Ancymon to już 4 lata!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 24, 2009 21:59 Re: Bury Książę i ja niegodna

No chyba będzie Ancymon, książę Ancymon...ale jeszcze szukam i wiecie co? Osoby biorące na tymczasy młode, zdrowe koty to dla mnie bohaterowie... ja bym nie dała rady. Królestwo za chorego, starego kota! U nas jest naprawdę super! Baaardzo fajnie, najbardziej ekstra to jest wziąć metalową puszkę z suchym w objęcia i nią wywijać w każdą stronę próbując otworzyć. Jednak przecież Ancymon nie jest okrutny, jest kochanym książątkiem... Duża zrobiła super zabawkę. Przywiązała do trenażera na sznureczku zwiniętą w kulkę gazetę (wreszcie trenażer znalazł zastosowanie), to jest dopiero zabawka. Zwłaszcza jak można robić wypady na gazetę z papierowej torby (torba jakoś przytransportowana przez Książątko) cały dom słyszy jak kicio się bawi. I ten no.. On jest dziwny, bo się zrobił dość agresywny. To znaczy gryzienie, drapanie, lizanie to już norma :roll: i próba podrapania kicia kończy się jedną z tych rzeczy, to znaczy to taka zabawa jest ekhm, ale sam z siebie uwala się jak najbliżej mnie. I mruczy w czasie czyszczenia uszu, nie umiem czyścic kocich uszu no ale jakoś dajemy sobie radę. Ja i On, On i ja ;)

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pt wrz 25, 2009 6:51 Re: Bury Książę i ja niegodna

Nabukko :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt wrz 25, 2009 6:58 Re: Bury Książę i ja niegodna

Nabuchodonozor 8)

bry :mrgreen:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt wrz 25, 2009 7:25 Re: Bury Książę i ja niegodna

ja Cie... masz Georga prawie :D prawie robi różnicę także w tym przypadku, ale Georg też się tak zachowywał. Przeszło mu jak skończył 6 lat :mrgreen:

Akkarin mi pasuje dla niego 8)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt wrz 25, 2009 8:02 Re: Bury Książę i ja niegodna

Bardzo mnie zmęczyła opera Nabucco :oops:

Nabuchondozor brzmi super :D Już widzę jak przy jakiś badaniach podaję, żeby wpisali na rejestracji :ryk: Akkarin ładnie bardzo, tylko no wiesz Inga ten czarny mag i ta romantyczna historia ekhm. No i też się trochę boję, że moje zapatrzenie na Georga zaowocowało, że Książątko ma pewne elementy wspólne w zachowaniu... czyli jeszcze 4 lata muszę poczekać.

A dzisiaj niestety strasznie wymiotował po jedzeniu. Wieczorem podałam mu pastę odkłaczającą no i masz babo placek. To znaczy nie to, żeby się przejął jakoś mocno ale jednak no.... na razie ma spokój z jedzonkiem (bo jak mu dosypałam to znowu zwymiotował) i zaraz poproszę Mikiego, żeby nakarmił Księciunia. Tak poza tym to jest super. Dzisiaj nawet rano były mruczanki, po polowaniu. Polowanie ominęłam za to mama mocno mu je wypominała, bo później przyszedł do mnie i spał snem sprawiedliwego. Ot i codzienność.

Malati

Post » Pt wrz 25, 2009 8:27 Re: Bury Książę i ja niegodna

Aaaa i miałam to napisać (ale zapomniałam) zobaczcie co znalazłam:

Dlaczego kot liże Twoje włosy i twarz?

Pierwszym czego doświadcza kociak, zanim jeszcze otworzy oczy, jest lizanie i mycie przez matkę. Lizanie jest demonstracją miłości i opiekuńczości, więc jeśli Twój kot czasami myje Twoje włosy lub liże Twoją twarz, okazuje Ci akceptację i troskę.

On mnie kocha :1luvu: i się o mnie troszczy. Taki fajny facet :D

Malati

Post » Pt wrz 25, 2009 8:38 Re: Bury Książę i ja niegodna

Moje koty mnie nie kochają :placz:

MarciaMuuu

Post » Pt wrz 25, 2009 8:51 Re: Bury Książę i ja niegodna

Mnie tak kocha Hava.Ona musi mi umyć włosy, musi i już.
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt wrz 25, 2009 9:20 Re: Bury Książę i ja niegodna

MarciaMuuu pisze:Moje koty mnie nie kochają :placz:

No, że tak powiem, czarna maupa mnie nie kocha także :|

Anakin ... tylko, żeby z niego LordVader nie wyrósł ...
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt wrz 25, 2009 9:27 Re: Bury Książę i ja niegodna

Na pewno Was kochają ale nie muszą nachalnie prezentować, że to robią! :roll: Znalazły inne metody na okazywanie uczuć. Na przykład przychodzenie i strzelanie baranków, czy mruczenie. Pan Zgaga nie odczuwa potrzeby tak łagodnej miłości i liże, liże, liże. Wczoraj miałam pół twarzy wylizane jak Go wzięłam na ręce. Danie mu buziaka to skomplikowana logistycznie akcja. Pojawiły się pierwsze zadrapania.

Ile trwa walka ze świeżbem?

Malati

Post » Pt wrz 25, 2009 9:30 Re: Bury Książę i ja niegodna

Długo :roll:
U nas zadziałał dopiero Stronghold, chyba dwukrotnie podany.

MarciaMuuu

Post » Pt wrz 25, 2009 9:53 Re: Bury Książę i ja niegodna

MarciaMuuu pisze:Długo :roll:
U nas zadziałał dopiero Stronghold, chyba dwukrotnie podany.

Głupi świerzb!!!!!!!!

A wiecie co? Bestia jak nic jest Afykańskim dzikim kotem (żbikiem?) http://www.catchannel.com/images/articl ... _400px.jpg

Malati

Post » Pt wrz 25, 2009 10:51 Re: Bury Książę i ja niegodna

Malati, ten lek co dostałaś na świerzba jest skuteczny. Tylko musisz najpierw porządnie uszyska wyczyścić i wpuścić potem ten szwaks bardzo głęboko (ja nie wpuszczałam nawet, tylko pędzlowałam Guzikowi). Świerzb zacznie sam wyłazić do małżowiny :ok: ]

w świetle tego, co tu napisano - Eustachiusz mnie kocha 8O :mrgreen:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt wrz 25, 2009 11:01 Re: Bury Książę i ja niegodna

Georg-inia pisze: w świetle tego, co tu napisano - Eustachiusz mnie kocha 8O :mrgreen:

Mnie Szprotka też :mrgreen: A Ashka jak mnie kochała 8O :mrgreen:

No nie mogę, jakie podobieństwo do żbika :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon wrz 28, 2009 8:12 Re: Bury Książę i ja niegodna

gosiaa pisze:No nie mogę, jakie podobieństwo do żbika :)

:D No wykapany żbik afrykański (to znaczy tak prawdę mówiąc to nie wiem jak oryginalnie nazywa się to stworzenie. Bo po angielsku żbik to wild cat, a to jest African Wild Cat) ;)

A Książę idzie na dietę :oops: Bo przez weekend mnie nie było i jak Go wczoraj zobaczyłam 8O no kształtem zaczyna przypominać gruszkę. To znaczy pewnie już przed moim wyjazdem zaczął przypominać ale po powrocie zobaczyłam to w całej okazałości. Jedzenie będzie 3 razy na dobę (ekhm) w ilościach starannie odważonych!

No i mnie kocha kotuniek. Jak przyszłam to wyszedł do mnie lekko chwiejnym krokiem z pokoju brata z którym spał. Małe kaprawe oczka zdradzały wielkie zaspanie, które niestety szybko minęło. A mój pokój :oops: no cóż prawdę mówiąc przypominał pobojowisko. Z relacji wynika, że realnie rzecz ujmując, mój pokój był pobojowiskiem. Najdziwniejsze było, że wyrzucił taką mini, drewnianą konewkę na długopisy. To musiała być jakaś super zabawa!

A poza tym podobno bardzo skumplował się z kumplem mojego brata, który bardzo polubił Księciunia. No i dzięki temu kociasty miał taką ilość zabawy, że podobno padł ziejąc ciężko, a kumpel Mikiego jeszcze mu myszką na patyku machał nad głową.

I Książę daje buziaczki, niestety nie odmieniłam się po nich i dalej jestem żabką. Ale normalnie przyszłam powiedziałam "proszę o buziaka" nadstawiłam policzek i było - "mówisz-masz!"

Malati

[poprzednia][następna]