Bursztynowooka Minka i Marusia w Swoim Domku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 03, 2009 23:07 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

rybcie pisze:Czy jeżeli testy FIV/FIP wyjdą ok, to myślicie, że poza kuwetą i miskami - kociaste będą mogły przebywać we wspólnym pomieszczeniu?

Przepraszam - FIP czy FELV (czyli - białaczka)?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw gru 03, 2009 23:15 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

wetka mówiła, że jeżeli będą korzystać ze wspólnej kuwety przez okres tymczasowania to trzeba zrobić oba.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw gru 03, 2009 23:53 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

testy FIV/FELV są łączone i chyba o nie chodzi? bo test na FIP to inna bajka i ten jest mało miarodajny (nie stwierdzi FIPa).
Test na lamblie jak najbardziej, jak pisała Ruru.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw gru 03, 2009 23:58 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Znalazłam kolejny wątek z happyendem :1luvu: ide spac w błogostanie :1luvu:
Buziaki dla kotuchny i jej pani kochanej :1luvu:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pt gru 04, 2009 8:00 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Sis pisze:testy FIV/FELV są łączone i chyba o nie chodzi? bo test na FIP to inna bajka i ten jest mało miarodajny (nie stwierdzi FIPa).

no właśnie też mi się tak wydawało, że przecież może wyjść + i nic z tego nie wynika. Muszę sięgnąć głębiej do lektur wątkowych.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt gru 04, 2009 8:13 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

troszkę się dziwię, że panna nie została od razu odrobaczona... nie wygląda na chorą chyba?
a tak, to jeśli odrobaczycie ją dopiero za tydzień i testy na lamblie też dopiero za tydzień (o ile są wskazania ku takiemu testowi) - to przecież będzie musiała biedulka siedzieć w izolacji jeszcze przez czas wyłażenia robali i leczenia...
rozumiem, że testy FelV/FIV zostały odłożone, żeby dziewczynki nie stresować zaraz po wyjściu ze schronu pobieraniem krwi, ale reszta?...?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt gru 04, 2009 8:25 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Georg-inia pisze:troszkę się dziwię, że panna nie została od razu odrobaczona... nie wygląda na chorą chyba?
a tak, to jeśli odrobaczycie ją dopiero za tydzień i testy na lamblie też dopiero za tydzień (o ile są wskazania ku takiemu testowi) - to przecież będzie musiała biedulka siedzieć w izolacji jeszcze przez czas wyłażenia robali i leczenia...
rozumiem, że testy FelV/FIV zostały odłożone, żeby dziewczynki nie stresować zaraz po wyjściu ze schronu pobieraniem krwi, ale reszta?...?

Wiesz, Georg-inia, też jestem zaskoczona, ale to zaufana wetka, więc jestem posłuszna. Być może dlatego, że mówiłam, że siedziała zdematerializowana i nie bardzo jadła. Ogólnie wygląda ok, ale może chciała nie osłabiać i dopóki badań nie ma, a te może wyszłyby zafałszowane, jeżeli nie jadła i była taka wystrachana. Nie wiem, tak to sobie tłumaczę. Bo ja pytałam czy wczoraj wieczorem czy następnego dnia na krew przyjechać. Tydzień mam obserwować, więc w środę już pognam. Im szybciej tym lepiej.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt gru 04, 2009 10:07 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Witam serdecznie drzewem zniszczonym sztormami............

Obrazek

Co tam słychac u panienki z oczkami jak plastry pomarańczy? :1luvu:
Obrazek

dune

Post » Pt gru 04, 2009 10:21 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Też się zastanawiałam dlaczego odrobaczenie i badania za dopiero za tydzień, ale może faktycznie chodzi o to, żeby tej drobinki nie osłabiać. Najpierw poobserwować kilka dni.
Mina jest pod opieka dr Ewy.

Ogromnie się cieszę, że mała jest u rybcie :ok:. Nawet siedzenie w łazience to i tak komfort bycia w domu - spokojnym, przytulnym, bezpiecznym, ze swoimi "ludziami".
Kitka trafiła we wspaniałe ręce, Gosia to najmilsza i najcieplejsza osoba pod słońcem, a jednocześnie wzór odpowiedzialności i rzetelności :kotek:. TŻ-a też ma takiego, jak się patrzy :D. Minka nie mogła trafić lepiej.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt gru 04, 2009 10:31 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Myslę ze chodzi o ten nagly wyrzyt toksyn kiedy robale zdychają, słyszałam ze gdy kot osłabiony to moze to byc dla niego bardziej szkodliwe niz zywe robaki. Moze dr chce kota poobserwowac najpierw, kilka dni więcej z wlasnymi oswojonymi robakami chyba az tak nie szkodzi. Trzeba komus ufac :)
Obrazek

dune

Post » Pt gru 04, 2009 10:32 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Ech, łezka mi się w oku kręci... rybcie, dziękuję za to co robisz dla kotuni :1luvu:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pt gru 04, 2009 11:38 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Rybcie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziękujemy za kolejny cud forumowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Koteńka, wreszcie bezpieczna, powoli pozbędzie się stresu i rozkwitnie pod Waszą czułą opieką :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt gru 04, 2009 12:02 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

dr. Ewa wie co robi :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt gru 04, 2009 12:05 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

pisiokot pisze:Mina jest pod opieka dr Ewy.

aaaa, to zmienia postać rzeczy :mrgreen:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt gru 04, 2009 16:09 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Trzymam kciuki za zdrowie małej.... ta kotka naprawdę mnie "rozbiła" :1luvu:
Obrazek

krzsztof

Od: Nie wrz 27, 2009 15:43

[poprzednia][następna]