Moderator: Estraven
Mokuniu, Patka jest cudownym kotem. Jest mi bardzo bliska. Trzymam wielkie kciuki, żeby żyła w szczęściu jak najdłużej. PNN jest straszną chorobą, ale można ją spowolnić. Na koniec wychodzi zawsze minus, ale ten minus będzie jeszcze daleko, jeśli będziesz tej chorobie stawiać konsekwetnie czoła. W takiej terapii regularne kroplówki podskórne są najważniejsze. Poza tym wtaminy z grupy B, witamina E, tauryna i kwasy omega 3 i 6. W razie potrzeby środki wiążące fosfor, środki przciwwymiotne, środki osłaniające żołądek i jelita. Więcej na razie zrobić nie możesz. Z anemią, gdyby się pojawiła, walczyć też można.mokkunia pisze:Żyjemy i mamy się superPatka w dobrej formie, ładnie je, grzeczna jest podczas kroplówek. Śpi z nami w nocy, często na mojej poduszce, kocha TŻta nad życie. I raz do mnie podeszła, żeby się pomiziać
Rano stanęła w progu łazienki, wołałam ją, kicałam, wyciągałam rękę - Patka nic. Ale podbiegł Cardiamid i jak Patka to zobaczyła podbiegła zaraz do mnie też i dała się wymiziać.
I powiedzcie, czy ona nie jest najmądrzejsza?
mokkunia pisze:Magdaradek, Patka przychodzi tylko do łóżka i wtedy się tuli. Ale jeśli jesteśmy w innym miejscu i zbliżamy się do niej to ona ucieka. Nawet jak siedzi na środku pokoju i przechodzimy tylko koło niej to też śmiga się chowa.
mokkunia pisze:Właśnie Tinko, muszę wybrać jakieś preparaty znowu dla Patki, tak żeby zawierały: "witaminy z grupy B, witamina E, tauryna i kwasy omega 3 i 6". Doradzisz mi coś?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 526 gości