Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MariaD pisze:aamms pisze:Serniczek pisze:prześliczna.......syberyjczykowata?przekochana.........domki brać!!!!
A nie wiem czy syberyjczykowata..
może miałkunowata albo norwegowata..
Nadal nie umiem odróżniać..
W każdym rezie NIEpersowata..
Bardzo przypomina mi Pulpeta, który pojechał do Mereth..
Może być reklamowana jako podobna do syberyjczyka lub MCO. Napewno nie norweg.
Ewentualnie mix persa z dachowcem.
Oj, aamms, na wystawie EKKR pod koniec stycznia znowu dostaniesz lekcję odróżniania tych 3 ras.Pokazową, z testem i oceną.
![]()
Wstyd! Tyle razy widzieć moje MCO i nie odróżniać?![]()
![]()
To tak jakbym ja persy myliła z egzotykami.
dalia pisze:Maria, to wbrew pozorom nie jest takie proste![]()
nfo odróżnię od mco i sib ale z mco i sib dlugo mialam problemy![]()
teraz wydaje mi sie ze odróżniam
MariaD pisze:Ale... jeżeli masz w klatkach na wystawie norwiszkuny czy kunobiry to fakt, NIE JEST to proste...nawet dla fachowca...
![]()
Dolores pisze:Tak to sa mixy powastałe z połączenia innych ras o kunobirach słyszałam ale ten norwiszkun mnie zaintrygował bo przyznam sie pierwsze słyszę
o ile sie nie myle kunobir to połączenie kota birmańskiego z persim , no chyba że cos pokręciłam ale jesli tak to mam nadzieje Maria to wyprostuje
aamms pisze:Dolores pisze:Tak to sa mixy powastałe z połączenia innych ras o kunobirach słyszałam ale ten norwiszkun mnie zaintrygował bo przyznam sie pierwsze słyszę
o ile sie nie myle kunobir to połączenie kota birmańskiego z persim , no chyba że cos pokręciłam ale jesli tak to mam nadzieje Maria to wyprostuje
Że mixy to nie trudno się domyśleć..
Ja pytałam, czy to nowe, uznane rasy..
Dolores pisze:MariaD pisze:Ale... jeżeli masz w klatkach na wystawie norwiszkuny czy kunobiry to fakt, NIE JEST to proste...nawet dla fachowca...
![]()
Maria wsytd pytac ale rozumiem że norwiszkun to połączenie norwega z maine coonem
Jakos mi umkneła ta rasa no chyba że niedawno uznali
Bo o kunobirach to wiem i widziałam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 68 gości