Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] Bunia szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 21, 2010 17:32 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

Śliczne zdjęcia :1luvu: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro kwi 21, 2010 18:12 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

Pattisonek :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw kwi 22, 2010 7:41 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

Uff, dobre wieści :D :D :D
A Patka cudna, ten języczek... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro maja 05, 2010 8:21 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

mokkuniu co tak u Was cichutko?
Jak Patka się miewa??
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro maja 05, 2010 8:26 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

No właśnie, właśnie!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Śro maja 05, 2010 14:33 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

Żyjemy i mamy się super :mrgreen: Patka w dobrej formie, ładnie je, grzeczna jest podczas kroplówek. Śpi z nami w nocy, często na mojej poduszce, kocha TŻta nad życie. I raz do mnie podeszła, żeby się pomiziać :mrgreen: Rano stanęła w progu łazienki, wołałam ją, kicałam, wyciągałam rękę - Patka nic. Ale podbiegł Cardiamid i jak Patka to zobaczyła podbiegła zaraz do mnie też i dała się wymiziać.
I powiedzcie, czy ona nie jest najmądrzejsza? :mrgreen:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro maja 05, 2010 14:38 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

No to super, że takie wieści. Czyli buziunia już nie boli i Patunia może jeść.
Mokkuniu a tak normalnie to Patka nie podchodzi na głaski?
Obrazek

magdaradek

Post » Śro maja 05, 2010 20:59 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

mokkunia pisze:Żyjemy i mamy się super :mrgreen: Patka w dobrej formie, ładnie je, grzeczna jest podczas kroplówek. Śpi z nami w nocy, często na mojej poduszce, kocha TŻta nad życie. I raz do mnie podeszła, żeby się pomiziać :mrgreen: Rano stanęła w progu łazienki, wołałam ją, kicałam, wyciągałam rękę - Patka nic. Ale podbiegł Cardiamid i jak Patka to zobaczyła podbiegła zaraz do mnie też i dała się wymiziać.
I powiedzcie, czy ona nie jest najmądrzejsza? :mrgreen:
Mokuniu, Patka jest cudownym kotem. Jest mi bardzo bliska. Trzymam wielkie kciuki, żeby żyła w szczęściu jak najdłużej. PNN jest straszną chorobą, ale można ją spowolnić. Na koniec wychodzi zawsze minus, ale ten minus będzie jeszcze daleko, jeśli będziesz tej chorobie stawiać konsekwetnie czoła. W takiej terapii regularne kroplówki podskórne są najważniejsze. Poza tym wtaminy z grupy B, witamina E, tauryna i kwasy omega 3 i 6. W razie potrzeby środki wiążące fosfor, środki przciwwymiotne, środki osłaniające żołądek i jelita. Więcej na razie zrobić nie możesz. Z anemią, gdyby się pojawiła, walczyć też można.

Pozdrawiam cieplutko
Tinka
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Czw maja 06, 2010 8:36 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

Właśnie Tinko, muszę wybrać jakieś preparaty znowu dla Patki, tak żeby zawierały: "witaminy z grupy B, witamina E, tauryna i kwasy omega 3 i 6". Doradzisz mi coś?

Magdaradek, Patka przychodzi tylko do łóżka i wtedy się tuli. Ale jeśli jesteśmy w innym miejscu i zbliżamy się do niej to ona ucieka. Nawet jak siedzi na środku pokoju i przechodzimy tylko koło niej to też śmiga się chowa.

mokkunia

Post » Czw maja 06, 2010 10:31 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

mokkunia pisze:Magdaradek, Patka przychodzi tylko do łóżka i wtedy się tuli. Ale jeśli jesteśmy w innym miejscu i zbliżamy się do niej to ona ucieka. Nawet jak siedzi na środku pokoju i przechodzimy tylko koło niej to też śmiga się chowa.

Bidula, myśli wciąż, że duzi chcą znów zrobić coś niemiłego... A łóżko to azyl ;) z Niki mam to samo
Głaski dla Patki :) i pozostałej gromadki też :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Czw maja 06, 2010 10:37 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

mokkunia pisze:Właśnie Tinko, muszę wybrać jakieś preparaty znowu dla Patki, tak żeby zawierały: "witaminy z grupy B, witamina E, tauryna i kwasy omega 3 i 6". Doradzisz mi coś?

O, chętnie skorzystam z podpowiedzi w tym temacie.
pewnie i mojej Kitce taki preparat by się przydał.

A dla Pattuni głaaaski :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw maja 06, 2010 14:28 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

no to Patka zachowuje sie jak mój Ludwiś ;) w lóżeczku, na krzesełku można go glaskać, jeszcze czasem jak sobie na podłodze leży, ale wtedy gdy się nie podejdzie zbyt gwałtownie. A tak, to zwiewa.
I dlatego pewnie nikt na ogłoszenia nie odpowiada :( boją się plochliwka :( a to taki cudny kotek.

Za Patuni zdrówko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon maja 24, 2010 21:15 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN. Patka już po

Jak miewa się kocia piątka :?: :?: :?:

SARCIA

Od: Sob mar 08, 2008 16:59

Post » Nie paź 10, 2010 14:52 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN.

Jakby się kto pytał to żyjemy i mamy się całkiem dobrze :mrgreen:

Patek łapie ostatnie ciepłe promyki słońca na balkonie, w nocy śpi przy naszych głowach zajmując 3/4 poduszki. Polubiły się dziewczyny z Bunią, razem śpią, razem przyłażą do łóżka. Owszem Bunia zołza i czasem Patkowi strzeli łapą po głowie lub ogonie ale wybaczają sobie szybko ;)
Obrazek Obrazek

Shibasek jak zawsze - niby nic nie je a tyje w oczach. O higienę, szczególnie brzucha, dba tak przesadnie, że wylizał sobie jerzyka :roll: Dlatego teraz je karmę z łososiem, zobaczymy czy to sprawka kury w karmie czy po prostu taki jego urok.
Obrazek

Leoś, białe końcówki, mój kochany nadal jest złem, tłucze Bunię a jak tylko Patek się do niego zbliży ucieka jak oparzony. No nie nauczyłam go szacunku do kobiet, niestety. Charakterek ma wredny, ciekawe za kim ;)
Obrazek

I Cardiamid, Białas, wieczne dziecko. Zamknie się w szafie i beczy. Wbiegnie na łózko, odbije się jak kangur od głowy mojej czy pleców i biegnie dalej, ma misję chłopak przecież.
Obrazek

Przy okazji będzie i anty reklama. Już wcześniej pisałam o przebojach z naszym drapakiem z Leolandu. A teraz oznajmiam, że drapak padł. Dosłownie. Kilka miesięcy temu, razem z Shibaskiem, runął na ziemię. Dobrze, że kotu nic się nie stało. Produkt tej formy to bubel, od początku były z nim problemy, jakość i trwałość beznadziejna. Nigdy więcej i Was też ostrzegam.

I kolejne ostrzeżenie, omijajcie szerokim łukiem sklep internetowy Świat karm i ich aukcje na allegro (nick panrem).
Sprzedali mi karmę nerkową dla Patka z usuniętą datą ważności (!) bez polskiej naklejki ze składem czy danymi importera, bez paragonu czy innego dowodu zakupu. Problem, żeby karmę zwrócić, wydziwianie, że na pewno data jest i potrącą mi za kuriera, na koniec telefon, że karmę odesłałam uszkodzoną ostrym narzędziem przez co jest warta tylko połowę swej ceny no i najlepsze - od kilku dni brak odpowiedzi na maila i zwrotu pieniędzy. O słowie przepraszam :roll: nawet nie wspomnę.
Zamówiłam karmę u weta, dużo drożej niestety, ale: jest data ważności, długa, naklejka po polsku, dane importera i w ogóle całe opakowanie karmy wygląda porządnie a nie jak psu z gardła wyjęte: pomięte, brudne, obklejone.
Nie wiem jak skończy się moja walka ze Światem karm, ale zadarli z nieodpowiednią osobą :mrgreen: i chcieli narazić Patka, moje oczko w głowie, na konsekwencje jakie mogły wyniknąć ze zjedzenia karmy pewnie przeterminowanej a na pewno niewiadomego pochodzenia i tego im nie daruję.

mokkunia

Post » Nie paź 10, 2010 16:31 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty z PNN.

Sama nie wiem kogo kocham bardziej Cardka czy Shibaska :mrgreen:

co do karm ja zamawiam teraz tylko w zooplusie, nigdy przez allegro.
jeszcze sie na te firma nie nacielam

co do karm z tunczykiem polecam ci Porta 21 ( ja wybieram opcje tunczyk z wolowina)
Moje koty ja uwielbiaja a i czyste miesko w puszeczce.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]