Post » Sob paź 02, 2010 13:45 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

RATUNKU MAMY PCHLY ! ! !

no tak...wlasnie zauwazylam, ze moja dzidzia-ktora juz dzidzia nie jest a podrostkiem :P, ma pchly!
jestem kompletnie zaskoczona...bo ani kontaktu z innym kotem nie ma...byl ale pchly pojawily sie dopiero teraz co wydaje mi sie dosc pozno...

od paru dni zauwazalam jakies czarne farfocle na jej siersci ale wiazalam to z jej upodobaniem do wchodzenia do komina.
od paru dni tez upodobala sobie komin 8O o zgrozo....komin juz zabezpieczony.

czy to mozliwe aby pchly sobie zyly gdzies tam w kominie?

w sumie tak teraz sobie mysle...sasiedzi na dole maja psa...pradwopodobnie przenieslismy je na butah albo same sie przedostaly pod drzwiami!

wlasnie sie kapalysmy, wyszzotkowalysmy i wyskubywalysmy...spora czesc usmiercilysmy..ale w ciemnych partiach jej siersci niestety sa niewidoczne. napewno jeszcze tam siedza te male krwiopijcze bestie! :evil: :x

jako, ze do poniedzialku pracujemy w takich godzinach, ze zakup preparatu nie wplywa w gre niestety :cry: :cry: :?
mamy pytanie czy mozna sie ich jakos pozbyc domowymi sposobami?

HELP!
Obrazek

Gingger

Post » Sob paź 02, 2010 14:15 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

koce, dywane i posciele wyprane...legowisko sie pierze...podlogi umyte woda z octem-tak gdzies wyczytalam...dywane posypane sola, wyczesane i odkurzone.
Zara wlasnie schnie obrazona...kapala sie wbrew wlasnej woli...z muszana do czegos wiadomo byc nie lubi.wyczesana i wyskubana- bo tyle na chwile obecna mozemy zrobic tylko...:(
Obrazek

Gingger

Post » Sob paź 02, 2010 15:17 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

Obrazek
Obrazek

Gingger

Post » Sob paź 02, 2010 18:03 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

Bez Frontline albo Fiprexa nic nie zrobisz :( wiem coś o tym... jeśli nie masz czasu na rundkę do lecznicy, to zamów przez internet.

Dobry jest Frontline Combo, bo eliminuje pchły również z otoczenia.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob paź 02, 2010 18:15 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

Gingger pisze:...
mamy pytanie czy mozna sie ich jakos pozbyc domowymi sposobami?...

Bardzo gęsty grzebień i wyczesywanie. Gdy pchła zakliuje się między zębami grzebienia to szybko zdejmuję ją z niego owijając w papier. Potem traktuję papier młoteczkiem i pakuję do worka.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob paź 02, 2010 23:00 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

w pon bedziemy jechac po preparat...do weta najwczesniej we wtorek :( bo praca...
najgorsze, ze nie wiadomo skad ona je wziela.sasiedzi z dolu- bo tak podejrzewalam- mamy wspoly korytarzyk na dole zarzekaja sie, ze ich pies pchel nie ma...a nasza Zara kontaktu z kotem czy innym zwierzakiem nie ma...nie wyhodzi tez na dwor..wiec kompletnie nie mam pojecia skad one...

mielismy kota znajomych ale to bylo ponad miesiac temu...a i on pchel CHYBA nie mial.

teraz wlasnie sie czesalismy i skubalismy...najgorsze te ciemne miejsca, w ktorych ich nie widac...
wrocil nam tez swierzb w jedno ucho..a byly czysciutkie:(
ech....
Obrazek

Gingger

Post » Nie paź 03, 2010 7:45 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

Ojoj..Pchełki to niefajna sprawa. Raz to przerabialiśmy, ale z psami.Na szczęście szybko się uporaliśmy, nosiły obróżki przeciwpchelne. Ale wszystko było porządnie czyszczone. Pchły niestety kamuflują się w różnych miejscach, z którymi trudno coś zrobić. Np. szpary w kanapach.Tzn. tam się znowu wykluwaja, jak się nie wytępi.Powodzenia! :ok: :ok: :ok: :ok: Głaski dla Zarki!!
I powodzenia w szukaniu mieszkanka! :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie paź 03, 2010 18:37 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

mamy obrozke i spray...super dzialaja! pchly wstretne cholery wypelzaja otumanione wiec latwo je teraz wyskubac.wstyd mowic ale jest ich peeeeelno...i sa takie okropne.pojecia nie mielismy, ze tak ciezko je zgniesc...topimy je w kiblu :ok: :ryk:
dywany tez juz i koce wypryskane...wieczorem wielkie pranie.jutro znow wszystko od nowa...najgorzej, ze Zara z nami spi... :x 8O wiec tak nam sie ciezko zasypia ze swiadomoscia, ze jest nas w lozku wiecej niz troje... :ryk:

a mieszkanie znalezlismy..kaucja juz wplacona i na dniach sie bedziemy przeprowadzac-nareszcie! :D
mam nadzieje, ze tego swinstwa ze soba nie przeprowadzimy!
Obrazek

Gingger

Post » Pon paź 04, 2010 6:54 Re: Zara-kot, ktory uwielbia sie kapac !

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]